Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Ruže
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ruže stablašice
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ruže stablašice

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 23>
Korisnik
Poruka
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2013 u 17:18
azram- u principu se pokrivačice ne orezuju.
Režu se samo suhe i slabe grane te one koje ti smetaju ( skratiš ih ili ih odrežeš do kraja ).

Ja sam svoju pendulu swony tek ovo proljeće prvi put malo drastičnije odrezala jer sam se mučila kad sam ju zamatala prije zime- jedva sam došla do cijepljenog mjesta.

Ja bi ju još pustila da raste, tek će ti se sada početi spuštati prema zemlji.
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2013 u 01:24
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2013 u 09:34
Baš si nešto gledam i moja stablašica je bujna, ali ne naziru se još pupovi, valjda će biti kasnije ?
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
mandevila View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 341
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mandevila Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2013 u 09:38
ovo su mlade stablašice,okulirane na jesen prošle godinePROLJEĆE
MLADE%20STABLAŠICE
PROLJEĆE
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2013 u 12:32
kako će ovaj špalir stablašica biti krasan u cvatu
Na vrh
mandevila View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mandevila Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2013 u 08:20
ovo će biti krasni divljaki za okuliranje
divljak
 DIVLJAK
Na vrh
mandevila View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mandevila Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2013 u 08:25
ovo će biti jako visoka stablašica ruže Bodenabend,potjeralo je  5 grančica i imale su pupove ali sam ih ja porezala na 3 lista da se ojačaju
stablašice
Na vrh
mandevila View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mandevila Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2013 u 08:27
lijepo rastu ruže i koji dan će biti ljepote
stablašice
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2013 u 09:10
mandevila, lijepo, a zašto si već išla rezati Bodenabend, mislim da si ju trebala pustiti da raste pa kad ti za 1-2 godine stvori lijepu krošnju onda porezati tanke grane i sve one koje ti smetaju za lijepi izgled...

Pazi na rast debla- ono isto brzo raste ( deblja se ) pa da ti se ne ureže ovo s čim si zavezala u deblo.
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
mandevila View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mandevila Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2013 u 08:11
sunceeee hvala,išla sam ju rezati  zato što mi nije cilj da što prije cvate nego da što prije stvori lijepu krošnjicu,radim to iz iskustva jer već dosta godina se bavim okuliranjem i pratim kako to rade ružari.
Prošle godine mi je potjerala krasna grana,dugačka i trebala je cvasti,kad se digao vjetar otkinuo ju je skroz,zato sam ove rezala,sad im vjetar ne može ništa a potjert će po 2 ili 3 nove grančice na jednoj.
A ove plastike sa čim vežem stalno provjeravam i mijenjam ja sam stalno u svom vrtu i trudim se da mi ništa ne promakne.  
Na vrh
mandevila View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mandevila Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 07:39
prva ružica (mini stablašica)je procvala
mini stablašica
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 12:51
Evo moje nove ljubimice :)

Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
mandevila View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mandevila Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2013 u 14:12
alisa lijepa ljubimica,pokaži nam kad procvate
Na vrh
MermaidDreamer View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2013 u 18:51
Ovo je ruža ispred moje zgrade, koju je jedna bakica jednom davno, posadila. Ispričala mi je i priču kako je postala "urbana gerilka" tj. zašto je napravila cvjetnjak na državnom travnjaku.

Neki dan, dok sam bila u šetnji, bakica me zamolila ako bih mogla malo obrezati ružu: stare grane i počupati korov i višak trave oko cvjetnjaka koji je ispod. Naravno da sam objeručke prihvatila Big smile.
Nakon završenog posla, bakica mi je htjela kupiti sladoledStar . 
Ovo ispod ruže je moj pas. Slika je slikana maloprije, vani dosta puše pa se nažalost grane ruže savijaju i ne mogu dobiti neku bolju sliku.
ruža stablašica
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2013 u 20:06
krasno će cvjetati alisina i mandeviline ruže
MermaidDreamer kako si lijepo usrećila bakicu gerilku, a i sladoled ti je ponudila, baš je zlatna. psić uživa ispod ove žute ljepotice. Krasna je ruža, ma vidi se bez obzira na vjetar i pomicanje
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2013 u 20:29
moon, trebala sam staviti sliku slikanu netom poslije. Magi je pronašla puža i iskesila zube..pravi mali terminator.
Bakica je zakon u svakom pogledu. Ima skoro pa 100, i dalje vitalna. Opet spamam.
što se ruže tiče primjetila sam da se na nekim granama na vrhu frče lišće. što bi to moglo biti.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2013 u 21:16
Možda se neke beštije gnijezde
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2013 u 21:28
To sam i ja pomislila. Odrezala sam svo zaraženo granje, provjerila da nisu neke uši u pitanju..nikakve beštije nisam vidjela. Kada ocvate bum ju zašpricala vermi-nešto protiv pauka, pa onda plantela bio-nešto protiv ušiju. žao mi je što nemam nikakav fungicid. Morati ću neki nabaviti . Može kakva preporuka
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2013 u 21:40
imaš temu o špricanju ruža, tamo ima baš i tabela i za prevenciju i za liječenje, najbolje je tamo škicnuti. Ja sam za sad, po toj tabeli i preporukama prevenirala ruže
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2013 u 21:56
Gdje je sada opcija "hvala". Grr, opet mi ne štima u potpunosti ovaj format.
Moon hvala, nisam baš aktivna na ružama, ali sada ću to sve pročitati.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 23>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.