Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 176177178179180 407> |
Korisnik | ||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Nastavi sa prihranom i zalijevanjem dokle god ima sunca. Nakon dizanja adenium drži 2 – 3 dana samo na jutarnjem suncu ili svijetloj sjeni , zatim na puno sunce. Kod nas nikada dovoljno sunca za adeniume.
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
|
misliš da ne presađujem već samo malo isčupam van tek toliko da ga odignem? ili da ga presadim u istu posudu i supstrat?
|
||
Per aspera ad astra.
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Ti bi njega kao mrkvicu, ![]() ![]()
A supstrat ? Uvijek je bolje presađivati u novi, svježi supstrat |
||
![]() |
||
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
|
hh pa da :P
u istu ga posudu stavljam sigurno plastičnu jer im nije na knap.. presadimmožda i navečer već još ću vidjeti niš mi se neda od vrućine |
||
Per aspera ad astra.
|
||
![]() |
||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
|
smeta li mu presađivanje ako je u cvatu.
|
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
![]() |
||
|
@antonija, koliko vidim presađivanje za cvjetanje ne smeta pod uvjetom da adenium presađuješ u istu vrstu tla. Znači isti mineralni sastav tla i ista pH vrijednost tla. To obavezno moraš uzeti u obzir prilikom presađivanja. Te dvije stvari ne mijenjaj kada presađuješ.
Adeniumi su nastavili cvjetati kao da se ništa nije dogodilo. Presadio sam tri adeniuma i sva tri su cvjetala prije a nastavili cvjetati poslije presađivanja. |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Pinus....najprije da pohvalim izgled tvog adeniuma, a i samu sliku, tako je će-će kao da je zavezan cvjetnom mašnicom Taman sam svog presadila (očito u neodgovarajuću posudu - "V" oblik). Sve ovo što si napisao o posudi, korijenu ima smisla i zato što misliš da bi bilo najbolje za moga - da li da ga presadim u drugu posudu ili da ostavim do proljeća. Možda da ostavim, jer ionako će sad uskoro vrijeme mirovanja
|
||
![]() |
||
|
Vidim da tražiš od mene podršku za svoju neaktivnost. E moon, to nećeš dobiti. ![]() Zato ako ga misliš presaditi, presadi ga sada. Zadovoljstvo ![]() ![]() |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Pinus....ma baš si nekakav
![]() ![]() Stignem ja i kavicu obaviti
![]() |
||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
E vidim da se lijepo prepucavate a ja ću svoja dva(samo dva) sutra presaditi jer moji su u veeelikoj posudi V a imam male bucmaste plitke a široke he,he, he i to o terakote pa da vas vidimo, Pinus ako ne uspije očekujem nove naravno od tebe (mazim ih i pazim a da mi odu e to neću oprostiti, šalmi se naravno)
|
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
|
i ja san se počstila ljepoticom .. vi ste krivi jer ste me skroz zarazili
![]() prisadila sam je iz manje u veću posudu...na dno sam stavila kamenčiće...a da li je zemlja ista - nije sigurno... pomišala san kupovnu zemlju za vrt sa škaljom za žbukanje....tako radim za kaktuse... nju san lagano izvadila i nisan ništa dirala već je samo položila tako u novu zemlju.Jeli to ok? Pinus - umrem kad vidim tvoje biljčice - samo da znaš!!!! |
||
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
||
![]() |
||
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
||
![]() |
||
|
moon, uopće ne sumnjam da ćeš sve srediti tako kako triba. Kod tebe je tako i tako sve cakano.
aralija, ovo za „V“ oblik posude je važno za adeniume koji su uzgojeni iz reznica. Oni ne bi smjeli rasti u takvim posudama. Njima moramo pomoći da formiraju lijepi kaudeks dizanjem iz supstrata. Za sijance adeniuma važe malo drugačija pravila. Oni razviju kaudeks ako ih kroz sezonu dobro hraniš, tu oni čuvaju vodu i papicu za svoje crne dane. 11111 – ruža, mislim da bi na proljeće imala ljepše formirani korijen za dizanje ako bi svoju lipoticu ponovno presadila ovaj puta u nešto pliću posudu, široka je dosta. Nemam niti ja nekog velikog iskustva ali svejedno. Čini mi se da ti je posuda preduboka i da će korijen previše rasti u dubinu. Čak mislim da je prva posuda bila bolja. Korijen bi prije došao do dna posude a nakon toga bi se prije počeo debljati. |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() |
||
![]() |
||
|
bebolina, cvjetovi na tvojim adeniumima su prekrasni
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() Ovo je moj prvi sijanac
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 176177178179180 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |