Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Decoupage tehnika – salvetna tehnika > Decoupage uputstva i savjeti
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zamjenski materijali za decoupage
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Zamjenski materijali za decoupage

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 26>
Korisnik
Poruka
mumica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 897
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mumica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2012 u 15:34
drage moje da li ste pronašle kakav nadomjestak za step 2, drvofix kao step 1 odlično funkcionira
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2012 u 17:52
Nitko za sada! I ja sam probala s drvofixom - jako uspješno!
Na vrh
buga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 12
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2012 u 09:23
Možete mi molim vas objasniti kaj je to step1 ili 2. Malo sam zbunjena...Kako sam totalni početnik ne znam o čemu se radi. No ja za rad koristim ljepilo LIBROKOL i ponaša se isto kao original ljepilo samo se razrjeđuje sa vodom. To je inače ljepilo za papir i koristi se za uvez i slično. Već sam ranije  u javljanjima objasnila o čemu s radi i gdje ga ima za kupiti. smile65
Na vrh
tifany View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 526
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tifany Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2012 u 10:55
http://stranamasterov.ru/node/157165?tid=451%2C722
nešto zanimljivo,da li je netko ovo probao?
Na vrh
klara46 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 772
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje klara46 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2012 u 16:09
Originalno poslano od člana buga buga napisao:

Možete mi molim vas objasniti kaj je to step1 ili 2. Malo sam zbunjena...Kako sam totalni početnik ne znam o čemu se radi. No ja za rad koristim ljepilo LIBROKOL i ponaša se isto kao original ljepilo samo se razrjeđuje sa vodom. To je inače ljepilo za papir i koristi se za uvez i slično. Već sam ranije  u javljanjima objasnila o čemu s radi i gdje ga ima za kupiti. smile65

step1 i step 2 su ti premazi kod dvokomponentih crackle lakova
(lakova za raspucavanje)...

imaš na Lumosovoj stranici detaljne upute i tutoriale... Smile

vjerojatno si vidjela po galerijama na forumu
radove s pukotinama koje daju "antikni" štih...
e, to ti služi tome...

ak ti ja krenem objašnjavat kak se radi - sve bum spetljala i niš' ne buš skužila Embarrassed LOL,
zato sam ti napisala za Lumosovu stranicu...

učiniti dobro, a zatim otići bez buke...
Na vrh
Tatjana_bg View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 268
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tatjana_bg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2012 u 10:28
Originalno poslano od člana buga buga napisao:

Možete mi molim vas objasniti kaj je to step1 ili 2. Malo sam zbunjena...Kako sam totalni početnik ne znam o čemu se radi. No ja za rad koristim ljepilo LIBROKOL i ponaša se isto kao original ljepilo samo se razrjeđuje sa vodom. To je inače ljepilo za papir i koristi se za uvez i slično. Već sam ranije  u javljanjima objasnila o čemu s radi i gdje ga ima za kupiti. [IMG]smileys/emot121.gif" align="absmiddle" alt="smile65" />

jos nisam, ali ako ti treba pomoc oko prevoda, to gogu,,inace se to pravi od dokolenica,ili tankoh zenskih čarapa...
Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2012 u 18:41
Ova ideja s čarapon na flaši je genijalna, moram to jednom isprobatiThumbs%20Up
Na vrh
tifany View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tifany Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2012 u 19:02
a ja sam sigurna da će to tebi sjajno izgledati
Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2012 u 19:05
Hvala ti draga Tifany na tako velikom komplimentu!Wink
Na vrh
Bobyca View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 63
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bobyca Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2012 u 01:49
Drage moje jel netko od vas koristi kakvu zamjenu za cracle lak za raspucavanje,preskup mi je i jako ga brzo potrošim
Na vrh
magaly View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 62
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magaly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2012 u 18:30
curke pozdrav, ja sam nova ljubiteljica decoupage-a
molim Vas savijet što mi je potrebno sve kupiti za početak :))
Na vrh
morema View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 249
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje morema Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2012 u 20:43
Magaly, dobro nam došla.
Mi ti ovdje više manje koristimo zamjenske materijale. Za boju možeš koristiti bijelu akrilnu fasadnu boju koju toniraš po želji (ja koristim tempere), onda za ljepilo uzmeš drvofix koji možeš razrijediti sa vodom,i za kraj neki lak (ja koristim aqualak proizv.Svjetlost) na bazi vode. I to je to. Jedino za ispucavanje kupujem u hobby dućanima.Nadam se da sam ti barem malo olakšala.
Na vrh
magaly View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magaly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2012 u 20:56
Na vrh
franica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 13
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje franica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 10:11
magaly,
nadam se da čemo u sebi pronaći uspavane umjetnike
Na vrh
magaly View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magaly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 10:15
Originalno poslano od člana franica franica napisao:

magaly,
nadam se da čemo u sebi pronaći uspavane umjetnike

hehe skrivene duboko u nama Clap
već smo počele razmjenu salvetica Wink
Na vrh
franica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 13
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje franica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 10:20
ako se ne probudimo s tim osjećajem treba nas smile42
Na vrh
magaly View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magaly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 10:22
vidit ćemo kako će nam ići na radionici Heart nemaš pojma koliko se veselim
Na vrh
SandraST View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 90
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SandraST Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 10:46
Magaly, dobrodosla...
e, kupovina je vrlo delikatna stvar jer uglavnom kupujemo napamet i to najcesce bude teska trauma za novcanik. Kad god mozes uzmi zamjenski materijal. Ono sto bih ti ja preporucila je: Drvofix koji ces razrijediti vodom umjesto decoupage ljepila, akrilni kit za drvo umjesto strukturne paste, akrilnu fasadnu bijelu boju umjesto hobby akrilne bijele boje, nijansere za akrilnu boju (plavi, zuti, crveni) ili boje za kolace u prahu s kojima ces nijansirati. Zlatna i srebrna hobby boja i par kontura ce za pocetak biti dosta
Drvofix mozes nerazrijedjen iskoristiti kao crackle medij . NPR: izmjesaj bijelu boju s nekom nijansom da dobijes tamniju boju i premazi podlogu pa neka se dobro osusi. Nanesi debeli sloj drvofixa i ostavi da se osusi na zraku ali da bude potpuno suho. Nanesi kistom ili spuzvicom bijelu boju u koju si stavila vrlo malo narancaste (boja vanilije) i opet susenje. Pojavit ce se pukotine nakon susenja. E sad zalijepi motiv i uzivaj
http://hobbyboom.blogspot.com/
Na vrh
magaly View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje magaly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 12:50
hvala ti SandraST Thumbs%20Up
Na vrh
tifany View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tifany Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2012 u 21:14
zašto meni ne uspijeva raspucavanje drvofiksom iako sam radila točno kako je Sandra ovdje opisala Cry
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 26>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.