Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mamin grunt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Mamin grunt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 38>
Korisnik
Poruka
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2009 u 17:59
i opljevljen cvijetnjak
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2009 u 18:16
Mama,kod tebe sve lijepo krenula ovog proljeća .Što se tiče proljetni reznica ruža,vidi njih nije potrebno stavljati pod tegle.Može i bez njih.Možeš i sad i u ljeto da reznicama ožiliš nove ruže..Ja sad i u ljeto ih polažem,ne stavljam uspravno.Nego ih položim(to sam naučila od svoje mame),vodoravno na zemlju,sasvim malo pokrijem zemljom,vrlo brzo iz onog trna krene nova ruža.. Bito je da ih redovno zaliješ....
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2009 u 18:46

Mamaaa tvoj grunt već poprima organizirani izgled.

Imaš svega bit će to predivno mjesto jer je već sad lijepo! Samo pomaže li ti i TM? Jer ima tu vrežjeg posla!Confused

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2009 u 20:14
Prekrasno Mamice. Svaki put sve ljepše.smile64 Od kud da ste sa kućom tako blizu pruge? Radi li netko od vas u Hrvackim željeznicama?Embarrassed
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2009 u 20:55
Originalno poslano od člana Šeflera Šeflera napisao:

Pa ti već zbilja svega imaš! I da ti se pohvalim- iglica sa kavice ima pupove!!!

Žal mi je samo kaj ti još nisam uspjela poslati ono kaj smo dogovorili, a sad je već sve tak jako buknulo da je prekasno za rasađivanje! Bumo ostavili za jesen!
A tad bum i ja već mogla štihaću v ruke pa iskopavati!

baš mi je drago ove moje koje su na suncu već uveliko cvatu i privlaće pčeliceSmileSmileSmiletako će i kod tebe uskoro Smile
već budemo razjenile nije frka-kakve sam sreće i to bi mi bili pojeliCryCryCry
a za jesen štihaću zaboravi- nunaj i nanaj ali teške poslovi zaboravi...čuvaj se i pazi..posljedice se jave tek nakon xy godina, tvoje zdravlje je najvažnijeWinkSmileSmileSmile
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2009 u 20:57
Originalno poslano od člana alisa alisa napisao:

Mama,kod tebe sve lijepo krenula ovog proljeća .Što se tiče proljetni reznica ruža,vidi njih nije potrebno stavljati pod tegle.Može i bez njih.Možeš i sad i u ljeto da reznicama ožiliš nove ruže..Ja sad i u ljeto ih polažem,ne stavljam uspravno.Nego ih položim(to sam naučila od svoje mame),vodoravno na zemlju,sasvim malo pokrijem zemljom,vrlo brzo iz onog trna krene nova ruža.. Bito je da ih redovno zaliješ....
hvala ti puno na savjetu i školi, nadam se da ću uspijeti kod nekog tako ožiliti ružu za sebeSmileSmileSmile javiti ću o napretku
ps za ovo nisam znalaEmbarrassed
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2009 u 21:03
Originalno poslano od člana baka baka napisao:

Mamaaa tvoj grunt već poprima organizirani izgled.

Imaš svega bit će to predivno mjesto jer je već sad lijepo! Samo pomaže li ti i TM? Jer ima tu vrežjeg posla!Confused

Hvala bako...samo što je to daleko od onog šta i kak bi trebaloCry

Hm...šta da odgovorim? Nda. - znači pomaže kad njemu odgovara i na poslovima koje mogu sama, a ondje gdje mi pomoć zaista treba, to othrmbam sama...ali opet moram reći da pomaže mi..posebno naspram susjednih muževa koji apsolutno ni nožnim prstom ne mrdnu....
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2009 u 21:04
Ma bolan koja ljepota ovo veliko cvijeće  tom samo izgleda treba u veliko dvorište ali imala sam takvu želju na njega i dobićeš od mene 1 ružu penjačicu --već sutra idem je ožilavatismile73
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2009 u 21:06
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

Prekrasno Mamice. Svaki put sve ljepše.smile64 Od kud da ste sa kućom tako blizu pruge? Radi li netko od vas u Hrvackim željeznicama?Embarrassed

e baš si mi za 5WinkWink

da u HŽ PP- inače znaš da nemožeš graditi tako blizu prugeWink a očigledno si i ti iz željezničarske obitelji????
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2009 u 21:08
Originalno poslano od člana niho niho napisao:

Ma bolan koja ljepota ovo veliko cvijeće  tom samo izgleda treba u veliko dvorište ali imala sam takvu želju na njega i dobićeš od mene 1 ružu penjačicu --već sutra idem je ožilavatismile73
smile128smile128smile128smile128smile128smile128 e onda kad se završe još zadnji radovi oko kuće, ona zauzima poćasnu poziciju ispred zida na predulazuSmileSmileSmile ili možda kao zavjesa za veliki kamenjar- moram razmislitiSmileSmile
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2009 u 21:44
Ma u starom sistemu kuća je morala biti udaljeno bar 2o metara od pruge. Sada daju i 3 ili  6 metra od pruge, što je suludo i opasno. Moja kuća će biti udaljena od pruge minimalno 20 metara. Ima susjedna parcela do same pruge, nuđna nam je čak 4 000eura jeftinije, ali je nismo uzeli iako je u milion put boljem stanju od naše ( točnije idealnom bez potrebe ikakvih radova, dođi i posadi). Jedina kuća koju sam tako blizu vidjela je kuća željezničara i pripada željeznici. Zato mi je palo na pamet da ste radnici željeznice, a oni su jedna velika obitelj i zaposle sve iz kuće u svoju firmu Wink.
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2009 u 21:55
a nije baš tako draga moja, tam ak hoćeš posel daj posegni duboko u džep i pokucaj na prava vrata i onda se nadaj poslu...ja pišem otvoreno jer ja nisam zaposlenik HŽa, (dobro vanjski sam suradnik SŽH-a) ali znam kako sistem funkcionira i nažalost to je hrvatska stvarnost posvuda a ne samo tamoCry
Možda ste pogriješili- jer moja kuća je udaljena svega 1,5m od pruge, a nemam nikakvih problema što se tiće njene blizine. Na početku sam histerizirala, kaj sve može biti. A sad evo ti nekoliko činjenica:
- dogodile su se tri prometne nesreće na dotićnom prijelazu unazad 50g- i to krivnjom nesavjesnih vozača-svaki put auto letio u škarpu preko puta
- moja kuća je izgrađena da podnese vibracije- na kamenim blokovima-meni niš ne smeta , dok ljudima 800m od pruge pucaju zidovi, padaju čaše i sl
-moja djeca su čim su progovorili znali da kad radi din don ide vlak i vikali ljudima -ti jedan bedak stani ide vlak, kam ideš (za to im ne velim niš jer su djeca u pravu)- oni se znaju ponašati u blizini pružnog prijelaza, jer ih stalno podsječam i stalno prate vlakove- djeca iz druge treće kuće neznaju i vć sam trčala i  spašavala djete koj eje htjelo pod vlak s biciklićem
- iako svi misle da je bučno, nije (jedino ako sam vani pa prođe posebno dug teretni vlak- elektre ne čujem), susjedi ih čuju puno jaće (opet ponavljam kuća je na kam. blokovima građena i ja sam podignuta iznad svih)
- i  ukratko trebala si kupiti ono jeftinije zemljište- samo je fora na koji se način grade temelji, ako te šta zanima, samo pitaj, već sam tata mata
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1503
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2009 u 22:12
E sad bi ja trebala doći k tebi na kavu!!!!!!!
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2009 u 23:39
Originalno poslano od člana Mamaa Mamaa napisao:

a nije baš tako draga moja, tam ak hoćeš posel daj posegni duboko u džep i pokucaj na prava vrata i onda se nadaj poslu...ja pišem otvoreno jer ja nisam zaposlenik HŽa, (dobro vanjski sam suradnik SŽH-a) ali znam kako sistem funkcionira i nažalost to je hrvatska stvarnost posvuda a ne samo tamoCry
Možda ste pogriješili- jer moja kuća je udaljena svega 1,5m od pruge, a nemam nikakvih problema što se tiće njene blizine. Na početku sam histerizirala, kaj sve može biti. A sad evo ti nekoliko činjenica:
- dogodile su se tri prometne nesreće na dotićnom prijelazu unazad 50g- i to krivnjom nesavjesnih vozača-svaki put auto letio u škarpu preko puta
- moja kuća je izgrađena da podnese vibracije- na kamenim blokovima-meni niš ne smeta , dok ljudima 800m od pruge pucaju zidovi, padaju čaše i sl
-moja djeca su čim su progovorili znali da kad radi din don ide vlak i vikali ljudima -ti jedan bedak stani ide vlak, kam ideš (za to im ne velim niš jer su djeca u pravu)- oni se znaju ponašati u blizini pružnog prijelaza, jer ih stalno podsječam i stalno prate vlakove- djeca iz druge treće kuće neznaju i vć sam trčala i  spašavala djete koj eje htjelo pod vlak s biciklićem
- iako svi misle da je bučno, nije (jedino ako sam vani pa prođe posebno dug teretni vlak- elektre ne čujem), susjedi ih čuju puno jaće (opet ponavljam kuća je na kam. blokovima građena i ja sam podignuta iznad svih)
- i  ukratko trebala si kupiti ono jeftinije zemljište- samo je fora na koji se način grade temelji, ako te šta zanima, samo pitaj, već sam tata mata

Super da ću moći imati savjetnika za gradnju, to uvijek treba. Od tuđih iskustava glava ne boli, a od vlastitog ne iskustva zaboli sve.

Drago mi je da su tvoja iskustva pozitivna, ali ja ne bi uz prugu direktno. Znam slučaj u Švedskoj da je čovjeka koji je stajao (ne blizu pruge) udario kamen u naletu vlaka i usmrtio. Takođe i da izleti vlak iz tračnica bolje je uvijek biti dalje i cijena od 4000 nije puno za sigurnost.
A i da smo na terenu uz prugu , imali bi probleme sa cijelim selom. Tu ti ljudi idu na drugu stranu pruge( takođe i sa traktorima na druge parcele) i kad smo mi kupili zemlju odmah su nas napadali. Kad mi je jedna žena rekla da se tu nesmije graditi, da što mi radimo, skoro sam pala u nesvijest. Nije mi bilo jasno o čemu se radi , mislila sam da sa zemljom nešto ne štima.  Tako da imamo već puno neprijatelja.

Vjerojatno u momenu vaše dozvole za gradnju je važilo da se može biti blizu pruge. Željezničar( stari radnik) mi je rekao da prije rata  je minimalno bilo 20 ili više metara ( možda i griješi, ali ja i  nisam vidjaela tu kuće bliže od 20 metara), i da mu nije jasno kako se ovo sad radi. I po njemu to nije dobro, a čovjek cijeli život radi na održavanju pruge . Mi po novom zakonu moramo biti od vlastitog pristupnog puta udaljeni minimum 6 metara, a susjeda 3 metra. I nije bilo sile da se promijeni onih 6 metara iako je put naš i od susjeda, a ne javni. Tako da ne vjerujem da po novom zakonu može pruga biti bliže od vlastitog pristupnog puta koji nije javni put.
 A stalno nešto mijenjaju, ja sam bila pred pucanjem živaca, zakačio nas je procjep zakona i svi se prave ludi da ne bi odgovarali i bili natamburani zbog našeg bijesa kad kažu da to nije po novom zakonu. Ludnica, ne zna se tko tkoga.Confused
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 09:58
Ej i moja kuća je udaljena od pruge jedno 50 metara-----djevojačka-i imala sam i tamo puno cvijećasmile120
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 11:09
smrcko koliko ja znam sada objekt od pruge mora biti udaljen min 3m. A moja je tako blizu zato što je to stara željezničarska "kolpotarnica"+ kuća za obitelj. Kolportar je bio onaj šta je spuštao i dizao rampu ili davao svjetlosne signale za vlak...a kuća je stara poprilićno... u 2svj ratu moj podrum je bio puškarnica, a u ovom sadašnjem moj podrum je bio proglašen najsigurnijem skloništem na ovom područjuBig%20smile

