Vrtni hibiskus - Hibiscus syriacus |
Odgovori | Stranica <1234 9> |
Korisnik | |
ljiljana3
Već proklijao Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam danas kupila vrtni hibiskus, ali bi ga posadila u teglu a ne u vrt.
Može li netko napisati kako ga u tom slučaju njegovati, i da li ga zimi unositi u kuću (živim u Zagrebu)?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
toni
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Babotok Status: Offline Bodovi: 13567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Njegujes ga kao da je i vani.Posto je vrtni moze biti preko zime i vani.Ja ih imam u dvoristu i oko kuce pedesetak.
|
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
ljiljana3
Već proklijao Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zahvaljujem na odgovoru.
|
|
Mikica
Neukroćena biljka Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mislim da to nije vrtni nego "pravi" hibiscus i da si dobro napravila što si ga unijela
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mikica iris je u pravu. Mislim da je ovaj tvoj hibiscus rosa sinencis i svakako ga treba unijeti zimi unutra.
Btw predivan je ovaj dupli cvijet iako je meni uvijek kod svih hibiscusa žao što cvijet jako kratko traje. |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mikice prekrasan je, mora da ti je baš super u db kad ga stalno imaš na oku.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
ljiljana3
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mom hibiskusu su svi listovi požutjeli, je li to normalno, stoji u tegli na balkonu.
|
|
cvjetoljubac
Već proklijao Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A MOM HIBISKUSU VRTNOM LISTOVI OPADAJU..... JE LI TO NORMALNO
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to je normalno...vrtni hibiskus zimi izgubi lišče
|
|
cvjetoljubac
Već proklijao Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
AHA.... ONDA JE TO TO VEĆ SAM MISLILA DA PROPADA, DA ĆE UVENUTI... ZNAČI U PROLJEĆE NOVI LISTOVI I CVJETIĆI
|
|
Mikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li netko zna mogu li orezati ovaj moj hibiskus,kada i kako?Imam ideju ustvari kako ga orezati,vjerojatno drvenastiji dio odrezati i piknuti ga u zemlju,pa ako je to tako samo je pitanje kada,sada još cvate.No, i njemu polako neki listovi žute i otpadnu no ti listovi otpadnu na onom mjestu gdje se već stvaraju drugi tako da za to odpadanje nisam za sada zabrinuta.
|
|
toni
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Babotok Status: Offline Bodovi: 13567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo su jos zadnji cvjetovi mojih hibiskua
|
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
toni
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovako izgledaju hibiskusi u jesen,puni su sjemenja
|
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
toni
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sjeme hibiskusa
|
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
toni
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
Mikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gledam te vaše hibiskuse i primjećujem da moj nema nikakvo sjemenje.
|
|
Nana
Pustio korijenje Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mikice, to je zato što je tvoj hibiskus "kućni", a oni sa sjemenkama su vrtni. Obje vrste se obrezuju u rano proljeće. Dakle možeš svoj obrezati čak do polovice, ovisno koliko ti odgovara, da bi ostao kompaktniji i ljepše cvao. U protivnom ti može izrast vrlo visoko. Voli puno svijetla i vlage, pa ga možeš prskati, ali ne hladnom vodom. Zimi ipak treba odmirovati u hladnijem prostoru nego što je, pretpostavljam, tvoj db. Treba mu naime oko 13° C i manje vlage, zaljevanje tek nakon što se zemlja osuši.
Zaista ti je čaroban hibiskus i vjerujem da će ti bogatom cvatnjom zahvaliti na ljubavi koju mu pružaš .
|
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
|
|
Mikica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E Nana sada si me stavila u dilemu!On je još uvijek pun pupova pa mi ga je žao staviti na hladno.Prošle godine sam ga stavila u verandu gdje se spusti teperatuka i do -5°C,možda i malo niže i svo lišće mu je otpalo,sav se posušio i mislila sam da je gotov.Kad u proljeće on je krenuo gotovo iz dna i sada je ovakav kakvoga ste vidjeli.Sada ga baš ne bih stavila u verandu,a da ga stavim u spavaću sobu koju ne grijem i tu prohladno ali nikada hladno?
|
|
Nana
Pustio korijenje Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma znaš što, pa još nije zima ni kalendarski ni po temperaturama. Nemoj ti njega još sada pothlađivati, uživaj u njemu u ds dok cvate, mislim da će mu 3-4 mjeseca mirovanja biti sasvim dovoljno, a kad vidiš da se umorio od cvjetanja, stavi ga u spavaću sobu, tamo će mu biti sigurno dobro. Jedino kažu, da u ss nije dobro držati biljke, jer noću štrajkaju s asimilacijom i udjeljuju nam CO2 . Meni se čini da to ipak nisu tako velike količine.
|
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
|
|
Odgovori | Stranica <1234 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |