LORIN vrt i cvijeće |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 111> |
Korisnik | |
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala cure na pohvalama, to je tek dio, jer sam donji dio totalno pretumbala
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Evo slike dok je cvijet bio mali. Pitaj negdje znaju li naziv?
![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hej lora, super si to iskombinirala, ma baš me zanimaju te viseće maćuhice - pratit ću ih u stopu.
Hej ajd mi reci dali da ceratstigmu p..... stavim negdje direkt u vrt, ili da je ostavim u vazi, što znači da je ne moram spremiti po zimi. Što ćeš ti sa svojom?
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Baš je predivna
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Evo ime nam je Bromica prepoznala biljku "gipsofila"
<>http://images.google.hr/images?hl=hr&source=hp&q=gipsofila&btnG=Pretra%C5%BEi+slike&gbv=2&aq=f&oq= Taj cvijet sam dobila od moje mame ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
I mene jako zanimaju viseće maćuhice....čak sam ih htjela i kupiti ali još uvijek ih nisam našla....ja ću isto s posebnom pozornošću pratiti njihov napredak! Svi noviteti su odlični!
![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Hvala vam svima,da vas posebno ne nabrajam.
![]() Prvi puta imam viseće maćuhice, no nisam im mogla odoljeti.
Jako sam i ja zaintrigirana njihovim razvojem......Bit ćete redovno obaviještavane
![]() Triša ceratostigmu plumbagoides možeš staviti u zemlju ili ostaviti u vazi. Ona zimi nestane u proljeće ponovo nikne. Ja ću je ostaviti u vazi jer u vrtu nema više mjesta
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
E Lorica Horti je na prepoznavanju napisla ovo u vezi one biljke pa sad ne znam što je. Moja mama je nazvala tu biljku gipsofilom.
Horti "Svaka čast prodavačicama ali meni to s Gypsophilom veze nema. Probajte pogledat pod Gibasis geniculata ili možda kakva Tradescantia ( fluminensis možda )." |
|
|
|
![]() |
|
I Lora znaš li ime ove biljke. Želim doznati do kojih temperatura može preživjeti.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
mare-nostrum ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
Lora lijepo si to sve skombinirala
![]() A što se tiče visećih maćuhica nisam ih nikada vidjela u punom cvatu i baš me zanima kako izgledaju.
Maćuhice su mi drago cvijeće i upravo sam danas počela jedan tanjur s njima.
|
|
![]() |
|
Željka23 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Predivno kombinacije...
A za viseće maćuhice prvi puta čujem...pravo iznaniđenje!
![]() |
|
![]() |
|
još jednom hvala cure
![]() Smrčko, to ti se zove sedum palmeri, kod mene je stalno vani,može u zemlji i može u vazi Podnosi niske temperature, a u februaru cvijeta. Zimi ne treba zalijevati.Možeš ga slobodno potaknuti u Fužinama u zemlju, ako nestane, nema problema, kod mene raste ko trava.....
![]() |
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Joj Lora prekrasna je i koliko dugo cvijeta-jer ja sad do godine imam njih želju posaditi u vazne i postaviti ih na prozor. Pošto kod mene ima snijega ja svoje moram znači unjeti u kuću-i to u ledenu prostoriju
|
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
niho mislim da ne moraš, jedne godine kad je kod nas bilo snijega desetak dana, ostao je vani i ništa mu nije bilo. Cvate dosta dugo.....
![]() |
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
![]() te viseće mačuhice su me zaintrigrirale, pratiti ću budno razvoj projekta |
|
![]() |
|
bromi, tvoje/moje cleome uspješno niču
![]() |
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
LOra, krasan ti je sedum
![]() Imam takav već 3 godine. Iako je bujan, još mi nije cvao. Svake zime ga unesem na hladno stubište i uopće ne zalijevam do proljeća. Misliš stvarno da bi mogao ostati prezimiti na balkonu, u tegli s malo zemlje?
Lijepi pozdrav
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Zahvaljujući tebi imam i ja taj sedum. Dala si mi ga toliko da sam ga na sve strane bocnula. E, pa sada šetam po dvorištu i svaki čas se tebe sjetim. Vidiš kako je to lijepo! Hvala Lora!
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
RS pokušaj pustiti dio, a dio unesi, pa ćeš vidjeti, moje je mišljenje da bi mogao prezimiti vani.
Hoyice hvala što me se sjetiš, ali ja znam da to činiš i kad ne vidiš sedum.....
|
|
|
![]() |
|
Zaljubila sam se u sedum palmeri
![]() Pronašla sam da mu je najniža tempeatura tolerancije -6. ![]() Ipak ga ne smijem tamo odnijeti ( ispod -20), kud ja tuda i on zamnom. Ako se nezaljeva zimi super može čekati tu u Rijeci ![]() Zovem ga vanzemaljac zbog antenica ![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 111> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |