Trišino dvorište |
Odgovori | Stranica <1 1617181920 243> |
Korisnik | |
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša, ovaj lumbrelin je zakon, to je i mene rabilo onu noć kad je daž zleval.
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
Sponzorirani linkovi | |
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga Triša pa ti stvarno imaš rasadnik
Kakva ljepota!!!
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Plavi clematis kupljen je u konzumu ovo proljeće (nekako mi je sada čudan - bojim se da mi ne ode pa ću ga podrezati), a žute kale isto ovo proljeće kad se intenzivno prodaju lukovice - mislim da je bilo isto u Konzumu (koji ima svoju cvjetarnu)- kod mene u Rijeci budu jako dobro opskrbljeni u proljeće.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
rijeka53
Odrastao grm Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
..................ajme krasnoooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Čips - umjetnost prodavanja jednog krumpira po cijeni cijelog kilograma
|
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malo sam potražila po mojim knjižurinama ali nisam sto posto sigurna
14: Cylindropuntia, ali ne mogu nać koja
15: meni liči na Crassula rupestris
Na proljeće krećem kod Triše i Vere u pljačku
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja to je kod nas tako, ili je presuho, ili je premokro, a kad je mokro stvarno je potop, a moji bodljikavci to baš ne vole ,pa sam se dosjetila neka budu pod lumbrelinom, ustvari suncobran je baš super jer je dosta veli da pokrije kamenjar.
Već par dana gledam kako se oporavlja moja azaleja, koja je vani vrtiću koji je cjelo ljeto bio u hladu i ništa i evo je sada cvjeta
|
|
RIJEKA
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
wooow impozantna kolekcija
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bog Triša evo već sat vremena gledam tvoj vrt i stvarno je nevjerojatno koliko toga stane u mali prostor (kad to želiš). Vrt ti je divan. Kod tebe sam vidjela plavi clematis koji mi se jako sviđa (gdje se može nabaviti?)i inače volim plavo cvijeće. Nisam znala da ima žutih kala.
Ja sam iz Brača, imam isto puno cvijeća ali ti si rekorder. Bravo! |
|
život je more
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako nekih novosti u dvorištu nema, a biti će ih tek u proljeće, bilo bi vrijeme da stavim slike svojih kaktusa i sukulenata, pa da mi pomognete imenovati iste.
Vera 4, kako tu ima puno tvojih "mladih" molim lijepo moje dvorište je tvoje.
Stavit ću slike po brojevima, kako bi bilo jednostavnije.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
Mislim da sam izvukla sve osim onih koje sam već prije nekoliko puta pročitala kako se zovu, pa sam si zapisala.
Ako neka slika baš nije prepoznatljiva molim da me upozorite, pa ću je ponoviti.
|
|
RIJEKA
|
vera4
Trajnica Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hajde gio, preskoči koju rijeku pa naiđi u ove krajeve. Samo se javi koji dan unaprijed i adresu pa će se valjda naći i br. 2 za tebe.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
dzomba
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobra ideja!!..
Ja sam svoje uspjela pomjeriti prije ove kise..osim cuvarkuce koja je bila na kisi 2 dana ali sada je na suhom..
|
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uvijek u tvom dvorištu nešto novo, nešto rascvjetano, lijepo... Moja kamelija za sada ne cvate, ali ju redovito "pogledavam" - možd joj dosadim, pa odluči cvasti da me umiri
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cakani su...meni se posebno svidja onaj sa druge slike!
|
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sve ti je super ali felicija mi je posebna
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super Triša baš su lijepi i ja ih imam skoro sve, a nijednom neznam ime. Nadam se da će netko odgovoriti pa da znamo što imamo.
|
|
život je more
|
|
vera4
Trajnica Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vraćamo istom mjerom.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
neki dan sam posadila par njenih vrhova i nadam se da će se primiti
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
vera4
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E sad, hajmo junaci. Prvo uputstva za uporabu. Za razliko od cvijeća sukulente je teško imenovati jer su razlike između pojedinih minimalne. Koji put dva sliče ko braća a u knjizi su različite vrste jer im se razlikuje broj bodlji u svakom čufu. Ovo nije šala nego istina. I sad, kad kažeš salata odmah dodaš i putarica ili zimska ili kristalka, ovdje će ti naveliko faliti putarice jer neke vrste imaju tisuće varijeteta.
1. Mammilaria 2. Aloe variegata 3. Mammilaria Hahniana 4. Echinopsis 5. Mammilaria gracilis 6. Cereus validus 7.Graptoveria (hibrid dva sukulenta) i ja ju imam pa sam prilično sigurna 8.Aloe juvenna 9. Echeveria ili Cotyledon 10. Ono naprijed Sedum sieboldii a ono straga naproljeće stavi na jako sunce pa ćemo otkrivati što je kad se malo oporavi. 11. Pazi sad: Sedum nussbaumeranum ja ga držim vani po zimi. Ako ode, ima ga još. 12. Aeonium arborescens schwartzkopf. Po ljetu na najjače sunce s njim pa ćeš vidjeti zašto se zove schwartzkopf. A da, Oni aeoniumi pod kišobranom ti mogu ostati vani po zimi ali ovaj unutra. 13. Rhipsalis. Manje zalijevaj, više špricaj 14 Nemam pojma 15 neki sedum 16. Pachyphytum oviferum (mjesečev kame. Ako u prolazu očešeš neki list pa padne, samo ga spusti na zemlju pa će se ukorijeniti. 17. Crassula tetragona 18. Echeveria elegans 19. Epiphyllum vjerojatno ti neće cvjetati još godinu ili dvije dok ne ojača. Toliko od mene. Ne znači da je sve točno jer različiti autori istu biljku nazivaju različito, a ji sam malo ćorava, tako ako netko ima točniji podatak neka dopuni. |
|
|
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bas te je obradovala
|
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
wow Triša sve je prekrasno.Kad vidim vaše vrtove ljubomorna sam ja imam balkon.
|
|
Odgovori | Stranica <1 1617181920 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |