Franjicine kopanjice |
Odgovori | Stranica <1 1617181920 51> |
Korisnik | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vjerovale vi meni ili ne,no ja NIKADA nisam imala pakujac.Ni sama ne znam kak se to moglo desiti.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
FranjicaZG
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Temeperatura me dere sve u šesnaest, ni sama ne znam što mi je, grebucka grlo, kosti mogu prebrojiti ali ne neizdrživo, glava boljucka, unatoč vrlo glasnim protestima MPK i MPS otišla danas na posao. Morala sam danas nešto obaviti, baš morala. Jedva sam se dovukla do doma a da se popnem na prvi kat trebalo mi je prvo malo odmora.Još jedan Coldrex i naglavačke u krevet. Mrak, tišina, baš paše.
Netko je uporan na telefonu, baš se moram javiti. Ukratko, moja teta poštarica bila na zamjeni a njezin kolega poštar nešto pobrkao i sad me ona zove da mi ne bi vraćala pošiljku jer ona definitivno zna da postojim pa moli da se dođe podići pošiljka.
Vele MPS i MPK da izgledam odjednom kao da sam dobila najbolji lijek:
Lijek stigao iz Varaždina (koji smijeh kad me teta poštarica pitala poznajem li A.. M... iz T - ja kao iz topa izvalim da nikad nisam čula za nju ali da očekujem pošiljku iz Varaždina..)
Evo, društvo moje, kod mene nikad ništa nije jednostavno ali je zato uvijek prepuno izuzetno dobrih ljudi, pravih, , pravcijatih anđela koji se brinu da me usreće
Fala Shasha (oprosti što sam te zatajila, sva sreća da sam se brzo predomislila)
Moram se brzo vratiti u krevet, imam najstrožu zabranu dizati se a vjeruju da mi sulude misli o sadnji cvijeća danas, niti ne padaju na pamet. Da samo znaju kako se varaju, možda uspijem ako ranije nekuda odu.
|
|
xenia64
Mladi grm Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drž' se Franjice, vidim da ti Shasharini pomažu u ozdravljenju.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Franjice, brzo nam ozdravi.
Shasha hvala ti za našu Franjicu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
O, Fraanee mojaa.......
Želim ti brz oporavak uz ovu lijepu pjesmu jedne dubrovačke klape.....
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Franjice, sam se ti dobro odmori i ozdravi. Fokusiraj se na to kak buš sve to sadila čim ozdraviš
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo ti ozdravi jer biljkicama nebu ništ,ja sam to sve ipak u teglice stavila tak da to može čekati.
|
|
FranjicaZG
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije ni čudo da "jurim" na posao, moram napraviti smotru novih biljkica cijelim putem, ovaj me pozdravlja iz moje velike kopanjice Jasno da sam se morala malo pozabaviti i božurom, konačno je spojeno tri dana sunca i ovako mi je jutros poželio dobar dan. Prvi puta vidim čuvarkuću koja cvate žuto i ne moram vam reči da mi je obećala da će poći čuvat i moju kuću. Sva sreća da sam krenula na raniji vlak jer kad sam ugledala ove «monstrume» ... Pa mi je poslije toga oko stalo i na prekrasnoj sirotii kraj koje nezainteresirano prolazimo - pa ova je puna smoga, nije niti za piti niti za jesti, a pogledajte je samo Svojevremeno sam u Mostaru izjavila da ne poznajem biljku pod nazivom «zova» a MPS kao iz topa izvali mama pa to ti je obična bazga za sok napraviti... Sreća moja da ujutro imam često vlak jer mi je već drugi pobjegao, malo se uzrujavam jer nije uobičajeno da kasnim, pokušavam se požuriti ali zahvaljujući vama otkrivam i najmanju novu travkicu a ova me ljepotica dočekala pred uredom (dva dana sam dolazila s druge strane i nisam je dosad vidjela), a što da velim i ova mi je obećala ruku (pardonček, korijen) dati. Odlazim ranije s posla jer mi u glavi zuji kao u košnici a doma me pozdravlja Prebrzo se otvara, prebrzo će mi proći a tako sam ih dugo čekala... A i ovom se jako veselim Malo sam odknjavala, pojela mladi bob kuhan ala čušpajz mahune (mljac, mljac, baš je bilo fino) a onda sam se konačno opet dočepala kreveta. Mada gorim, paše mi pod poplunom a i paše mi da mogu šutjeti jer mi se grlo raspada a od mog, općepoznatog gromoglasnog basa ostao je samo šapat. Nakon odmaranja ponovno sam se malo pozabavila cvijetićima. Konačno sam u «dozatore» stavila lijek. Ruke mi se previše tresu da ih danas poslikam a moram priznati da nakon zalijevanja svega niti nemam snage. Malo peruckanja po kuhinji, Julku sam napunila prljavim vešom i sad malo vježbam trbušnjake (sjedim za PC, pa možda upali, ha, ha, ha) |
|
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Joj Franjice jesi sigurna da ti živiš u Zagrebu??? Ovo mi se čini kao neki raj pun cvijeća, predivno je
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a vidim da ti od temperature dobiješ inspiraciju
|
|
rijeka53
Odrastao grm Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ooooooo pa vidim ja da Fzg ima i tekako (ma se ovo pise tako????) snage
|
|
FranjicaZG
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imaš pravo, baš tako nekako skaćem po krevetu od šize i muke, susjede imaju fešte (spremaju dječicu na Firmu, Krizmu, Sv. potvrdu, a ne bi vjerovali među dječicom ima i mojih vršnjakinja) pa od prevelikog posla i previše ljudi i premalo vremena su malo ponorele pa maltretiraju sve oko sebe. Mi smo vrlo uska i kratka ulica pa je jasno da se od vrha do kraja sve čuje a većina susjeda je doselila sa nekih širokih, prostranih dvorišta i teško se privikavaju na život u gradu, na mala dvorišta, na kuću na kući (poredani smo kao kuće u nizu, naslagani kao stanovi u velikoj zgradi, nije im jasno da što više pojačavaju svoju glazbu to više smetaju drugima i izazivaju lančanu reakciju.
Već smo imali događaj da se zbog svadbe u ulici, žive glazbe i "dobrog starog pucanja" dogodilo preteško zlo i jedan je susjed mrtavno kao i obično ništa se ne uči na tuđim pogreškama nego moramo raditi svoje i povijest se neprestano ponavlja. Pametniji su majmuni od nas, znaju da će na zvuk zvona dobiti banana a mi nikako da upamtimo da na preglasne derneke dolazi do prevelikih nemira u uličici.
Toliko toga sma planirala napraviti a sad vidim da je najbolje uzeti njezino veličanstvo MKM i otići van dok ne prođe ta galama, ujdurma, buka, ma jednom rječju CIRKUS.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Franjice slikice su prekrasne, a opisi fantastični.
Što se tiče takvih glasnih fešta i ja ih mrzim. I mi ćemo imati fešu, naravno u krugu obitelji u kćerinom dnevnom boravku, bez mahanja zastavama i ne daj bože oružjem.
Skromno i veselo.
Proći će, a prijedlog da odeš van s TKM je super, da bar imam ja mamu, sigurno bih joj posvetila više pažnje, nego dok je bila živa.
|
|
RIJEKA
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivno!!!!! Drago mi je da si ozdravilaa ovi irisi su fenomenalni.Joj ja bi sve moguće irise da imam(samo ne znam kud bi ih sadila!!?)
Nebi te htjela razočarati no mislim da je na kraju ipak bitna biljkica i cvijet a ne kako se zove.Naime,ono žuto ne cvate čuvarkuća.Čuvarkuća ti je do te biljkice- seduma.Bitno da je lijep i da žuto cvate
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Divne slike, Franjice.
Tako si me nasmijala s onim primjercima što ti putem svašta obečavaju - ruke, noge i korijene!!
Tek toliko da se zna - imam u planu sakupljati perunike tj. irise svih boja.....pa ako ti koja zapenje za nogu dok hitaš na posao...
|
|
FranjicaZG
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ines - pogledaj početak Dnevnika pa ćeš vidjeti da se radi o cca 6 metara kvadratnih i to u dvije kopanjice. Sada su u punoj formi jer je glavnina cvijeća u njima magnolija, božur, nekoliko vrsta perunika i puno kamenja s čuvarkućama i sedumima - kamenjar radim tek od ovog proljeća. Kad to cvjejće prestane cvasti imat ću samo puuuuuuno zelenila što je u početku i bio glavni cilj. Bitno mi je samo da sam razbila beton i stavila malo zemljice i zelenila pred kuću. Uostalom to i nije kuća nego DOM, ma što dom, to je moje malo carstvo pa vidjeli ste već koliku prinčevsku obitelj imam
|
|
dada28
Trajnica Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
FranjcaZg, nema veze što je tvoj vrt samo šest kvadrata, kad je u njega toliko ljubavi utkano...za kamenjar ti ne treba puno, a ako dobro isplaniraš što ćeš u njega posaditi, možeš imati rascvjetani kamenjar cijelu godinu.
Rado čitam tvoj dnevnik, bravo, samo tako nastavi! |
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
FranjicaZG
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lutam ja kad mi treba prostora po Šeflerinom i Mihinom bregu, po moru sa Manči, Trishom, Rijekom, Lanom, znam da ni ne sumnajte da se svako malo zaletim u Shashin, Silvekin, Brankin, Teakin - ma u sve vrtove, kamenjare (neka nikome ne padne napamet naljutiti se zato što ga jedna šetalica nije spomenula) no svugdje je lijepo, a doma najljepše. Baš sam pravi jež iz Ježeve kućice
"...Ma kakav bio moj rodni prag,
on mi je ipak mio i drag. Prost je i skroman, ali je moj, tu sam slobodan i gazda svoj. Vrijedan sam, radim bavim se lovom i mirno živim pod svojim krovom. To samo hulje, nosi ih vrag, za ručak daju svoj rodni prag!..." / Branko Čopić, Ježeva kućica/ Nakon lutanja bespućima placa, grada i marketa, u jeku uličnih feštica njezino visočanstvo MKM i ja lijepo smo se, potiho uvaljale u svoje krevetiće i odmorile umorne nožice.
Jasno da smo se pobrinule za našu fešticu pa je su s placa doma s nama stigle nove teglice za agavice, dovuklo se i nešto žuuto, puzavo
MKM dobila je u svoju veeeliku teglu na prozoru dvije crvene vodeničice (kako jedna šatirana dobivena od unuke ne bi bila osamljena)
Za majčin dan ću joj kupiti nešto sivo/srebreno puzavo da zaokružim tu posudu.
Agavice stigle iz Zaostroga su strpljivo čekale ad ih smjestim u nove posudice
a Shashina franjica je dobila u društvo tri male žžžžžžuttte sadnice milion bells pa se sada razgovaraju u starom lavoru ispod žutih ruža. Namjerno sam ih stavila u taj ljubičasti lavor da malo razbijem žuto zelene kombinacije i spustila sa stupa na kojem su ruže kako bih mogla napasati oči na njima ugodno ispružena u ležaljki (zar nije već vrijeme da ležimo u ležaljkama , moram priznati da mi je to najdraža obveza). No dobro, dok bude dovoljno toplo da ja iza kuće ležim u ležaljki Shashina franjica bit će još ljepša a imat ću stvarno i milion zvončića
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lila lavor je genijalan, a sve cvjećke su preslatke.
Da danas je majčin dan, dobro si se sjetila, moj je unuk svojoj mami, a mojoj kćeri napisao u školi takvu čestitku da je bilo čoporativno plakanje.
|
|
RIJEKA
|
dada28
Trajnica Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
TU Ježić uđe, pliva u sreći, šušti i pipa gdje li će leći. Namjesti krevet, od pedlja duži, zijevnu, pa leže i noge pruži. Sav blažen, sretan, niže bez broja: -Kućico draga, slobodo moja! Palato divna, drvenog svoda, kolijevko meka, lisnatog poda, uvijek ću vjeran ostati tebi, nizašto ja te mijenjao ne bi'! U tebi živim bez brige, straha i branit ću te do zadnjega daha! Tu sam priču čitala svojoj djeci bezbroj puta, sad su oni već odrasli dečki...hvala što si me podsjetila na nju! |
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
Odgovori | Stranica <1 1617181920 51> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |