OTOK- moj vrt |
Odgovori | Stranica <1 1617181920 374> |
Korisnik | |
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lantana je tek sada počela bacati listiće, ovaj grm ispod nje će uskoro procvasti. sreća što ne cvatu u isto vrijeme, jer je lantana žuto narančasta, a ovaj grmić roza lila, pa si bo bojama nikako ne pašu
jučer je vrijeme bilo očajno, uspjela sam samo posaditi ove dvije biljčice u kamenjar
kako se zove ova sa bijelim cvjetićima?
dobila sam i ove pelargonije sa šarenim lišćem i sa nekakvim izgužvanim lišćem¸
tu su u loncima verbene, milion bels i torenija
|
|
Sponzorirani linkovi | |
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U subotu je i kod nas bio sajam cvijeća, a ja karakter uopće nisam išla
(jer je "karakter" u petak bio u rasadniku i kupio ovo:
metrosideros (ovaj još nema cvijeta, ali cvijet bi trebao biti crven, sličan cvijetu četkavca, samo ne izdužen, nego okruglast - vidjela na slikama)
lantana - cvijet plavo lila (ovakvu nisam imala)
jedna neobična pelargonija - list i cvijet nekako špicast (vidjet ćemo kad procvjeta)
viseći lotus
i ovaj plavi cvjetak, ako netko zna ime molim da napiše
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Otok predivan izbor, a tvoja žuta margeritica cvjeta u mom dvorištu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
zvrk
Odrastao grm Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bas ste bili vrijedni.
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Otok, paulownia je boženstvena, a novo cvijeće je vrlo interesantno
|
|
život je more
|
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Otok meni ti ovo plavo više liči na nemeziju nego na toreniju, u svakom slučaju je jako lijepo
|
|
OTOK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
za danas još samo malo gazanija, zasad cvatu samo ove u žutim nijansama
|
|
OTOK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo što se događa u mom kamenjaru
dragoljubi su počeli cvasti
tu sam posadila svašta
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zbilja ste vrijedni vas troje! I napravili čuda posla! A i ove pelargonije su zanimljive i lijepe! Baš je gušt šetati tvojim vrtom a i otokom sa tvojim slikama!.
|
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovaj viseći lotus sam najprije vidjela kod Lane onda sam ga u subotu vidjela i uživo u Opatiji na sajmu, ima u žutim i u narančasto-crvenim bojama, predivan je ali nije bilo malih sadnica nego samo veliki u već visećim teglama. Jako je efektan
Lijepe si biljke kupila i jedva čekam cvijet od metrosiderosa - nema lijepo ime, ali će cvijet sigurno biti divan
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
OTOK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako ste mislili da ćete danas proći bez mene, onda ste se prevarili, možda i bi, ali ..... moram ovo napisati
DA NEMA NAŠE LANTANE TREBALO BI JE IZMISLITI, jučer me je obradovala sa toliko novih biljčica, ona je meni (a kako vidim i drugima) poslala pola svoga prekrasnog vrta, ja ću kod sebe imati jedan mali Brač.
Jučer sam se cijelo popodne divila tim biljčicama, sadila ih u pitare dok ne smislim plan sadnje u vrt.
|
|
OTOK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hana, prošle godine sam imala toreniju, ovo se je samo zasijalo, pa sam po tome pretpostavila da je torenija, istina cvjetići su malo manji nego na prošlogodišnjoj kupljenoj biljčici
|
|
OTOK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma ja bi trebala biti karakter i što se tiče novca, a još više što se tiče prostora u vrtu.
Išla sam zapravo po zemlju, ali imaju zaista prekrasnih biljaka, puno njih za mene potpuno novih, pa sam se još pravila važna pa pitala da li imaju viseći lotus (naravno da su imali), onda su mi ponudili tu neku novu pelargoniju. ......
Ali malo sam se i prošvercala, imaju popust za iznajmljivače soba i apartmana, pa sam progurala tuđu karticu
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vrijedna mama, pa vrijedni i sinovi , a najveća nagrada će vam biti kada to sve procvjeta i zamiriši.
|
|
OTOK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i mala vaigela, ali ipak cvate
|
|
OTOK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Između mene i susjeda je jedan ružan visoki zid, a na njega je susjed stavio još ružniju ogradu, ali moram priznati da je felicija prekrasna
|
|
vanja
Neukroćena biljka Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Otok, rado bi ti se pridružila jer obožavam kamen, vrt je predivan, čestitka tebi i sinovima
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod tebe kao i uvijek prelijepo i posebno!
Ako se ne varam ona pelargonija sa špičastim lišćem bi mogla imati krupne šatirane cvjetove.Kad sam bila u subotu u mbm rasadniku imali su puno takvih ili vrlo sličnih, zapravo je lišće bilo dvije vrste ali ne kao naše "obične" i pisalo je engleske pelargonije 22 kn/komad za razliku od naših 10kn/komad. Ali je cvijeće kod ovih engleskih bilo predivno. S nestrpljenjem ćemo čekati da tvoja procvjeta! Čovjek zbilja mora biti karakter pa ne "navaliti" kad vidiš takve sadnice!
|
|
OTOK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove sam slike stavila već pod drveće - paulownia, ali zaslužuju da budu i u mom vrtu, prava je ljepotica, svi prolaznici zastaju i promatraju je, slikaju
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni listovi ove biljke liče na cvijet što mi je brat kupio u Zagrebu u botaničkom vrtu. Ali cvijet mi ne odgovara -dracocephalum grandiflorum. Meni osobno su ljeoše obične pelargonije, ove engleske slabije cvjetaju. Cvijeće ti je prelijepo. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Odgovori | Stranica <1 1617181920 374> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |