Streptocarpus |
Odgovori | Stranica <1234 10> |
Korisnik | |
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tu di ga je i frida vidjela, u zadru, trgovina na tržnici (sarag)
ali na njemu je deklaracija od mbm-a, tako da ih sigurno mbm ima |
|
Sponzorirani linkovi | |
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma i u Zadru, a u Splitu jos nista! Moram zvati MBM i pitati hoce li dobivati, da ga ne fulam.
Je, i ja citala to sa komadicima lista, slicno kao i africka ljubicica, pusti korijencic gdje mu presijeces zilu. Jos samo da nabavim, pa da i sama probam!
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nina, ja sam tražila, ali još nisam našla, može li se i ovaj s 1 velikim listom razmnožavati na isti način?
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija, to ne bih znala, ja streptocarpus poznajem samo malo, sto sam citala....Treba biti hrabar pa probati.
|
|
OPG 159365
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nista moramo u mbm ic :) valjda ga imaju
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
Monny
Odrastao grm Pridružen: 22 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1028 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Joj cure cvijet je stvarno poseban ja evo prvi put cujem za njega ;)
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedna od ovih bijelih ljepotica je mama mojih novih Streptocarpusa.
Koja ? U stvari ne znam ali to nije niti toliko važno. Meni su obadvije slatke. Danas sam dobio i jedan list od ovog plavog frajera. |
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eto pronašla sam slike moga plavog streptocarpusa. Slike su lanjske a biljka je u dobrom stanju pa se nadam da će cvjetati i ove godine...
|
|
sutra je novi dan
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pinus i jagoda, prekrasni su vam primjerci
ima li ih gdje i sad u ponudi? jagoda ti si svoje lani kupila u mbmu? |
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako lijepi, ajde razmnozite da nam ponudite da kupimo.
|
|
OPG 159365
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Postoje više različitih načina razmnožavanja streptokarpusa. Za vegetativno razmnožavanje koristim 3 od 4 meni poznate metode razmnožavanja . Četvrti način je rezanja lista uzduž centralne žile. Na taj način možete od jednog većeg lista dobiti puno više novih biljaka ali sam ciklus do cvatnje je nešto duži. Vlasnica streptokarpusa sa gornjeg posta je moja prijateljica koja me godinama uredno snadbijeva reznicama streptokarpusa. Streptokarpuse sam držao u ukrasnim posudama. Moji veliki klinci koji su ostajali doma preko ljeta su preobilno zalijevali. Višak vode je ostajao u ukrasnoj tegli i kada smo se vratili bilo je sve gotovo. Zanimljivo je da streptokarpus reagira na višak ili manjak vode na isti način. Polegne svoje lišče i cvjetove. Jednostavno te prevari ako dobro ne paziš što se događa. |
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nema ga u mbm-u a niej bilo nikog tamo da mi kaze oce li ga imati ugl razocarali su me skroz sto se tice cijena orhideja pre pre skupo uzas phal 80 kn kao da su neka cvjecarna u centru grada
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako ide sa sjemenom..na ebayu sam našla sjemenje ( svih boja) , ali ne znam kako ide sa sijanjem i hoće li brzo narasti, cvjetati....
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus, ajde molim te kod svoje prijateljice mi rezerviraj dva mala, dvije boje (jedna obavezno plava, ako ima vise plavih, onda obje plave), i napisi mi kako da uplatim, ili mi daj njenu adresu da s njom stupim u kontakt.
U splitskom mbm-u ga nema, niti znaju sta je to, niti ce ga biti!
|
|
OPG 159365
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja prijateljica koja me uredno snadbjeva sa streptokarpusima je jedna vitalna 80 godišnjakinja iz Maribora . I ja živim u Sloveniji. Koliko sam upoznat ima oko 5 tegli streptokarpusa na prozorskim policama i možda još toliko na razmnožavanju. No problem carine i pošte je dosta veliki i ne vjerujem da bi ona bila zainteresirana za to.
Trenutno imam 7 tegli bijelog i plavog streptokarpusa na razmnožavanju. Koji je bijeli a koji plavi ne znam dok ne procvjetaju. Očekujem prvo cviječe u svibnju. Ako ćeš još tada biti zainteresirana za streptokarpuse, ako ih do tada ne nabaviš siguran sam da ćemo se dogovoriti za kakvu razmjenu. Vidim da ti imaš stvarno krasne biljke i puno je takvih za koje sam zainteresiran. Često skočim do Zagreba i ako bi i ti mogla dostaviti do Zagreba ne bi bilo problema. Streptokarpusi počinju cvjetati u veljači i cvjetaju sve do listopada. Ovi sa njenih slika samo što su procvjetali. Ona ih redovito prihranjuje i u sezoni su tegle pune cvijeća. |
|
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus, moze, moze!
Nemoj samo zaboraviti da mi se javis kada budes dolazio.
|
|
OPG 159365
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja već danima vrtim po webu i pokušavam naći odgovor na pitanje može li se ovaj streptocarpus sa samo 1 velikim listom i razmnožiti listom, ali, na moju veliku žalost, mislim da ne može
njemu je sve u tom listu i nakon cvatnje on ugiba, jedino ako bi proizveo sjeme, onda bi se sijanjem mogla dobiti nova biljka... |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da točno je to što si napisala. Streptocarpusi su višegodišnje biljke. Samo ovaj tvoj nesrečnik sa jednim listom na kraju sezone ugiba.
Pretpostavljam da prije toga proizvede sjeme. Ne znam kako bi se drugačije razmnožavao ? |
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
frida čitala sam da se sjemenke siju u ožujku u plitku posudu u vlažnu mješavinu treseta i pijeska i da trebaju ostati otkrivene, odnosno, da se ne smiju prekriti ni tresetnom zemljom ni pijeskom. Posudu treba prekriti prozirnom plastičnom folijom. Za sijanje streptokarpa bitno je da zemlja bude stalno topla, između 20-22C, dakle bi je trebalo držati blizu izvora topline. U tim uvjetima sjemenko vrlo brzo niču.
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
onaj moj - kako reče pinus nesretnik sa jednim listom je pokojni... mislim da sam nešto zeznula kod presađivanja, a možda i sa zalijevanje...
no, klin se klinom izbija, sad imam trajnu biljku, nadam se da ću imati više sreće sa njom malo je u neredu, kao što to već biva sa biljkama kupljenim u supermarketima, ali učiniti ću sve da se oporavi pinus - ti je preko zime držiš u sobi tj. grijanoj prostoriji ili? |
|
Odgovori | Stranica <1234 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |