Naprstak - Digitalis purpurea |
Odgovori | Stranica <1234 6> |
Korisnik | |
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala, kat.rea
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidim da ste poslije ovih katastrofičnih predviđanja svi ostali bez teksta i odustali od digitalisa, da ga rehabilitiram vraćam se na temu. Prepikirala D. obscura i D. thapsi, a D. lanata i D. x mertonensis unatoč hladnoći lijepo niče. D. ferruginea dobro podnio zimu, zeleni se kao salata, dok se D. ambigua (žuta) pokazala za tešku ilovastu zemlju loš izbor, iako sam ga priželjkivala i odgađala jedno desetljeće. Eto toliko od mene na ovu temu.
|
|
Perla
Odrastao grm DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čini mi se da mnogi u ZG i okolici imaju problem s uzgojem digitalisa. Rijetko ih vidim u vrtovima... iako nisam baš mjerodavna, no u Botaničkom vrtu lani je pred ulaznim vratima Upravne zgrade bila postavljena prekrasna okrugla žardinjera s digitalisima. Na glavnoj šetnici u lijehi, ponovo digitalisi - prekrasni. Grmovi su bili visoko preko metra, široki isto toliko, a cvatovi su bili nevjerojatno lijepi, bogati i... naravno prepuni zujavih gostiju...
|
|
Baka Bea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne sa svima, Perla. Isprobavala sam godinama, vrlo su lijepi i zahvalni. Bilo je i prekrasnih hibridnih visine čovjeka. Ja sam eksperimentirala sa žutima, možda sam ga trebala posaditi u propusnu zemlju na sunce. To ću probati ove godine.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobila sam sadnicu digitalisa od Andree, znam gdje je bila u vrtu, ali je sada nema, dali on nestane po zimi, pa će se probuditi, ili je nestao zauvijek.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo bi usitinu vrijedilo nabaviti za vrt!
Prekrasno izgleda!
|
|
Baka Bea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nažalost, Triša, gotov je. Lišće ostaje preko zime, malo ga nekad ošteti mraz, ali ne nestaje. Ove godine unatoč jakoj zimi na kontinentu ostale su sočno zelene rozete iz kojih kasnije potjera cvjetna stapka. poz..
|
|
Baka Bea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bergenija vrijedi probati. Iako se digitalisi ubrajaju u biljke sjene i djelomične sjene, meni je posve dobro uspijevao D. x mertonensis na suncu, samo je tlo bilo nešto vlažnije. Volim isprobavati, pa imam nekoliko vrsta digitalisa, ovaj mi je jedan od posebnijih, lišće je tamnije, niži od običnih, raste kao grm s puno stapki, a pojedinačni cvjetovi su krupniji. poz,
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro, dobro, hvala ti, mislim da ću k tebi morat doć s kamionom i prikolicom. MM je biti jako "sretan".
|
|
RIJEKA
|
Baka Bea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša, a kaj mu fali? S tobom mu bar nije dosadno. Osim toga gdje god dođe i na moru i u planini svagdje okružen cvjetićima.
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baka bea baš sam krenula u brbljaonicu staviti poruku s mog kalendara, a ta je:
"U braku je od logike mnogo više potrebno strpljenje"
Naprstak je predivna biljka i moram je imati( ovo da nismo van teme).
|
|
RIJEKA
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moram ovo nabaviti pod obavezno kud svi tud i ja...nema druge nego se u proljeće došetati do tebe,baka bea
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
Baka Bea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Osim po cvjetkice dobrodošle i na cvjetne razgovore, a može i radionica, neće biti 'Kod Ane', nego kod BB'. Radni naslov 'Trajnice', kako i kada sijati, pikirati, saditi što ide s čim i gdje, teme su neiscrpne. Kažu da ima 60.000, a po nekima 70.000 ukrasnih biljaka, u mojoj enciklopediji samo 15.000. A što ćemo s M... možda se i koji M preobrati u cvjetoljupca... poz..
|
|
cvetlin
Mladi grm Pridružen: 20 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 714 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam jesenas povrtnjak preuredila u trajnjičnjak i ružičnjak ..jel me primate u trajnoškolu? Sad ozbiljno,bilo bi to vjerujem prekrasno provedeno vrijeme i ja sam za čim prije. |
|
cvetlin
Mladi grm Pridružen: 20 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 714 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E a zaboravila digitalis,imam par grmova onih najobičnijih neznam lat.naziv i lijepo su prezimili za sada..
|
|
Baka Bea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cvetlin, dobrodošla u školicu, vidim da si i ti gotova, trajničarka. Digitalisi (naprstak, pustikara, pazi molim te! ne jedan nego dva naša naziva) su stvarno zahvalne biljke za sjenovita i rubna mjesta u vrtu. Tko ih jednom upozna, uvijek im se vraća. Ima ih dosta vrsta, vidjet ćeš.
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ideja za 5! |
|
Zagorski bregi |
|
kontesaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jel da ga ne sijem prije lipnja? kako je napisala andrea na početku,ili ga mogu isto sad posijati? može u teglice ili je bolje direktno u zemlju? (hrpa pitanja )
|
|
Zagorski bregi |
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...imam ista pitanja...posijala sam malo sjemenaka sada u čašice i pokrila....kupila sam kartelu sjemenaka.....nešto bi provala direktno u zemlju, ali mi je loše iskustvo još od lupinusa.....niđe ni jednog, biće ga pojele bubice.....kad sijati u Dalmaciji??
|
|
maryann
Pustio korijenje Pridružen: 24 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 246 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma cure ja vam se divim koliko strpljenja i znanja vi imate pa ja o cvjecu nista neznam bar dok ne pocme nicati a svake godine ga sijem i sadim sve vise i vise...MM ce me se odreci jednog dana...
|
|
Odgovori | Stranica <1234 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |