Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 187188189190191 407> |
Korisnik | |||
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
pinus, onda si bas sad u prilici spojiti 3 adeniuma, ili bolje iduce sezone
|
|||
![]() |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
![]() |
|||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
||
Pinus predivni su da bar moji u buduće budu za polovinu takvi ja bih bila zadovoljna
|
|||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|||
![]() |
|||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
||
Odlicno izgledaju Pinus! Skoro pa da se ne vidi da su iz reznice. Jesi mjerio koliki je zapravo promjer u razini zemlje? Ne vidi se na slici neka referenca
|
|||
velika gorica
|
|||
![]() |
|||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
||
aralija...lijepo izgledaju, sad si vjerojatno potrošila svu tremu, a drugi puta ćeš biti puno iskusnija. Mene tek čeka, ako zima prođe dobro
![]() Pinus...nakon tri dizanja zaista izgledaju moćno, e da...sa zanimanjem ću pratiti daljnji tijek događanja vezano za tri u jedan
![]() |
|||
![]() |
|||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
||
|
|||
![]() |
|||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
||
moon, sjećam se kritika kada sam posadio tri iste fuksije u jednu teglu. No, na kraju je to bila daleko najljepša kombinacija. Ne treba miješati fuksije i adeniume znam to dobro. Ono sam učinio namjerno ovo sa adeniumom je ispalo slučajno. Možda i to ispadne dobro tko zna ? |
|||
![]() |
|||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
||
Da,da,ja sam bila ta koja je kritizirala fuksije
![]() A adeniume neću kritizirati,samo ih gledam,učim od vas i divim se
![]() |
|||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|||
![]() |
|||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
||
Pinus da bar budu , eto jučer su dobili depilaciju, a danas na sunce. Prehranjivala ih baš i nisam puno u 15 dana jednom tako da će dobiti još dva puta prehranu jer kakve su prognoze do polivice listopada vjerovatno će biti vani na suncu. A za ovu tvoju trojku vrijedi eksperimentirati kad je već ispalo slučajno.
|
|||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|||
![]() |
|||
||
Za jednog još ne polu godišnjaka ne cvjeta slabo. Sijao sam krajem 3 mj. procvjetao je krajem kolovoza.
@aralija, ako je to tako nastavi ih prihranjivati još cijeli rujan. Da znaš malo ti zavidim na vrimenu. ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Hvala Pinus , tako ću postupiti , mislim da ima idealno mjesto za njih. Prozor kutni jug- zapad znači kad bude sunca imat će ga i izjutra i popodne a ispod klupčice zapadnog prozora je radijator. Stavit ću ih na južni a toplina im je udaljena desetak cm koliko je široka greda koja spaja prozore
|
|||
|
|||
![]() |
|||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
||
Pinus....za tako mladu biljčicu odlično cvjeta, a i puno pupova vidim. Cvijet je jako elegantan, a iza se nazire nešto, da li je to drugi adenium?
Moji će se vjerojatno jače izdužiti i o u potrazi za svjetlošću, naime bit će na južnom ili jugozapadnom prozoru, no ispred je natkrivena terasa pa je svjetlost ipak slabija. Vjerojatno ću ga onda trebati orezati najmanje do visine u trenutku unosa u stan.
|
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
||
@Pinus hvala na pitanju, onaj veliki je poceo pustat listice, i pustio je dosta friskog korijenja (jucer sam ga prebacila u finalni mix). Sad je prvi put dobio malo vode.
Ovaj tvoj cvatuci je lijep, ali meni je ovaj iza puno zanimljiviji haha, lici na arabicuma :D Ti kazes da si pogrijesio sto si ih dva ostavio skupa, budem ti sutra poslikala kako sam se kraljevski zeznula sa sijancima adeniuma :))) racunala sam da ne budu puno narasli, pa da ce moc prezimit skupa u jednoj zardinjeri... Aha. I jos su to mladji, sijani oko 20.7, al do proljeca bi nastao blok korijenja valjda.. |
|||
velika gorica
|
|||
![]() |
|||
||
Pnus.....
![]() |
|||
![]() |
|||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
||
Lijepo je sve pročitati,nešto zapamtiti,a onda se diviti viđenom.
vaši adeniumi su lijepi svi ![]() Bravo ![]() |
|||
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|||
![]() |
|||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
||
Pinus,pa koliko dopinga si im dao da tako mladi cvatu
![]() |
|||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
O da mali kaktus, bez „papice“ (dopinga) nema ništa. Zadnja 3 – 4 dana kod mene slabo vrijeme (za adeniume) oblačno, kišovito. Sve sijance adeniuma sam prestao prihranjivati ali ne i ove koji cvatu. I on je dobio je povlašteni tretman, zato što cvate. Za one koje to zanima: Adeniume gnojim uravnoteženim gnojivom sa mikroelementima. Gnojim često, ako je sunčano svaki puta prilikom zalijevanja. Ovo je bitno: malom koncentracijom gnojiva ali često. Trenutno rastu u hranom bogatom supstratu, miješanici komposta (ne zemlje za cvijeće), vermikulita i bimsa (pumice). Sve steriliziram. |
|||
![]() |
|||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
||
Pinus
![]() ![]() |
|||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|||
![]() |
|||
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
||
Pinus,sta reci osim BRAVO
![]() |
|||
sutnja je zlato....
|
|||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 187188189190191 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |