Isusova kruna - Passiflora |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 38> |
Korisnik | |
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
voki fenomenalne su
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Nemam riječi kojima bih opisala tvoje passiflore.
![]() Sve su pre.......... i naj............... !!!!!!!!!!!!!!
![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Voki .... savršene su ......
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() ožiljavanje pasiflora Ja ih ožiljavam ispod flaše, a neke se ožiljavaju lako, neke teže... Allardii i caerulea puste žile za nedelju dana na svetlom i toplom, dok incense pušta žile nedeljama, da ne kažem mesecima i procenat ožiljavanja je stvarno mali. |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() Flašu od kole odrežem na onom suženju, izbušim rupe na dnu, od gornjeg dela odrežem deo (oko 1 cm) kako bi gornji deo flaše dobro zatvarao donji deo. U mešavinu baštenske i kupovne zemlje stavim reznice, dobro zalijem do prokvašavanja i poklopim flašu. Na svetlom i toplom mestu stoje dok na dnu flaše nisu vidljivi dobro razvijeni korenčići. ![]() Tada gornji deo plastične flaše skidam kako bi se biljke navikle na sobne uslove ![]() I za nekih desetak dana ih rasađujem u zasebne saksije. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Pozdrav svima. Čitam već duže vremena ove retke ali sada sam se odličila reći nekoliko riječi. Sve ove biljke su prekrasne i baš sam u fazi nabave, tj . potrage za ovim biljkama. Ovo sa korištenjem plastične boce za zakorjenjivanje je odlično i za druge biljke i odlična ideja.Svi ovi savjeti će mi koristiti kad i ja nabavim ove ljepotice.
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Ako netko i sada orezuje ove divne biljke, nemojte baciti, sjetite se i onih koji žele a nemaju gdje nabaviti....
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Voki, prekokrasne su tvoje passiflore
![]() ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
voki, kapa do poda
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() Jutros se otvorio jedan cvet na quadrangularisu. Pored lepote cveta miris je veoma intenzivan. Na biljci je mnogo malenih pupoljaka tako da se nadam cvetovima i u narednom periodu. |
|
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
lijepe su sve pasiflore ali ova je meni najljepša zbog ovih crvenih latica
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
voki predivne su ti pasiflore, koliko ih imaš vrsta pitam se
![]() |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Antonija, za sada imam 15 vrsta, ali sam bacio oko na još 5-6 koje planiram uskoro nabaviti, nešto biljaka, nešto semena...
|
|
|
|
![]() |
|
Zelenka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 26 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 207 |
Prekrasne biljčice voki ja nemam niti jednu ali potrudit ću se nabaviti ju!
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Voki,
![]() |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Super si opisao način kako zakorjenjuješ pasiflore
![]() meni su reznice, koje sam dobila od antonije potjerale male izboje,a sada su u kući i ne znam kako da ih dalje njegujem, jer se bojim da se neće održati do proljeća tako, možda imaš neki savjet, unaprijed hvala |
|
![]() |
|
Samo im obezbedi što više svetlosti. Temperatura zavisi od vrste koju imaš. Caeurela može uspešno prezimiti i u prostoriji u kojoj se ne greje tokom zime i njima, kao ni incarnati i incense ne odgovara previše topla prostorija, dok npr. quadrangularis, ligularis traže topliji zimovnik.
Čini mi se da tek ožiljene pasiflore bolje podnose toplije uslove u stanu od odraslih pasiflora. |
|
|
|
![]() |
|
![]() Otpao mi je jedan plod sa pasiflore Incense (na cvet nanesen polen P. quadrangularis). Otvorio sam plod da vidim ima li semenki i ima! Međutim semenke još nisu zrele pa ne znam da li će nešto nići od njih, ali na biljci ima još nekoliko plodova. |
|
|
|
![]() |
|
Ja se samo toplo nadam da ću ta neka tvoja čuda vidjeti u punom sjaju tj. cvijetu kad dođem.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 38> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |