Kupnja preko e-baya - iskustva |
Odgovori | Stranica <123> |
Korisnik | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i kakvo je stanje sa isporukom i sa carinom
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Kreos
Pustio korijenje Pridružen: 15 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 414 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Do 160 Kn zajedno s poštarinom se ne carini, a za sve iznad se carini ako otvaraju paket, i plača PDV, zavisno od proizvoda do proizvod!
Sve u svemu za pojedine artikle se isplati i do 50 % Isporuka manje više traje 3 tjedna, dok iz Europe do 10 dana, poslano običnim putem. Ne mislim na EMS itd! |
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja sam naručivala neko sjemenje s ebaya i uredno je stizalo u malim kuvertama...bez ikakvih problema...sad ne znam za veće količine kako ide...
|
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja sam narucivala ali nikada nije carinjeno.Neki su slali preporuceno, neki obicnom posiljkom.
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Carinu ne prolaze kuverte s sjemenkama, dok pošiljke s biljkama prolaze kontrolu i strogi režim carinjenja. Prije tjedan dana jedna je moja pošiljka vraćena pošiljaocu, jer nije imala fito-sanitarni certifikat, dok je druga opšiljka s urednim certifikatom stigla i naplaćena mi je paprena carinska pristojba, kao i PDV.
Napominjem da je vrijednost pošiljke koja je carinjena, bila iznad 160.00, baš kako je @kreos objasnio u prijašnjem postu.
Pouka: "Kad kupujete nešto što prelazi cifru od 160.00Kn, zamolite pošiljaoca da pošiljku koju šalje, šalje bez računa transporta, jer isti ulazi u cijenu naručene robe. tj. carina na poštarinu!"
Sretno!
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Auuu bebolina sto je kod vas strogo.Meni se nikada nije deslio da ide na carinu jos su koverte znale biti ,,podebele.,,nije se nikada ni vracalo.
|
|
Emilly
Odrastao grm Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
SILVIJA VIDRA da ti odgovorim ovdje ;)
Kupovala sam prije neke 2 godine preko ovog prodavača http://www.ebay.co.uk/sch/numchoke2008/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ipg=&_trksid=p4340 Tada su bile dosta jeftinije. Dobila sam skroz male biljke koje bi trebale cvjetati iduću godinu (doritis mi je već cvjetao i ovu). Nisam imala nikakvih problema sa carinom, mislim da su na kutiji napisali da je poklon. |
|
SILVIJA VIDRA
Nedavno posijan Pridružen: 26 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 68 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na odogovoru,sada ih više ne naručuješ?
|
|
Emilly
Odrastao grm Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne, prostor me dosta ograničava
Uglavnom se zaletim na proljeće kad mi je velik dio cvijeća na terasi. Onda muke u jesen... I svaku godinu isto, ako ne i gore, hahah |
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas sam razgovarala telefonom s Fitosanitarnim inspektorom Carinarnice Zg. Gospodim me nazvao jer nije dobio uplatu za pregled jedne moje pošilke iz Tajlanda, koju je on ovjerio i dozvolio uvoz još 20.10! Carinarnica Rijeka tu biljku drži negdje u nekom kutu, umjesto da je pošalje poštom na moju adresu i naplati Carinu. Nadam se da će ta sadnica stići i do mene, ali u kakvom će stanju biti Boga pitaj
Ako sadnica ne bude više u dobrom stanju, šaljem je na ponovni fito sanitarni pregled u Zagreb i tražim od Carinske uprave povrat uloženog novca, jer je ovdje samo riječ o njihovoj aljkavosti...Pljuc
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pošiljka sretno stigla da su me oderali s fito pregledom ko veliki, jesu, ali je i kupljena biljćica stigla u jako dobrom stanju
|
|
|
|
sunce :)
Upravo klijam Pridružen: 14 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 109 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo ja sam prvi put kupila sjeme sa ebaya,inače često kupujem preko ebaya i toplo ga preporučm...kupila sam sjeme cosmosa,sjeme 1 funtu,pošiljka isto toliko,došlo u roku od tjedan i pol i sve u redu,a u paketu bilo 300 sjemenki,sad ne znam kako ide za skuplje sjeme ili sadnice
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Radi poštarine se ne isplati kupovati tako malu količinu, jer bi poštarina bila ista i za više paketića sjemena.
|
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Preko kojeg e-baya kupujete i kako placate?
|
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
Kreos
Pustio korijenje Pridružen: 15 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 414 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Najviše kupujem preko njemačkog i britanskog ebaja! Nesto sam sjemenki kupovao i s australskog! Kad nesto trazim odem na global.ebay.com pa mi izlista sve ebay stranice s traženim sadržajem! Paypal mi je vezan za debitnu deviznu karticu! Prodao sam isto tako dosta sjemenki, većinom na britanskom ebayu! Isplata tj. novci sjedaju svakog prvog u mjesecu. |
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas mi se ponovila ista, identična priča s carinom i carinskim pristojbama Oderala me fitosanitarna inspekcija za jednu biljćicu uvezenu iz eu...gamad, sve je propalo samo zato jer su biljku držali skoro tri tjedna po skladištima, umjesto da je pošalju na odredište.
Ne budi lijene, vratila sam je carinskoj službi koja je biljku držala bez razloga i tražim povrat uloženih sredstava. Samnom se slaže i fitosanitarac, koji je pošiljku pregledao prije tri tjedna
|
|
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
u hrvatskoj je nemoguca prodaja preko paypal ili se varam??
|
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moguce je ali je tesko pronaci pravu karticu koju se moze povezati sa paypalom. Navodno sve kartice koje normalno prolaze kroz kupnju na internetu nogu na paypal.
|
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
Kreos
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moguca je od ove godine, od kad se moze primati novce na pay pal Ima ovdje tema gdje je sve lijepo objasnjeno, koje banke koje kartice itd! Koristim erste debitnu deviznu karticu, i sve provjereno funkcionira! |
|
Odgovori | Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |