Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori | Stranica <1 174175176177178 407> |
Korisnik | |
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bebolina
Emilly
|
|
Sponzorirani linkovi | |
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
napokon san je našla i kupila je....u mbm za 86 kn ... stavim slikicu kad stignem....joj šta san sritna
|
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
Wolfsbane
Mladi grm Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kika, strunuli su ali taman u razini zemlje, ne cak tolko na korijenu...
Uzmi zilet, steriliziraj sa malo alkohola i orezi im cijeli donji dio, ne smije ti ostati niti malo smedjeg tkiva. Nakon toga gornje dijelove pikni u skroz suhi pijesak,perlit ili neki supstrat za kaktuse. Ako imas hormona za zakorjenjivanje uroni ih ko reznicu. Pokrij sa casom ili plastikom i ostavi u debeloj sjeni, mozda se uspiju zakorijeniti... Nakon par dana mozes ih prskalicom poceti sprickati malo, al samo gornji dio... |
|
velika gorica
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@Emilly krasni su ti adeniumi
Šta je s drugim kultivarom??
|
|
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Wolfsbane, mislim da je dobro pustiti reznicu bar 5 dana da se dobro posuši. Nakon toga ju pikirati. Pogotovo ove koje su bile bolesne.
Kako je sa lišćem kod reznice ? Što je bolje odrezati ili pustiti lišće na reznici kada ju želimo ukorijeniti ? Ili pustiti samo dva tri lista pri vrhu reznice ? |
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bebolina...stvarno su
|
|
Wolfsbane
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jest, to vrijedi za drvenaste reznice... zasto mislim da nije pametno za ove male: - nemaju razvijenu koru, gubit ce vlagu posvuda - ne mozes im maknuti listice a da ozbiljno ne ostetis ono malo zdravog tkiva koje je ostalo i izlozis ga daljnjoj infekciji - cim prije donji dio bude zasticen od svjetla tim brze ce se poceti mijenjati tkivo na mjestu reza. dok god su izlozeni svjetlu nema sanse za to. - kad ih stavis u suhi supstrat ionako ce se rana zasusiti, ali ce brze poceti proces zakorjenjivanja zbog toga mi se susenje ovako malih biljcica cini neproduktivno... gube vlagu preko listova, imaju vrlo ogranicene zalihe hrane u to malo caudexa kaj je ostalo (drvenaste reznice imaju puno vece zalihe), treba iskoristiti svaki trenutak da si biljcica mozda stvori novi korijen. |
|
velika gorica
|
|
marsha
Mladi grm Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pohvale svima na adeniumima
Primjetila sam da na jednom malcu zadnja 3 izišla listića su nekako šatirana. Sad, da li je to do vrsta adeniuma (budući da sam kupovala sjeme različitih vrsta u paketu) ili da ga nije nešto napalo (to se nadam da nije). Do sad je bacao zelene listiće. Na jednom stranom forumu sam vidjela adenium sa šarenim bijelo-zelenim listovima. Da li je netko imao slično iskustvo? |
|
Wolfsbane
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni izgleda kao klloroza, fali mu mikronutrijenata, najvjerojatnije zeljeza.
|
|
velika gorica
|
|
marsha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Wolfsbane, šta da mu radim? Gnojim ga redovito kao i sve ostale. Da nastavim i dalje isto pa ću s vremnemo vidjeti sa sljedećim listićima.
|
|
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Wolfsbane, malci su ti preslatki s ovim crvenim trbuščićima.
Emilly, prekrasni cvjetovi, posebno onaj s crnim rubom! Bebolina, kod tebe fešta od cvjetova! Moon, Belina, vidim da i vi uživate u cvjetovima adeniuma. Ako još bude koja mahuna - super! Kika, i mojima se dogodila ista stvar, pretpostavljam zbog otvrdle površine supstrata, a možda i zbog infekcije. Neki su se uspjeli spasiti nakon presađivanja u sterilni supstrat, jednog sam odrezala na ovom sasušenom dijelu i donji dio je još živ, očekujem da pusti listove. U svakom slučaju, presadi ih (ako već nisi) u svježi supstrat za kaktuse, meni se najboljim pokazao ovaj . Marsha, mislim da ne bi školdilo da mu dodaš malo tekućeg željeza u vodu za zalijevanje, ali možda je to doista takav kultivar. Pogledaj ovo: http://mgonline.com/media/Images/d/desertrose13.jpg http://www.adenium-wa.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/Adenium.Wa/Bang_Yai_Variegated.JPG http://djchuhan.com/flowers/adenium-obesum-variegated-leaf/ http://adenium.tucsoncactus.org/61.jpg |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Andina.....daaa, uživam u ovoj divnoj biljčici
|
|
marsha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Andina, jako si me razveselila s ovim slicicama :-) Hvala!
Nadam se da je neki kultivar u pitanju. Nastavit cu ga gnojit kao i do sada. Cak nisam pomislila da mu fali zeljeza i sl. jer ga gnojim nego il je neka vrsta il da ga nije nesto napalo. Inace se sasvim ok drzi. |
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Emilly,Bebolina bravo cure
|
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
Wolfsbane
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Andina, tnx :D
Marsha, negdje sam procitala da se kloroza moze pojaviti kod sijanaca kao prolazno stanje... slazem se sa tobom da nastavis kao do sad pa bus vidla kako se ponasa. ako mu slucajno pocnu ti listici bas zutiti i otpadati onda mozda nesto nije u redu sa korijenom. |
|
velika gorica
|
|
Odgovori | Stranica <1 174175176177178 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |