Japanska šumarica - Anemone japonica |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 5> |
Korisnik | |
jurica =) ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 02 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 76 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala Baka Bea na savjetu i na dobrodošlici,odmah imam više volje!Znači ne preostaje mi drugo nego ih preseliti.Da ih premjestim sad ili u proljeće?Malo ću promozgati,jer mi je gužva u vrtu.Sviđaju mi se u kombinacijama s dr biljkama(naravno vidjela sam u časopisu)no u praksi je to teže složiti.Kod mene pogotovo jer je vrt sami kamen,pa trebe dodavati zemlju.Ne odustajem pa ću javit što sam napravila.Smijem poslati sliku gdje rastu(samo da skužim kako poslati)?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
jurica =) ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 02 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 76 |
![]() |
|
Evo slika Anemone posađene u proljeće.Trava pokraj je narasla visoka preko metar i zvjezdani su se raširili.Raste li zaista preblizu njih(ruža penjačica je mlada,ali i ona će se raširiti)?
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
danas sam kupila na rasprodaji nekoliko trajnica, pojma nemam kak se zovu,čini mi se da je jedna od njih anemona,jel bolje da pričekaju proljeće za sadnju naotvorenom?
|
|
![]() |
|
Perla ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Mari, mislim da je najbolje da je odmah posadiš, kad ti je već doma.
U pravilu je, kažu, svejedno da li se sadi u proljeće ili jesen, ali nema smisla da u teglici (vazi, pitaru...) čeka proljeće. Ovako će se prilagoditi tijekom zime na svoje mjesto i u proljeće lijepo krenuti s rastom (bez šokova presađivanja). |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vidim da je bilo nedoumica u vezi sa vrstama anemona - pa evo obrazloženja:
Postoje 3 vrste anemona: 1. PROLJETNE (A. Nemorosa, Blanda...) Šumske, niske, cvatu od 3. mj., sitnih cvijetova bijele, plave, roza boje. Žute cvijetove ima A. ranunculoides. Imaju gomolje. 2. LJETNE (A. Coronaria) Krupnih jednostrukih ili punih cvijetova roza, crvene, ljubičaste ili plave boje. Imaju gomolje. Slabo podnose kontinentalnu zimu pa ih u jesen treba izvaditi iz zemlje i u proljeće ponovo posaditi. 3. JESENSKE (A. Japonica, Hupehensis...) Cvatu od kraja 8. mj. do 10. mj., cvijetovi jednostavni ili puni, bijele ili roza boje. Bijele izrastu do 1 m., roza do 70 cm. Imaju korjen koji je osjetljiv na hladnoću i trulenje pa treba dobro drenirano (ali vlažno) tlo i poželjna je zimska zaštita. Zbog toga se preporuča u proljeće presađivati. |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
da dodamo i ruzicastu
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Hvala Korjenko!
|
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Molim Vas da mi pomognete u sadnji gomolja ( ili što je već posrijedi )anemona. Koji dio ide prema dolje a koji gore, meni to sve izgleda isto. ?
Znalci pomagajte!
![]() |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
A zahvaljujući Korjenčici isto imam roza anemonu!!! Lani nije cvala iako je imala jedan pupić ali zato sljedeće godine......tj ove godine.
![]() Korjenčice, veliko ti hvala!!!!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Treba li anemone obrezivati?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Andina pa ne treba, samo suho lišće odstraniti, njima zeleni dio preko zime uvene, a na proljeće se obnavljaju iz korjena
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Kasno u jesen kada se sve lišće osuši ja orežem stabljike i lišće ali sve to ostavim rahlo raspoređeno i još dodam malo slame ili drugog suhog lišća. Pazim da sve bude rahlo jer je korjen osjetljiv i ne smije biti stalno mokar, a osjetljiv je malo i na zimu pa ga stoga i zaštićavam stabljikama i lišćem. |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Nisam donedavno ni vidjela anemonu u vrtu, a ova koju sam nedavno posadila (i lijepo se primila) izgleda kao da želi da je orežem. Eto, da nisam pitala, uplašila bih se da ugiba kad bih primijetila da joj se listovi i stabljike suše. Jooooj, koliko ja još moram učiti! A na netu baš i nema puno podataka o uzgoju anemona!
![]() Puno hvala na odgovorima! |
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Andina, anemone su stvarno krasne trajnice, a i nema baš puno brige oko njih. Ja ih čak ne orezujem sada, nego tek na proljeće - još uvijek su zeleni listovi. Inače se lako i brzo rasijavaju, samo im treba ostaviti sjeme, pa budeš brzo imala i puno podmlatka.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1330 |
Bravo Moon, prekrasna je! |
|
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
ksan ova lijepa biljka uvijek razveseli svojim nježnim cvjetovima potkraj ljeta..a cvate do kasne jeseni
![]() moja je zbog suše malo zaostala ali cvjetne stapke ima, sad se nadam i cvatnji |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Dali spada i moja u vaše društvo,roza?
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |