monsterin eko povrtnjak |
Odgovori | Stranica <1 1718192021 138> |
Korisnik | |
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A, mi pepeo, bacili svugdje osim tamo gdje treba, to ti je kad si neznalica. Znači, sav pepeo u vrt. Kad to radite, sve što sagori ili stavljate na jedno mjesto pa poslije raspoređujete.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ksan mislim da gore od ovoga ne može biti,sve je već ionako klonulo,suši se,grah napola napunio mahune i sad vene,kukuruz se frće,zelje vene,treba li nešto još gore? Sad je i tako sve gotovo....
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
Pustolovka
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja tako isto spasavam,mrkvu,paprike,paradajz,zelje i ponesto mahuna.
|
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to je super, samo moram i sama malo proučiti za što je to dobro i kojim biljkama treba da ne pogriješim. Mi imamo u kući kamin i loži se isključivo drvo, a kako to nije samo ukrasni, nego s centralnim, ložimo svaki dan pa pepela zaista bude puno i ne znamo kud s njim. Sad znam, nabavim kantu i to je to. Hvala monstera.
|
|
|
|
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod nas počelo sijevati sa svih strana! Samo da stane vjetar možda bi i kapnulo... ovako će vjetar rastjerat i ta dva-tri oblačka.
|
|
Pustolovka
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kako tek muku muce narodi gdje je najcesce susa (africke zemlje)
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zribal,ja sam obično sakupljala pepeo u jednu poveću kantu i kad se napuni,razbacam na vrt. A kako čujem neki kod nas sakupljaju ohlađeni pepeo u vreće i tako ga čuvaju do proljeća,tek ga onda razbacaju...
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
Pustolovka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
curke imal kod vas kise,kod nas opet malo se prolila treba jos barem tri dana da pada da dubinski natopi.
|
|
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tko kaže da je preživilo? Slike mog povrtnjaka si vidjela, a to bili prije tri dana, pa se ti misli. Za jedan dan se promijeni koliko bi inače za 10 dana... I da kupim sistem za navodnjavanje, vrt je daleko, oko 2oo m od kuće, hidrofor ne bi izdržao.
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni je zato najbolje vrijeme dok je sezona grijanja,znači u kasnu jesen. Onda lijepo kako se napuni kanta odem na vrt i razbacam pepeo,to stoji tako do proljeća,onda u proljećče dok se još jednom obradi tlo,to lijepo sve ode unutra,sve se izmješa sa zemljom i to je to..osim što jako koristi biljkama,ubija i neke štetočine,ali isto poboljšava Ph vrijednost tla,odnosno,smanjuje kiselost tla..otakako sam počela to raditi nemam toliko ni onih opakih španjolskih puževa u vrtu..
|
|
|
|
dadinica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma ne grmi... da bar... ne bih marila da i kod nas bude kao kod tebe, bar nešto.
|
|
dadinica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da ne bude da jadikujem bezveze, poslikala sam jad od svog povrtnjaka. Stavit ću slike na svoju temu, da ti ne zaposjedam prostor. Luk sam danas povadila.
|
|
zribal
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U Osijeku oko 19 sati zapuhalo pa se smirilo. Navalili komarci pa grmljevina i evo, opet ni daška vjetra, a kiša samo san.
|
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dadinice,pa mogla si ga i ovdje staviti,ništa mi ne zaposjedaš. Vjeruj mi nije ni kod mene ništa bolje i mislim da neću više ni slikati taj jad od vrta..
|
|
|
|
Pustolovka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa kkao je kod vas ista prezivilo,kod nas i pored tri runde kise koliko toliko baste su zute od suse!!
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eeeeeh curke moje,ja sam svoj pepeo lijepo sav razbacala po vrtu i sad ga više nema do sezone grijanja...
|
|
|
|
Ksan
Odrastao grm Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma dajte sigurno nije toliki jad ne vjerujem vam
|
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
zribal
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni nije problem. Mali vrt i kap na kap. Sve je lijepo i zeleno.
|
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zribal,nećeš pogriješiti ako taj pepeo razbacaš po cijelom vrtu,naprotiv,sve biljke će ti biti zahvalne,probaj da ga razbacaš u tanjem sloju i svugdje ravnomjerno. Ja sam pepeo znala rasipati malim lončićem od 0,5l. Samo gledaj da to bude dosta prije početka sjetve i da se taj pepeo pomješa sa zemljom..
|
|
|
|
Pustolovka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma i kod nas tri dana za redom sijeva,grmi i propada kisa na brzake i to je to.problem je sutra ujutro odma usja sunce i sve to zasusi za minut.
|
|
Odgovori | Stranica <1 1718192021 138> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |