Zamjenski materijali za decoupage |
Odgovori | Stranica <1 1718192021 26> |
Korisnik | |
mumica
Mladi grm Pridružen: 02 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 897 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
drage moje da li ste pronašle kakav nadomjestak za step 2, drvofix kao step 1 odlično funkcionira
|
|
Sponzorirani linkovi | |
jani
Odrastao grm Pridružen: 21 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 1559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nitko za sada! I ja sam probala s drvofixom - jako uspješno!
|
|
buga
Novo sjeme Pridružen: 26 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 12 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možete mi molim vas objasniti kaj je to step1 ili 2. Malo sam zbunjena...Kako sam totalni početnik ne znam o čemu se radi. No ja za rad koristim ljepilo LIBROKOL i ponaša se isto kao original ljepilo samo se razrjeđuje sa vodom. To je inače ljepilo za papir i koristi se za uvez i slično. Već sam ranije u javljanjima objasnila o čemu s radi i gdje ga ima za kupiti.
|
|
tifany
Mladi grm Pridružen: 27 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 526 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://stranamasterov.ru/node/157165?tid=451%2C722
nešto zanimljivo,da li je netko ovo probao?
|
|
klara46
Odrastao grm ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 772 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
step1 i step 2 su ti premazi kod dvokomponentih crackle lakova (lakova za raspucavanje)... imaš na Lumosovoj stranici detaljne upute i tutoriale... vjerojatno si vidjela po galerijama na forumu radove s pukotinama koje daju "antikni" štih... e, to ti služi tome... ak ti ja krenem objašnjavat kak se radi - sve bum spetljala i niš' ne buš skužila , zato sam ti napisala za Lumosovu stranicu... |
|
učiniti dobro, a zatim otići bez buke...
|
|
Tatjana_bg
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje Pridružen: 19 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 268 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jos nisam, ali ako ti treba pomoc oko prevoda, to gogu,,inace se to pravi od dokolenica,ili tankoh zenskih čarapa... |
|
jani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova ideja s čarapon na flaši je genijalna, moram to jednom isprobati
|
|
tifany
Mladi grm Pridružen: 27 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 526 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a ja sam sigurna da će to tebi sjajno izgledati
|
|
jani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti draga Tifany na tako velikom komplimentu!
|
|
Bobyca
Nedavno posijan Pridružen: 29 Veljača 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 63 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drage moje jel netko od vas koristi kakvu zamjenu za cracle lak za raspucavanje,preskup mi je i jako ga brzo potrošim
|
|
magaly
Nedavno posijan Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 62 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
curke pozdrav, ja sam nova ljubiteljica decoupage-a
molim Vas savijet što mi je potrebno sve kupiti za početak :)) |
|
morema
Pustio korijenje Pridružen: 24 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 249 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Magaly, dobro nam došla.
Mi ti ovdje više manje koristimo zamjenske materijale. Za boju možeš koristiti bijelu akrilnu fasadnu boju koju toniraš po želji (ja koristim tempere), onda za ljepilo uzmeš drvofix koji možeš razrijediti sa vodom,i za kraj neki lak (ja koristim aqualak proizv.Svjetlost) na bazi vode. I to je to. Jedino za ispucavanje kupujem u hobby dućanima.Nadam se da sam ti barem malo olakšala. |
|
magaly
Nedavno posijan Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 62 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
franica
Novo sjeme Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 13 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
magaly,
nadam se da čemo u sebi pronaći uspavane umjetnike
|
|
magaly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hehe skrivene duboko u nama
već smo počele razmjenu salvetica
|
|
franica
Novo sjeme Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 13 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ako se ne probudimo s tim osjećajem treba nas
|
|
magaly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vidit ćemo kako će nam ići na radionici nemaš pojma koliko se veselim
|
|
SandraST
Nedavno posijan Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Gabon Status: Offline Bodovi: 90 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Magaly, dobrodosla...
e, kupovina je vrlo delikatna stvar jer uglavnom kupujemo napamet i to najcesce bude teska trauma za novcanik. Kad god mozes uzmi zamjenski materijal. Ono sto bih ti ja preporucila je: Drvofix koji ces razrijediti vodom umjesto decoupage ljepila, akrilni kit za drvo umjesto strukturne paste, akrilnu fasadnu bijelu boju umjesto hobby akrilne bijele boje, nijansere za akrilnu boju (plavi, zuti, crveni) ili boje za kolace u prahu s kojima ces nijansirati. Zlatna i srebrna hobby boja i par kontura ce za pocetak biti dosta Drvofix mozes nerazrijedjen iskoristiti kao crackle medij . NPR: izmjesaj bijelu boju s nekom nijansom da dobijes tamniju boju i premazi podlogu pa neka se dobro osusi. Nanesi debeli sloj drvofixa i ostavi da se osusi na zraku ali da bude potpuno suho. Nanesi kistom ili spuzvicom bijelu boju u koju si stavila vrlo malo narancaste (boja vanilije) i opet susenje. Pojavit ce se pukotine nakon susenja. E sad zalijepi motiv i uzivaj |
|
http://hobbyboom.blogspot.com/
|
|
magaly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala ti SandraST
|
|
tifany
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zašto meni ne uspijeva raspucavanje drvofiksom iako sam radila točno kako je Sandra ovdje opisala
|
|
Odgovori | Stranica <1 1718192021 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |