Cimbidijum - Cymbidium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 26> |
Korisnik | |
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...vesele nas svojim cvjetovima cijelu zimu, kad ostalo cvijeće spava
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
zašto ti je prazna poruka, jel imaš neki problem?
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Mihi ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 05 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 115 |
predivan je..zavidim ti
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Stvarno je divan!Ja sam jednog cimbija rasadila nedavno.Znam da je bolje bilo u proljeće,ali nisam mogla čekati.Sav je bio u korijenu,korijenje je pojelo sav supstrat,pa sam ga podjelila na tri djela.Onaj veliki sam presadila u vecu saksiju a dobila sam jos dva mlada,koji se primi i opstane do proljeća ,taj putuje dalje,jednoj dragoj forumašici..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
bebolina
![]() ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Jaca123 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Travanj 2012 Lokacija: križevci Status: Offline Bodovi: 1482 |
Vrijedelo je čekati,predivan je
![]() |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Bebolina prekrasan je !!! Zahvaljujući tebi i tvojim uputama, prvi puta sam imala 3 cvjetne stapke, Imala....imala velim !! Jer više ih nemam !! Listići koji su ih obavijali posmeđili su, i nakon nekog vremena, omekanili i posmeđili i cvjetni pupovi, i od jada sam ik uklonila da ih više ne gledam !! Jesam li pogrešila što su bili u zimskom vrtu, na toplome ? ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Bebolina...prekrasno, ti si prava maherica
|
|
![]() |
|
Mihi ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 05 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 115 |
free meni moji još nisu cvali (ali budu kad tad
![]() |
|
![]() |
|
@free, stvarno mi je žao za cvjetne stapke koje su propale. To im sesigurno nije dogodilo zvog toga što su u zimskom vrtu na višoj temperaturi, ovo se događa zbog manjka ili viška vode. Istina je da cymb traži hladniji prostor, ali kad jednom izbaci cvjete stapke topliji mu prostor ne smeta, jedino će cvijet trajat nešto kraće.
Kod ovog cymba mi se dogodila ista stvar, izgubio je jednu cvjetnu granu i to zbog pretoplog prostora i manjka vode. Vidi se na slici desno taj uveli pup
Ali ako malo bolje pogledaš tu fotku (klikna fotku 2x) vidjet ćeš gdje novi pup izbija na vidjelo, što znaći da je jednog nepovratno (zbog moje gluposti) izgubio, a drugi već tjera van.....mora se ispucat ako je već odlučio cvijetat
![]() Druge dvije cvjetne grane na tom cymbu su ok
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
bebolina znam sve kaj si rekla i nisam pogriješila..možda sam se krivo izrazila ali si to bolje objasnila..moj je bil cijelo ljeto i do 11 mj vani i sad je na tavanu i svi novi izdanci koji su krenuli su stali..bile to stapke ili nove bulbe..neznam..možda se ipak pokrenu..
|
|
![]() |
|
Lijepo ti njega spusti s tavana u topliji prostor i probudi ga. ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |