Surfinija - Surfinia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 46> |
Korisnik | ||
strugar ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 12 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bok,
mene zanima kako od surfinije uzeti presadnice, pelcere, za iduću godinu i gdje to čuvati preko zime, da li bi neki mini staklenik ( kućna radinost, staklo slijepiti) na balkonu bila dobra ideja ili bi to bilo prehladno....
zahvaljujem na pomoći...
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
|
Reznice surfinije je najbolje uzeti u 8. mjesecu i zakorijeniti ih.Nakon toga bi ih bilo puno lakše sačuvati u nekoj malo toplijoj prostoriji,ili nekom manjem palsteniku ili stakleniku ali sa grijanjem naravno.
|
||
![]() |
||
BlackSwan ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Lipanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 35 |
|
Kako se uzimaju reznice????? Meni je receno da se one uopste ne mogu sacuvati za iducu god!!!! ![]() |
||
![]() |
||
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
|
Kako se moje tokom ljeta izdužuju, cvjetovi ostaju pri vrhu; otkinem par grančica, skinem vrh i zapiknem u vazu.
Dok je još toplo držim je vani, zalijevam i malo dohranim, a na zimu je spremim u stubište. Ne bude mi tako bujna kao kupljena, ali ja sam zadovoljna. Setno ![]() |
||
![]() |
||
gentian(a) ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
|
Naravno da se može sačuvat, pitanje je samo koji su rezultati čuvanja i isplati li se to uopće..... Inače, Surfinia je nešto osjetljivija na lošije uvijete ( niža temperatura+ manje svijetlosti= boleštine) od pelargonija. |
||
![]() |
||
sanjalica4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
|
![]() ![]() sve je skenirano iz knjige o njezi petunija i surfinija... |
||
![]() |
||
viridarivm ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
|
|
||
![]() |
||
24crogirl ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Ožujak 2012 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 59 |
|
![]() |
||
24crogirl ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Ožujak 2012 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 59 |
|
![]() |
||
viridarivm ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
|
Život započinje danom kada zasadiš svoj vrt
|
||
![]() |
||
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
|
može ime autora ili još bolje skeniran prva stranica knjige
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
|
24crogirl može se dodati malo zemlje iako i nije nešto naručito potrebno. mozda centimetar još. jer dobro je ostaviti malo i lsobodnog prostora zbog zalijevanja.
jer onda se može skupiti veća kolicina vode u cvijetnjaku koja će ostati a neće iscuriti tijekom zaljevanja odmah van preko ruba.
|
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
|
hvala na savjetu,budem ih danas jos malo ''podignula'',jedva čekam cvjetiće...našla sam par spremnih za otvaranje samo što nema baš sunca ovih dana
![]() |
||
![]() |
||
|
jos ne zanima kakvo je gnojivo za surfinije ''GABRIJELA''??pise sadrzaj hranjiva 6:6:6...s obzirom da su presadjene prije vise od 2 tjedna trebala bi ih pognojiti zar ne??a ovo je jedino koje sam nasla tu kod mene za surfinije...
|
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
gentian(a) ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 119 |
|
A nije baš tako, iako se slažem da su "specijalizirane" prihrane marketing, tipa: za surfinije ili pelargonije ili limune...... Ali biljka tokom svog razvoja ima potrebe za drugačijim prihranjivanjem! Nakon sadnje biljaka treba proči oko 2-3 tjedna bez dodavanja hranjiva, zatim u početku treba dodavat prihrane sa više fosfora jer želimo dobar korijen! U vegetaciji dodajemo više dušika i kalija a u cvatnji više fosfora i kalija....... I treba napisat da ove juhice od tekučih prihrana za surfinjie su dobre samo ako ćete im dodavat u svakom zaljevanju jer surfinjia je stvarno gladna cvijetnica! Imate za kupit praškaste prihrane jačih formulacija koje puno bolje odrađuju svoj posao! |
||
![]() |
||
|
Nakon sadnje biljaka treba proči oko 2-3 tjedna bez dodavanja hranjiva, zatim u početku treba dodavat prihrane sa više fosfora jer želimo dobar korijen! ok, što znači nakon sadnje?surfinija se prvi puta sadi kad se presađuje ukorijenjena reznica, drugi puta kada se sadi iz teglice na konačno mjesto.u toj fazi korijen već mora biti razvijen,zar ne?ono što se o tome može pročitati odnosi se na sadnji zakorijenjene reznice,a ona u rasadniku u toj fazi dobije fosfor,bez brige!gnojidba surfinije po fazama prihvatljiva je kod uzgoja u rasadniku,a kad jednom biljka ode van iz rasadnika ona mora biti razvijena i u kondiciji.koja mi je svrha da prodam surfiniju i mušteriji kažem sad dodajte fosfora da joj ojača korijen?....surfinija kada se posadi ne pita za korijen ili list, nego se ponaša daj što daš.ako se netko želi na balkonu sa time baviti,slobodno,ali je nepotrebno. |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
viridarivm jako lijepo i dobro napisano.
da li se baviš uzgojom i prodajom surfinija ili je ovo znanje sa faksa |
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |