Drenjula, drijen, dren |
Odgovori | Stranica <123> |
Korisnik | |
gogic
Nedavno posijan Pridružen: 01 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slazem se sa vasim komentarom od 31 listopada.
Aronija 0 bodova A ne znam da lu netko ima posaden vocnjak drijenka U Austriji je 300 000 ljudi alergicno na jabuke , pardon ne na njihove starinske sorte ( koje nije potrebno prskati ) , vec su ljudi alergicni na proteine kojima se " kljukaju " nove sorte. |
|
Sponzorirani linkovi | |
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aronija se inaće koristi kao boja u prehrambenoj industriji, vele da je jako invazivna biljka, neprerađena i ako se ne miješa sa drugim voćem za mene je kao što to ti dobro veliš čista nula.
Početkom 20 st. su nam uvezli iz Amerike akaciju, koja je isto invazivna i sad vidimo što se događa sa našim autohtonim šumama. Isto tako bi se moglo dogoditi i sa aronijom. Ako treba birati između aronije i bazge, ja sam za bazgu, jer i jednu i drugu treba preraditi da bi se mogle konzumirati, a bazga je ipak naša. Još je najbolji od ovih nazovimo ih poludivljih voćaka drijen i zato ga svima toplo preporučujem. |
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
danas sam si kupila sadnicu drijena 45,00 kn
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
seneka
Novo sjeme Pridružen: 09 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 18 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A gdje si ga kupila,ako nije tajna?? |
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
u poljoprivrednoj trgovini kod nas u Sl. Brodu , dosta je mala sadnica , jedan dida na pijaci je tražio čak 80,00kn rijetko se pronađu pa su skupi
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
vijolica
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što mislite o razmnožavanju drijenka sjemenkama?
|
|
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kaj bi se sa time mučio kad su kod mene ...šume punee drijena,,,,pravimo sok svake godine!!
|
|
vijolica
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima i kod mene drijenka,ja pravim marmeladu,to dajem ideju curama(i dečkima)
|
|
Fiki
Trajnica Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ok..ispričavam se ..nisam shvatio na početku"!
|
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mislim da ima razlike između drijenaka.
razlika je u stablu, cvjetovi i plodovi su potpuno isti. drijenak koji raste u prirodi nema lijepo oblikovanu krošnju,dok ovaj koji možete kupiti u vrtlarijama ima lijep oblik,raste u obliku piramide, i nije previsok.u vrtu je ukras tokom cijele godine. u jesen stvori prekrasne cvjetne pupove, u rano proljeće procvjeta žutim cvjetovima nakon kojih se stvaraju plodovi koji kada pocrvene prekrasno izgledaju. |
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mladicu je u prirodi jako teško naći zato su i skupe, mm ima šumu i na jednom dijelu imamo par stabala drijenka koji su samonikli izrasli iznad ostalog grmlja i drveča u potrazi vjerovatno za suncem ali ih ima samo na jednom mjestu i nigdje drugdje znaći tu im odgovara , dali položaj, zemlja ili nešto drugo, nikad nemaju mladica , jedne godine smo našli nešto slićno, izvadili , posadili , i kad je potjerala ustanovimo da je svibovina koja mu jako sliči , mi ih stavljamo u rakiju dobri su za probavu, ali mi je želja bila da ga imam u dvorištu jer šuma nam je ipak daleko, popodne ću slikat ovog mladog kojeg sam kupila i posadila lane
|
|
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
IvancicaM
Novo sjeme Pridružen: 25 Veljača 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
obožavam plodove drijenka, pogotovo u rakiji :)
u šumi raste divlje, teško ga je prepoznati kada je bez lišća. ja ga snimim u rano proljeće kada cvjeta žutim cvjetovima, te krajem kolovoza znam gdje ići po plodove. bez problema se može uzgojiti iz sjemena, godišnje naraste najviše 50 cm, te je sporo rastuće drvo. ako ima dobre uvjete, poslije 5 godine daje prve plodove. prije par dana sam posadila japanski drijenak (lat. Cornus Kousa), nadam se da će izrastiti http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/19/Cornus_kousa_fruit.jpg/800px-Cornus_kousa_fruit.jpg - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/19/Cornus_kousa_fruit.jpg/800px-Cornus_kousa_fruit.jpg
|
|
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
Carol
Trajnica 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve sam si pročitala o drenku, jer ga imam i ja. Nema baš neku krošnju, lani je imal cijela 2 cvijeta, ali daje nade, bilo bude nekaj iz njega. Nona, tvoj ima tak lepe listiće, da sam pomislila da si zabunom stavila sliku hoste. |
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa da stvarno ovako u gro planu mu listovi sliće hostinim, mali mi je nekako sporo raste
|
|
|
|
seneka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja imam drijen već nekoliko godina rodi,već je procvao.
|
|
seneka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ustvari imam 2 komada.
|
|
enrikova nona
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Odgovori | Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |