Stapelia, orbea - Asclepiadaceae |
Odgovori | Stranica <1234 13> |
Korisnik | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prvo sam mislio da imam Stapeliu lepidu poslije da je to Orbea variegata . No, na stranici Cactuspedie piše da su ta imena sinonimi. Natalija je otvorila temu o Orbei variegati, a Nbjelov o Stapelii gigantei. Možda bi bilo OK da združimo teme ? Tako i tako pišemo na temama i o drugim vrstama stapelie – orbee ? Koja bi bila točna ID moje biljke ? |
|
Sponzorirani linkovi | |
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
orbea variegata, stapelioide je jako teško identificirati dok ne procvatu a onda je to problem jer sad već ima more hibrida
|
|
Emilly
Odrastao grm Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivan cvijet!!
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miss M, na stranici Cactuspedie (klikni) piše da su Orbea variegata i Stapelia variegata sinonimi. Ja to razumijem kao da se radi o jednoj te istoj biljci a samo ima različita imena. Što bi inače značilo da su Orbea variegata i Stapelia variegata sinonimi ?
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Emilly, u pravu si predivan cvijet. Vjerojatno imaju orhideje ljepši cvijet ali sa drugim mojim biljkama se cvijet ove Stapelia - Orbea ravnopravno takmiči.
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus,imali čega što ti nemaš?Prekrasno!
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za ovakve posjetitelje sigurno miriši.
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jutra su hladna, muha više nema a i miris nije preoštar. Lijepo je gledati kako cvijeta. |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zbilja je fantastična. Nisam je do sada imala, no evo uljepšala je moju kolekciju kaktusa, pa se valjda mogu nadati i cvjetu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo da se i ja uključim jer imam obje boje cvijeta ove lijepe biljke. Stapelia sa velikim crvenim cvijetom kod mene u knjizi piše ime - STAPELIA GIGANTEA. Ova druga sa tigrastim cvijetovima i malo bodljikavim člancima piše ime HUERNIA. Porodica je ista ASCLEPIADACEAE.
Evo slika mojih biljkica...
Stepalia gigantea, zadnji ovogodišnji cvijet
|
|
sutra je novi dan
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Išla sam potražiti i tigrastu ljepoticu. Evo mekoliko slika...
Ovo su sazrele sjemenke....
|
|
sutra je novi dan
|
|
Emilly
Odrastao grm Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivne su vam!!!! |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jagoda, oba dvije su ti za 5. Ispravak gigantea je za 5+. Vjerojatno mi je ljepša zato što ju nemam. No ima ju moja susjeda, vidim da je vrijeme da otiđem do nje na čašicu razgovora da malo razmijenimo iskustva , hoću reći reznice.
Znači ova moja nije Stapelia ili Orbea kako sam ja pogrešne mislio, nego je Huernia. Ima da mi se zavrti u glavi od tih pogrešnih ID. |
|
jagoda
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus ti i ja se dosta poklapamo sa biljkama, imam dojam da imamo isti ukus po tom pitanju. Volimo posebne biljke, zar ne?. Ako te iznevjeri susjeda reznicu gigantee ti pošaljem ja....
|
|
sutra je novi dan
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus, divna ti je stapelia, prelijepo razvijena, kao uostalom i sve ostale tvoje biljke. Jagoda, gigantea koju sam ja dobila ima drugaciji cvijet, isto saren. Koliko je velik cvijet tvoje gigantee? Tesko je ocijeniti prema velicini pitara.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i meni se čini da ova jagodina nije gigantea, vjerovatno hirsuta
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo jedne stranice na kojoj je prikazano više različitih cvjetova
http://www.welcometocactusland.com/Succulents/Personales/Belleza/beauty_for_flies_03.htm |
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme koliko ih ima!
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jagoda, super. Ako ne sredim reznicu kod susjede javim ti se u proljeće da malo razmijenimo reznice. |
|
Odgovori | Stranica <1234 13> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |