Anđeoske trube - Datura |
Odgovori | Stranica <1234 19> |
Korisnik | |
Duda-Lave
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam jedno bitno pitanje -Negdje sam pročitala da su dature vrlo otrovne? Pitam jer imam malu dvogodišnju djevojčicu Lavandu,koja voli cvijeće osim mirišati i malo probati
|
|
Sponzorirani linkovi | |
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jakooo su otrovne...i ja imam malu dijecu,pa ih zato drzim na nepristupačnom mjesu da ih ne bi slučajno dirale,iako one nemaju običaj dirati ni jedno cviječe.... |
|
Duda-Lave
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na odgovoru i mislim da ipak nažalost ona nece u moj vrt.
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pametna odluka. S nekim biljkama se nije za igrati.
|
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pitanje! Koliko dugo traje cvijet daturi!
Jučer se na onoj mojoj otvorio jedan- u roku 5 minuta od pupoljka do punog cvata! Nevjerojatno! Ali do jutra je ocvao! Nisam ziher da ga cucak morti nije malo zdrmal prek noći repom ili on traje kratko!? |
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pesek je nevin. Cvijet traje malo duže od jedne noći .
|
|
lika1
Mladi grm Pridružen: 14 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 844 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E imala sam i ja daturu bila je prekrasna i puna cvijeta a onda su je napali crveni pauci,ja sam špricala i nestali su ali sljedeće godine je bila jako jadna i sa malo listova,a čim bi se pojavio novi listić na njemu bi se nastanili pauci,na kraju sam je morala baciti jer mi je zarazila sve ostalo cvijeće na balkonu.Kad skužim kako stavit ću i slikice prije i poslije paukova.Duša te boli kad to vidiš.
|
|
addalucija
Nedavno posijan Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 37 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
što se tice otrovnosti dature :) jeste li znali ovo?
neki moji poznanici jeli su do 20 sjemenkica dature.... one imaju ucinak kao i LSD halucinacije vizije i takve brije djelovanje traje dan dva i onda si poslje toga normalan u biti koriste je kao drogu!
|
|
addalucija
Nedavno posijan Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 37 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sad nisam sigurna dali sve vrste imaju takvo djelovamje ali pazite kome dajete sjemenke!!!
|
|
Tražim stan u zg gdje je dozvoljeno držanje pasa :)
ako tko ima javite se na pm |
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E da sam znala prije! Ne bi sadila i čekala da procavte , imala bi odma cveća ko u priči!
|
|
Stela
Novo sjeme Pridružen: 20 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 17 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja imam i jednogodisnju daturu (ali evo cvate vec drugu godinu) i visegodisnju burgmansiu i iskreno, bez obzira na ljepotu njihovog cvijeta, mislim da cu ih se morati rijesiti jer imam malo znatizeljno dijete koje svaki dan istrazuje po vrtu i drzanje spomenutih biljaka jednostavno nije vrijedno rizika.
"Svi dijelovi biljke su otrovni
Oba roda Brugmansia i Datura sadrže kemikalije koje u određenim dozama mogu ugroziti zdravlje ili čak ubiti ljudsko biće. Iste kemikalije u prikladnim dozama imaju ljekovita svojstva pa se rabe u medicini. Smrtni slučajevi zbog trovanja događali su se kao posljedica namjernog konzumiranja dijelova biljke. Naime, datura i brugmansia stoljećima su se rabile u duhovnim obredima za izazivanje stanja transa, pa otuda njezin loš glas kao opasne biljke. Oba roda neugodna su okusa i rijetko koji sisavac će poželjeti ponovno zagristi, tako da su slučajna trovanja rijetka. Svi su dijelovi biljke otrovni, zato uzgojne zahvate (orezivanje, presađivanje, razmnožavanje, uklanjanje cvjetova) obavljajte zaštićeni rukavicama, a poslije svakog dodira operite ruke." |
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stela svaka čast na savjetima, istina je da svuda pišu da su otrovne, ali ja se još nikada do sada nisam otrovala. Uvijek ih orezujem bez rukavica, a pokraj četiri brugmansije i ni sama ne znam koliko datura (more bijelih i ljubičastu) imam dvoje djece 9 i 5 godina. Samo treba djecu naučiti da se cviječe ne dira, a ja sam to i uspjela.
Zato drage moje djevojčice, djevojke i ženice nije baš sve istina što piše..... . A i jeste li se zapitale koliko biljaka bi još trebalo izbaciti iz kuće za koje se piše da su otrovne? |
|
Stela
Novo sjeme Pridružen: 20 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 17 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja se zapravo pitam koja od biljaka koje trenutno imam u kuci nije otrovna, pocevsi od difenbahie, schefflere...itd. |
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
stela na netu mozes naci spisak otrovnih biljaka
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako je neka biljka otrovna nemora biti i smrtonosna!
Za ilustraciju: u otrovne biljke spadaju krumpir, paradajz, šafran, ... a kada ste čuli da se netko njima otrovao? |
|
Šeflera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovako izgleda sjeme dature
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što drugo reći nego spremi mi malo.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Od ljubičaste čahurica sa sjemenjem izgleda potpuno drukčije, i ne samo to, žderu ju krumpirove zlatice
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Datura ima dosta vrsta pa neka vas razlike ne čude. SilveK prikupi nam nešto sjemena ljubičaste dature.
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pratim konstantno kad će se čahure posušiti, za sad jedna jedina i sjemenke mi izgledaju dosta jadno. Sad se borim s zlaticama da ostanu čahure da mogu skupiti sjeme, nadam se da će biti sjemenki za podijeliti, nema problema
|
|
Odgovori | Stranica <1234 19> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |