Cvijet do cvijeta,Korjenkova hacijenda |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 191192193194195 203> |
Korisnik | |
salomon ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 496 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prošle godine sam došla na hacijendu, ali nikoga nije bilo doma pa reko, da nisam došla bezveze, sam ubrala malo ćuki (narcisa) i 2 zumbula za buket..ionako ih ima puno, pa neće korijenko primjetit.. Hehe..nisam dobila filadu, ali mi je izričito naređeno da se to ne bere..NIKAD VIŠE...
![]() |
|
Neke dane si golub...a neke kip...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Tu gdje ja živim je jako puno tih grota i najviše ih je ispod zemlje, to ljudi vide kad zidaju nove kuće. Meni je ispod jednog travnjaka iza kuće sve stjene i grote, nikad nije mogla biti obradiva površina i tako barem 50% svega oko kuće, a da ne govorim koliko smo morali minirati kad smo dograđivali novi dio na staru kuću. Većina kuća kod nas ima kanalizaciju riješenu tako da ima vetrenicu a to je da se kuća spoji u stjene ispod kuće koje se rijetko kad začepe, priroda radi svoje i sve vuče u dubinu. Tek smo lani dobili pravu kanalizaciju i sad čekamo da nam naprave ugovor za priključenje. Vera dobro ti kažeš, ko moj tata, da prirodu treba pustit da radi svoje, neću dirat mahovinu jer iz nje ionako raste majčina dušica pa to lijepo zgleda kad procvate.
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Korijenko, ove grote (mi ih zovemo škrape) su san snova, priroda je to oblikovala, a ti ukrasila i ne može biti nego tako, bolje od bilo koje napravljenog. Sve je super, cvijeće, zelenilo, stabla
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
zagorka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 688 |
oooo ali ove narcise na prvoj slici : pre-kra-sne!!! ko i sve ostalo kod tebe
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Joj Korijenko...ljepote. I ove grote su se lijepo uklopile a ti ih ukrasila.Zbilja ti je hacijenda divna!
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Wurzel, pusti grotu na miru. Ča ti pači mah? Vani ovi pejzažni maheri imaju poseban hormon rasta da se mahovine i lišaji čim prije rašire po grotama.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
hacijenda baš bajkovita a žuti sukulentić me obara s nogu- divan je
![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Meni liči na bajku.
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Sve ti je tako lijepo uredno, skladno ...
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
![]() |
|
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
I još treća grota isto iza kuće, na njoj sam ovaj vikend sredila jedan manji kamenjarić, ali ljenčina nisam još slikala pa ću ovih dana.
Tu su mi kaktusi od lani i opet žuti kamenjar-kaktus
![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Ovo je druga grota iza kuće, najprije "panoramski" pogled
![]() moram nešto poduzet jer je previše zarasla u mahovinu, po njoj mi raste majčina dušica a iza nje imam puno kuša (kadulje). Možda da i nju operem sa mini vošom. Grotu iza ljuljačke sam svu oprala sa minivošom i došla je super, za ovu me je strah jer je kamen dosta derutan, ljušti se
![]() Evo slika malo bliže, uz nju raste kerija, počela je cvasti evo slike
![]() Triša ima njene podmladke.
|
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Nemam baš pavi lijepi kamenjar kao Bergenija i Anaida ali u mom vrtu ima puno pravih grota koje je priroda oblikovala, pa ih ja koristim kao kamenjare.
Ovo je jedna, ispred kuće i vidi se sa ceste
![]() Detalji u njoj: ovome ne znam ime, ja to zovem "ono belo"
![]() Ovo mi zovemo batići
![]() Ovo će se tek rascvast žuti sukulent-valjda i roza mini karanfili
![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Da super su a imam iste takve ali na drugom mjestu cca već su 4 godine u zemlji, ove godine su samo 3 cvali i produžila im se je stabljika, trebam ih vadit, sa godinama se iskvare.
|
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Sve u punom cvatu i izgleda prekrasno.
![]() Što se tiče visina tulipana i mene su moji iznenadili niskim rastom. Ja ih kupila kao visoke (da budu ukras iza narcisa). Kad ono mali i uopće ih se ne vidi od visokih narcisa. Znači, kad ocvatu slijedi vađenje, i ponovno sađenje na drugo mjesto!
|
|
![]() |
|
Jednom riječju prekrasno, pravo proljeće. Imam i ja takve mini tulipane, sa šarenim listovima. Iznenadila me veličina. Nisam očekivala da će biti tako mići. Svaki dan ih gledam i imala sam upitnike na glavi kad sam vidjela maksimum.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
dragi moji cvjetoljupci, za kraj dana malo slika friško, friško.....
![]() ![]() Narcisi još dvije vrste, neki su već na odlasku, ovi cvatu sada a neki će se tek otvoriti
![]() Ove zumbule moram ove jeseni izvaditi je dosta siromašno cvatu, nisam ih dirala dobrih sedam godina
![]() Visoki tulipani samo što nisu
![]() Ali zato ovi mini "harlekin" cvatu ko ludi
![]() ![]() Ispred njih se vidi kako niču kraljevski ljiljani
|
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Kako si ti to fino njima raspodijelila ,,,pošto ne mogu dobiti pedra ja bi neki kaktus vidim da se naveliko dijeli, pa sam se sama ponudila a štrudle neću sam ću ih sebi napravaiti
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Prava ste ekipa i ja bi na taj štrudel od jabuka i malo prošetala hacijendom, ali ...tako blizu, a tako daleko...
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Korijenko, oduševljava me ta prostranost tvoga vrta, ali uzalud prostranstvo bez uloženog truda, a kod tebe se vidi da je uloženo puno truda, ali i da imaš puno smisla za biljčice, a i ljubavi
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 191192193194195 203> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |