Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Grmlje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kamelija - Camellia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kamelija - Camellia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1617181920 35>
Korisnik
Poruka
Jaca123 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1482
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jaca123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2013 u 20:41
JAGODA I BEBOLINA-prekrasne kamelije imate,kad god pogledam vaše slikice odma mi padne na pamet onaj film Dama s kamelijom.Dame moje uživam s vama smile211
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2013 u 01:26
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

@jagoda, dobro kaže naša Belina, nije Lago Maggiore na kraj svijeta. U Verbaniji - Fondotoce je ogromni rasadnik tih ljepotica, da ti pamet pomuti izložbeni prostor na otvorenom[IMG]smileys/emot0.gif" height="54" width="60" align="absmiddle" alt="smile39" /> Do prije nekoliko godina u Verbaniji su se dani kamelija održavali dva puta u godini, zimi i u rano proljeće. Sad više toga nema, ostala je samo proljetna manifestacija krajem ožujka. Za tu prigodu izložba se postavlja u dvorištu srednjevjkovnog dvorca....doživljaj za pamćenje. Kako je kamelija simbol tog dijela Italije, nema tog vrta, parka u kojem nema te ljepotice, ali doslovno. Isto tako ih jako puno ima po parkovima uz lago di Como i lago d' Orta. Ima ih isto tako jako puno uz lago di Lugano u švicarskoj, tamo sam vidjela dovovske grmove u gradskim parkovima, pa i jednu divnu živicu od samo crvenih kamelija..

Bebolina draga, to mora da je prekrasno za vidijeti. Ti si bila, zar ne? Kad bi se barem neki izlet organizirao i to u vrijeme izložbe u dvorištu dvorca...Ja naravno nisam bila tamo, a nisam ni znala za ta događanja. Bila sam u Luganu, ali onda nažalost nisam gledala kamelije, nisam ni znala da postoje...U nemogućnosti da odem tamo, nastojati ću uživati u Pordenonu gdje će isto biti dosta kamelija i naravno svega drugoga cvijeća...
sutra je novi dan
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2013 u 22:56
Obišla sam ti ja svašta nešto u tim krajevima, spajala sam 90-ih poslovno s korisnimTongue ni jedna mi izložba nije promakla. Najviše me dojmila proljetnja izložba u Verbaniji - Fondotoce i ona na lago d'Orta. Zamisli si jedno malo mjestašce na obali jezera gdje su sve, ali doslovno sve ulice ukrašene cvijećem, a svaka kamena stepenica pokrivena mahovinom. Baš ću se malo raspitat u kojim se treminima te izložbe održavaju, tko znaEmbarrassed možda se organizira neko druženje.
Da ne bi bilo da samo spamamo na temi kamelija...današnja fotka moje damice

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 19:11
U Plodinama imaju lijepe kamelije po cijeni od 70.00 KnThumbs%20Up
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 22:12
Pitanje znalcima:
Kamelija ima crne, smeđe flekice po listovima i cvijetne glavice su malo mlohave, ne vise baš posve kao uvele, ali nisu ni vesele.
Da li je to bolest, ili?

Da objasnim, jučer su ih imali u konzumu, ja sva sretna htjedoh se počastiti, ali sam odustala zbog fleka. Trgovkinja me je uvjeravala sa su samo malo ozeble...
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 22:35
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

Pitanje znalcima:
Kamelija ima crne, smeđe flekice po listovima i cvijetne glavice su malo mlohave, ne vise baš posve kao uvele, ali nisu ni vesele.
Da li je to bolest, ili?

Da objasnim, jučer su ih imali u konzumu, ja sva sretna htjedoh se počastiti, ali sam odustala zbog fleka. Trgovkinja me je uvjeravala sa su samo malo ozeble...

Neka je nisi poslušala, kamelija nije baš toliko osjetlhiva na zimu,neka ona priča šta hoće;-)
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2013 u 18:37
@lela.hsmile113

Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 604
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2013 u 18:44
Kako mi je ljepa ,, ljepotica mala
Na vrh
ikrokar View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 121
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ikrokar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2013 u 10:09
Jako lijepa !
Moja još spava u garaži. bojim se bure.....lani joj je pola pupova otpalo !)Tongue
Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2013 u 19:18
Moram ju jos jednom prezentirati! Moja prva kamelija! Bebolina ni trepnula nije!

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2013 u 14:48
Jučer sam na sajmu cvijeća kupila još nekoliko kamelija kojih nisam imala u svojoj kolekciji, a to je bijela s roza rubom i roza duplaThumbs%20Up

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2013 u 15:08
A ovo su moje starije damiceSmile

Neke se tek počinju buditi...krcate su pupoljaka

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2013 u 19:42

A šta reći nego
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
irisica View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 76
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje irisica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2013 u 20:32
Krasne kamelije bebolina, svaka čast. Thumbs%20Up

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2013 u 07:49
Moja se sprema na veliko raspupati.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2013 u 10:36
bebolina.....krasne kamelije za tvoju kolekciju
lela.h.....tvoja prva dama je prelijepa
Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2013 u 18:40
Hvala moon.Sada vam moram pokazati iznenadenje kod mije prve damice! Jedna grana cvijeta crveno, druga procvijetala roza!!! Sto mi je bas drago

Bebolina imas sretne ruke!

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2013 u 19:20
Hehehehesmile186 neka, neka, baš mi je drago.
U biti, nije riječ o grani nego u teglici imaš dvije različite kamelijesmile213
U ponedjeljak ti šaljem i onu koju sam ti kupila na sajmu cvijeća, u nadi da će biti bijelaTongue kakvu si tražila.

Velika damicaWink

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2013 u 19:34
Moje kamelije:

Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2013 u 19:53
da bebolina... na to sam i mislila evo sta umor radi tri su u teglici, jedna od njih jos nije procvijetala. Imam trenutno takvu posudu sa hibijima, 2 bijela a trecega cekam... nesto roza narancasto
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1617181920 35>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,422 sekundi.