a to da su susjedi zavidni i jalni je stvar ljudske prirode, pa meni stalno štetu rade- tri put su mi čupali živicu na predulaznom prostoru, prošle godine su mi zalijali (benzin ili nafta po mirisu) živicu koju sam posaadila do nasipa (i bila se razbujala lijepo), kradu mi s vrta, čupaju cvijeće- ali gle ja ću se ograditi a sad me već svi poznaju i znaju da ne vodim tuđe brige, ali da kad poludim da je bolj ebiti što dalje- jer zadnji put sam stala na cestu, svima je... majku i naglas se derala kog vidim da mi je prisrdio na moje da mu budem potrgala sve ruke i noge i na kraju ga udavila u potoku...i onima s kojima sam dobra i onima za koje nemam pojma koji su...sad samo čekam ko će mi naletitiAngry, ali nekak se svi drže podalje, ćak je i susjed kad sam mu rekla da izvoli pesa zavezati jer da ja ne radim vrt da bi on imal kam dolaziti s... i pišat odmah išel po lanac i zavezal ga...očigledno moraš napraviti jedan pošteni šou da bi te ostavili na miru....dok si tih i miran, svašta si dozvoljavaju...
a svejedno za gradnju više vezanih površina, da dozvoliš kući da se miće inače će se pojavljivati pukotine s vremenom od vibracija...
također provjeri samo pravilnik ili aktuelni zakon i po njemu se ravnaj i za sve trpaj hrpu požurnica, barem dvije tjedno, bez toga se načekaš- sve što je prije bilo od hž ti je sad vlasništvo RH pa se tako i ravnaj- mislim da ima zakon o državnom zemljištu ili tako nešto slično, i naravno ako postoji poljski put ili mogućnost da traktori prođu, ogradi se i ne dopuštaj prolazak preko svojeg i usput objasni da to mogu zahvaliti toj i toj susjedi... očekuju te dvije tri trnovite godine poslije će se smiriti- očigledno je u pitanju manja sredina...i meni su svašta probali prodavati- kao da ja moram održavati i škarpu preko puta jer je i to moje- a ja njemu super idi i donesi mi crno na bijelo da je moje, ja bum, a do tad uzmi kosu i primi se posla, kaj si mene našel z....??? i sl....brzo su odustali, ali sam ja izgubila živaca poprilično, sad sam prihvaćena i na tapeti su neki drugi doseljeniciConfused

Niho- e draga moja, tebe cvijeće prati kroz životSmileSmileSmile

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 20:16
I trebaš se ograditi, mi smo prvo to napravili, prije nego su djeca razvukla obilježja od geodeta. I bilo je problema od smog početka. Stali smo na sred puta kojim prolaze traktorom na susjedne percele. I mi smo izgubili živce, ponekad i požalili što smo kupovali.
Geodet je izlazio 3 puta da mjeri i sva tri puta drugačije premjerio. I sad se pitam je li dobro napravljen.
Tako i treba pokazati zube, pa nek savtko zna di mu je mjesto.
Tvoja kuća je onda super izgrađena, debeli zidovi , zimi se lako ugrije, a ljeti hladovina. I ja bi kupila takvo što, ali cijene starih kuća su otišle u nebesa, ovo nam je bio najbolji finansijski izbor u datom periodu. Možda negje uzmemo i poljoprivredno zemljište, ako bude moguće, da bar maknem sijanje krumpira od terena.
Dižem općenito čašu za sve nas paćenike sa zemljom, dozvolama i zlim susjedima, da izdržimo do kraja.

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 20:46
Mama evo me malo k tebi. Puno si toga napravila od zadnji put, a vidim vrlo uspješno. Moja podrška u svemu što radiš, zaista si za čistu peticu.
A cvjeće, voćke, grožđe, ribizli, poljoprivreda, svega ima na tvom gruntu.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2009 u 21:23
..stvarno ti se vrt na očigled mijenja, gušt ga je gledati.... a pogotovo zavidim na vodi :)))..
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 01:11
cvjetnjak ti je prva ligaThumbs%20Up samo tako nastavi!!!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 38>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.