Šparoge |
Odgovori | Stranica <123> |
Korisnik | |
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja predlažem da nam stavite svoje recepte, jer ja ih osobno nisam nikada pripremala a voljela bih!!!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
alterego
Novo sjeme Pridružen: 29 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Di raste onaj lijepi vrt sa gornjih sličica. Zemlja mi se čini fenomenalna a ne ona moja žutulja.
|
|
Željka23
Odrastao grm Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Posijala sam šparoge početko ožujka u žardinjeru. Sada su one već nekih cca 20 cm. Kada da ih presadim van u vrt ? Sada su tako nježne i sitne ?
|
|
Željka23
Odrastao grm Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zar nitko nezna odgovor? Šparoge su i dalje u tegli...
|
|
dugokosa
Mladi grm Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
možeš ih i sada posaditi malo zalijevaj ali ne očekuj ove god roda jer ti rod daju tek druge treće godine ovisno jel su iz sjemena ili mlade sadnice-korijenje
|
|
sutra je novi dan
|
|
Željka23
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šparoge su iz sjemena...znam za urod da je tek treće godine.Znači bacam se danas u presađivanje!!! Hvala!
|
|
katruža
Mladi grm Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Željka23, ja sam šparoge uvijek sijala odmah van na gredicu, pazila sam da ih malo rijeđe posijem, a kasnije sam ih samo rasadila ako su bile preguste.
|
|
Željka23
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Katruža , mogu li ih i sada posijati na gredicu ,ili je malo prekasno ?
|
|
katruža
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Željka, ja sam sijala prošli tjedan, malo dulje im treba da niknu ali iduće godine će biti za presađivanje.
|
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam šparoge u vrtu,tj posadila ih moja svekrva,neznam više dali im je druga ili treća godina a nekako mi se čine pregusto.Budem slikala da čujete mišljenje.
|
|
čovjek uči dok je živ
|
|
viridarivm
Već proklijao Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
martina123
Novo sjeme Pridružen: 03 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
molim vas pomoć!
prošle godine posijala sam šparoge. izrasle su mi kojih 20 cm. na jesen nisam znala što bi s njima, pa su ostale tako u tegli, iako su mi se posušile. u 1. mjesecu počele su tjerati nove, ove suhe sam potrgala i sad su već visoke oko 20 cm i više, uglavnom veće su nego prošlo proljeće. ja bi ih u 4. mjesecu posadila van, no ne znam kako. dal da porežem ovo što je naraslo i posadim samo korijen ili posadim takve kakvu su sad? bilo kakav savjet mi je stvarno dobrodošao! hvala! ps: evo slike |
|
viridarivm
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
martina123
Opcije poruke
Hvala(0)
|
znam da sam zeznula količinu, mislila sam da je to kao i rajčica, kad izraste, prorijediš. one jesu na svijetlu tj. u negrijanoj sobi kraj prozora. na jesen ih presaditi svaku zasebno? kud? u vrt ili opet u posudu? one su sađene prošlo proljeće, znači stare su godinu dana sad. nebi trebale drugu godinu van u vrt?
|
|
viridarivm
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
martina123
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da, sijane, krivo sam napisala, na poslu sam i u gužvi, a brinu me te šparoge pa mi je promaknulo. jako dobro znam razliku između sijanja i sađenja. mi uvijek tako sijemo rajčicu, i onda ju prorijedimo, ne vidim u čemu je problem. ok, shvatila sam da sam pogriješila, to sam već napisala, ja samo molim ako mi netko može dati nekakav konstruktivan savjet na trenutnu situaciju bez osuđivanja jer ne mogu vratiti godinu unatrag i posijati ih rjeđe.
|
|
katruža
Opcije poruke
Hvala(0)
|
viridarivm vrt se nalazi u Međimurju .
martina123 ja bi ove šparoge posadila van i malo porezala stabljike . Zalijevaj ih. Svoje sam uvijek sijala direktno u vrt, i to rano u proljeće, nikad u tegle. . Kasnije sam ih rasadila ako su bile preguste .
Ako ne možeš to rasaditi, stavi ih ,za sada, s teglom u zemlju na vrtu, da malo ojačaju.
|
|
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jel zna netko gdje se mogu kupiti sadnice šparoga. Imam tri komada koje sam kupila kao sadnice za probu. Lijepo mi uspjevaju ali ih je malo pa bi sad htjela kupiti još koju ali ih ne mogu nigdje naći. Probala sam ih posijati ali mi to neide od ruke.
Ili možda netko zna kako mogu rasaditi ove tri postojeće, stare šest godina
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jele984
Novo sjeme Pridružen: 24 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 10 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima!
Ove godine, negdje u 3 mjesecu u Konzumu sam kupila 4 vrećice sjemena šparuga. Posadila sam ih u kalenice, i sad su negdje 10-ak cm, pa me zanima kada se trebaju presaditi u zemlju, kakve su u preživljavanju zime, pošto se nalazim u istočnoj Slavoniji gdje se poslijednjih par godina temperatura spuštala i do -20 stupnjeva, te me zanima da li treba posebna priprema tla za njih!? |
|
Odgovori | Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |