Spathiphyllum |
Odgovori | Stranica <1234 16> |
Korisnik | |
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Administratoru selidba je bila prije godinu dana pa mislim da to vise nije razlog...
Evo stavila ga kraj tv-a. Baš me zanima hoće li biti napretka.... Napišem ako se šta dogodi... |
|
Sponzorirani linkovi | |
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dakle, moj spatifil je krenuo propadati
najprije je na jednom listu dobio kao izgorenu fleku, a sada se to proširilo i na ostale
kao da se suši
nije mi jasno zašto
|
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tako je i mome bilo... jesi mu davala gnojivo, meni su rekli da ne podnosi baš gnojivo...
|
|
nera
Već proklijao Pridružen: 02 Listopad 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 159 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
joj i moj na poslu ima ovakve nedaće. kako da ga spasim. ni ovaj doma nije baš neki. |
|
Life is like box of chocolate...
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To će ti Triša reći kakav je njen sigurno i iskustva sa njima ima.Moji su jad i bjeda
Ja sam te htjela pozdraviti usput i zaželjeti ti dobrodošlicu tui sretno sa cvijetom
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala vam svima. Iz mog iskustva ta biljka i nije tako zahtjevna. Ali mislim od kada sam ju stavila u zaista veliku teglu, a i stoji mi na cca 1,5 m od velikih staklenih vrata, koja su na južnoj strani, stvarno je posebna.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Hele
Mladi grm Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Donjela siroticu iz Slo ( sa 5 * C , lošeg zaljevanja ). Ima li pomoči , savjeti poželjni |
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš je sirotica. čini mi se da je i negdje do prozora ili vratiju bila.Takvi listovi budu(ovo tamno zeleno,skoro crno) kad je nagla promjena temperature.Jel ima neki listić mali? Tjera li negdje?Mislim da nebi bilo dobrostaviti je odmah u toplu sobu(na više od 20 stupnjeva).
Ne znam,Hele.probaj je presaditi,sve listove koji su jako ili u cijelosti oštećeni,odreži.stavi je negdje u blizinu zračenja da ima i svjetla,naravno.I ništ nadajmo se da će se oporaviti.
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stvarno je u gadnom izdanju. sve zavsi koliko je sama biljka i srce osteceno, pa se mozda oporavi!!!
Sve u svemu nista neces izgubiti ukoliko ju pokusas spasiti. jer da je ostala tamo gdje je bila i u istim uvijetima nebi prezivjela sigurno!!
|
|
Hele
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma utopljena je u vodi, a da stvar bude gora teglica nema rupe za vodu. Sinoć sam ju stavila na hladnije , a danas ću ju presadit samo ne znam koliko svjetla voli. Nisam optimist. Čak sam joj malo žicom povezala stabljike da se ti listovi malo dignu i stabljike manje lome. |
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Izvadi je iz te mokre zemlje,očisti zemlju i presadi. Svjetlo je ok svako samo da je sunce ne sprži,znači ne na prozor di sunce tuče.
Listovi,koji su oštećeni,se neće oporaviti.To što je crno(tamnozeleno) ili ako je suho(ko na dracenama) to treba maknuti. Bitno je da ima koji mladi list,znači da je skoro živa. Tu žicu makni,samo je još više možeš oštetiti.Ako je koji zdravi list klonuo on će se sam dignuti(neće se slomiti) kad se oporavi.
|
|
Hele
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super savjeti - hvala , budem tako pa kako bude. |
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
Spužva Bob
Novo sjeme Pridružen: 31 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam i pitanje za nekoga tko zna. Zašto mu je vrh lista pocrnio?
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vrhovi žute najčešće zbog suhog zraka,Povremeno je orošavaj.
|
|
Arwen
Odrastao grm Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hele, ima li napretka kod tvoje biljčice?
mom spatifilumu se isto javljaju fleke po lišću, probat ću s orošavanjem trebala bih ga presadit....je li mi još rano za taj poduhvat? |
|
|
|
Hele
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma moj je za bacit ali nemam srca. Ostao je na jednom listu , a ni taj nije najvitalniji. |
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fleke na listovima su od sunca,trazi svetlo mesto ali bez direktnih suncevih zraka. Evo mog koji me veseli svake godine svojim cvetovima. |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
Spužva Bob
Novo sjeme Pridružen: 31 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovaj je zbilja lijep.
hvala na savjetima. pokušat ću ga špricati.
|
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mom spatifilumu spata pocrni. Zna li neko zbog cega se to dogadja?
|
|
Aglaja
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mimar gdje si kupila te žute pitare za cvijeće?..takve sam jedino zelene vidjela...baš su mi fora za zelene biljke...
|
|
Odgovori | Stranica <1234 16> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |