Duranta |
Odgovori | Stranica <1234 11> |
Korisnik | |
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fuksija, tocno kao hibiskus!
Mnogo srece, prelijepa biljcica, u tvome ce carstvu biti super dodatak ostalim bojama. ciao, N |
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Sponzorirani linkovi | |
fuksija
Mladi grm Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala mnogo Nina na odgovoru.
|
|
pozdrav iz Norveske
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moram reći da duranta jako brzo raste, gotovo na očigled. Jedna grana je za vrijeme godišnjeg narasla gotovo 1 metar, a biljka je posađena u dosta maloj visećoj tegli.
|
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aj je poslikaj molim te! i ta grana ti je sigurno preduga,ako je skratiš buse ti granala a ovo iskoristiš za pelcer-lako se zakorjenjuje-mogu ti je ja zakorijeniti ak se ti bojiš
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I kod mene isto tako raste kao luda. Ja posjekla, i stavila da se zakorjenjuju, vidjet cemo rezultate.
|
|
OPG 159365
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fuksija, kako tvoja reznica?
|
|
OPG 159365
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da li je neko sijao durantu i kakvi su rezulati?
|
|
fuksija
Mladi grm Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nina, reznica se dobro drzi, mislim da bi se uskoro trebao pojaviti korijencic.
Slikat cu ju kada se zakorijeni. |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fato, duranta ne moze iz sjemena, sjeme daje neku divljaku iz koje je potekla.
Fuksija, i moje se drze.
|
|
OPG 159365
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje se sve reznice ozilile, izvadila ih iz najlona, zaista su bile brze. JEdna mala vec i cvate! Super biljka! Jedino, moja nema onako lijepi cvijetic kao neke na slikama, vec jednostavniji.
I jos jedna stvar, kad sam je orezala za uzeti reznice, pustila je na desetine novih grancica, tako da sada izgleda pet puta veca nego prije orezivanja. Zaista odlicno reagira na orezivanje.
Kako je tvoja reznica, Fuksija?
|
|
OPG 159365
|
fuksija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nina, primila se i moja rznica, zakorijenia se. Skinula sam najlon i stavila ju u prozor na svjetlo mjesto.
Narasli su joj i novi listici.Sada ju moram presaditi u vecu posudu i prihraniti. |
|
pozdrav iz Norveske
|
|
Semira
Pustio korijenje Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako neko ima viška reznicu (režite što više da bi vam bile ljepše i bujnije ) i bude šta slao u Bosnu, nek me se sjeti Odavno želim ovu biljčicu.
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Semira, tesko je poslati reznicu durante, prilicno su mekane, ne vjerujem da bi izdrazale ni dva-tri dana, a kamoli sedam.
Jedino ako netko ide pa da ponese.
|
|
OPG 159365
|
Semira
Pustio korijenje Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nina, nadam se da ćemo naći neki način.
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bojim se da je ovaj nagli pad temperature naškodio mojoj duranti. Unijela sam je unutra, nije još bio minus dok je bila vani ali vidim da joj na dodir otpada dosta zelenog lišća. Valjda će se oporaviti.
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja jos cvate, i nije je bura ofurila ni najmanje, a mnogo stosta drugo sto stoji na istom mjestu jeste.
Cak i one male, tek zakorjenjene, koje su isto vani, ne pokazuju nikakav znak patnje.
|
|
OPG 159365
|
Bucek
Novo sjeme Pridružen: 31 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav ljubitelji biljaka, molim Vas ako mi tko može pomoći oko ove biljčice, imao sam upit za nju ali neznam što bi to moglo biti, dali netko od Vas zna? DURANTA?
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
može latinski naziv biljke. tako je puno lakše z pomoći.
|
|
Bucek
Novo sjeme Pridružen: 31 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Duranta lorentzii
Familija: Verbenaceae Rod: Duranta latinski naziv: Duranta lorentzii Ovaj rod biljaka je dobio ime po botaničaru i ljekaru Kastoru Durantesu Duranta je rod zimzelenog, razgranatog žbunja i niskog drveća koje se odlikuje brzim rastom i obilnim skupinama cvjetova u toku ljeta. Postoji 36 vrsta Duranti, a kao kućne biljke gaje se D. repens i D. lorentzii. Ove biljke su porijeklom iz vlažnih tropskih i subtropskih šuma Južne Amerike, Meksika, Floride i Indije gdje u prirodi dostižu visinu i preko 5 metara, a lako se uzgajaju i kao sobne biljke u obliku uspravnog žbuna ili kao padajuće biljke. Duranta lorentzii je manja biljka od D. repens i dostiže visinu od 1,5 metra. Listovi su manji, kožasti i nisu na kraju zaoštreni kao kod D. repens. Cvjetovi su bijele boje. Cvjetovi se javljaju u skupinama na kraju grana, a nakon cvjetanja na biljci se formiraju žuti, jagodasti plodovi, u kojima se nalazi 3-5 sjemenki. Biljke su osetljive na mraz. Minimalna temperatura koju podnose je oko 10 stepeni, a zimi je idealna temperatura za ovu biljku oko 16-20 stepeni. Traže dobro drenirano, lako i bogato zemljište, neutralne reakcije, sa dodatkom pijeska. Potrebno je biljkama obezbijediti puno svjetlosti, jer na svjetlom mjestu cvjetanje je obilnije nego u polusjeni. U toku rasta biljke se obilno zalijevaju, a u toku zime umjereno. Biljke ne podnose duži sušni period, potpuno isušivanje supstrata u saksiji i previše suh vazduh. U toku proljeća i ljeta biljku treba iznijeti na terasu ili u baštu, postepeno je privikavajući na direktno sunce. Prihranjivanje vršiti svake 2 nedjelje u periodu intenzivnog rasta kompleksnim tečnim đubrivima. Orošavanje listova sprečava pojavu crvenog pauka, grinja i štitastih vaši. Presađuje se u proljeće jednom godišnje ili jednom u 2 godine. Izvor teksta: svetbiljaka Autor: Voki
Hvala Vam bio je naziv Duranta a ne Durantu sad je sve puno jasnije, samo gdje se to može nabaviti?
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Bucek na pitanju i odgovoru. Na žalost nemam ovako nešto u ponudi. Pitaj u kategoriji POTRAŽNJA cvijeća, biljaka, sjemena i sl. možda netko ima
|
|
Odgovori | Stranica <1234 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |