Hoya - moje dvorište |
Odgovori | Stranica <1 169170171172173 272> |
Korisnik | |
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja moje svaki dan gledam i pitam se gdje ću s njima zimi. Ostaju meni oni uvijek vani, ali sam obično većinu sklonila pod balkon da baš ne pada kišurina po njima, a tamo je i zavjetrina. Ali kolekcija sukulenata se povećala, a površina pod balkonom je uvijek ista. Moj sin je neki dan ispalio ideju - kupiti one posude za torte sa prozirnim poklopcima, pa te poklopce staviti na tegle sa sukulentima - zapravo ni nije tako bedasto. Zamisli da krenem kupovati te posude za torte, svi bi mislili da otvaram slastičarnu
|
|
Sponzorirani linkovi | |
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tupperware ili obične? A valjalo bi probušiti rupe!
Šalu na stranu ja ću reskirati ove zime,Graptopetalum je sličio nakon što sam ga pospremila unutra na šparoguZa svaki slučaj ću staviti oko njih i nekakvi najlon, ali ne i pokriti.Samo ja imam pod krovom dosta mjesta a i sa strane ih štiti zid a odozgora krov, pa...
|
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lani sam dala Triši termopan stakla i NJM je lijepo napravio "ormarić". A ja sam sebi nabavila ona obična (jer su lakša) i još bi ih navukla, ali MM neće da mi to radi.
A svaki dan prolazim kraj firme koja radi aluminijsku stolariju i imaju ogromnu hrpu starih prozora. Mogla bi svake zime uzimati nove, ali ....
Imam ja i nacrt za kućicu: metar od poda kamena, betonski stol i gore termopan - neće ni to da radi.
Kaže mi: Tebe kao da je Japanac napravio, stalno bi nešto radila !
Da mi je znati tko je njega napravio
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Valjda Hrvat
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa napravi sama.
Ja vidjela na Tv ženu koja zida sama po dvorištu , kad drugi neće. Srećom moj još ima volju da radi, ali mi počesto kaže da sam ga natjerala i što je sam počeo. To ne sluti na dobro i sluti na kraj, srećom ova godina je na kraju valjda zaboravi do iduće Uškicala sam da ti se nastavlja zidanje zida. Samo me brine kako ću potrefit da ne zakačim desnom stranom auta, suzili ste cestu i sad mi je mala |
|
VILMAČ
Odrastao grm Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
najbolje bi bilo napraviti neke fine drvene police koje bi mogle biti u hodniku ili u dnevnom boravku!!!!!!
|
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Otok,
Smrcko, da smo se ranije upoznale vidjela bi i mene kako zidam .
Kad su asfaltirali cestu uzeli su nam na tom dijelu skoro metar da bi mogao BUS proći.
Ali, lako za to, zid je čist promašaj jer će ga presjeći nova cesta! Gubitak vremena!
VILMAČ, dok ne vidiš ne možeš vjerovati da ja u velikom stanu mogu držati jedva par vaza sa cvijećem. Samo balkonska vrata i za držanje cvijeća loš raspored zidova .
|
|
VILMAČ
Odrastao grm Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja imam prostran dnevni boravak,al opet ne mogu sve tu poredat! morat ću nabavit mneke fine stalke za cvijće pa da ih mogu stavit u hodnik na ulazu i na katu. |
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
waterlily
Mladi grm Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koja krasna kolekcija kaktusa!
|
|
anči39
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga hoya evo me konačno i kod tebe u vrtu. Kako nisam bila duuuugo, imala sam par sati lektire i uživanja u slikama cvijeća i zimnice.
Pa krenimo redom: mogla si napisati na receptima kako si pravila pekmez od šljiva, jer i ja ga ove godine želim napraviti ( to mi je prvi puta u životu), pa tražim recepte koji nisu komplicirani.
Cvijeće ti je suuuuper, baš čitam kako nisi bila oduševljena sukulentima ( kao ni ja), ali si se zarazila tu na forumu ( baš kao i ja ).
I na kraju ali niša manje bitno...kako je lijepo pročitati kada mladi ( tvoja kćerka i zet) imaju volju i hrabrost upustiti se u nešto novo a k tome još i naporan posao u odnosu na uredski posao.
Bravo za njih na hrabrosti i bravo za tebe na podršci!!!
|
|
hoya
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vilmač - snaći ćemo se, duga je zima
R. Saro hvala ti na lijepim riječima. Pokušala sam slagati sukulente - izgleda da je ovaj puta bilo uspješno .
waterlily, hvala ti!
anči, već sam se naučila da pričam, pričam, pa na kraju sama krenem, nešto sklepam bez veze, tek onda on napravi onako kako treba. S godnama čovjek, ako nešto ne može promjeniti - jednostavno ogugla.
Proljeće, draga moja, osjetila sam dah proljeća !
Pekmez radim po starom, starom receptu: 5 kg šljiva (zrelih, prezrelih, ali zdravih) prerežem, očistom od koštica i ostavim u kraju sudopera preko noći da se ocijede. Zakuham ih toliko da se kora odvoji od "mesa" i onda propasiram. U tu smjesu stavim 2 kg šećera i kuham toliko dugo dok pekmez ne ispada iz kaciole (kutljače, hm kako ze ono još zove?). Nesmije curiti nego padati u komadima. Tada dodam 2 čepa ruma i tako toplo ulijevam u teglice.
Čiste teglice složim u tepsiju na mokru krpu (nesmiju se dodirivati) i pomoću lijevka sa većim grlom uljevam postepeno u svaku teglicu da se staklo ne zagrijava prenaglo. Dobro pazim da mi ne kapne ni kap pekmeza na grlo teglice.
Sve stavim u pećnicu na 90°C oko 1 sat da se napravi korica i kad je gotovo izvadim ih van, odmah ih zatvorim i omotam dekom da se postepeno hladi. Drugi, treći dan ih spremam u podrum.
Tako napravljenog imam još od 2006 godine i nikada mi se niti jedna teglica nije pokvarila.
Na isti način radim pekmeze od malina, kupina, breskvi samo su onda količine šećera drugačije.
Moji ne žele nikakav kupovni pekmez.
|
|
anči39
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hoya za tvoj domaći pekmez ,a i za ukučane koji ne žele kupovni !
|
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
sarajka
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i ja malo virnula u tvoje carstvo i zaista prelijepi komadi ,a to sa muškima,ma skoro svi su isti ,ako im nije šta po volji neče ni uraditi,ali zato smo mi tu pa kako ispadne ,dobro je,hvala ti i u moje ime na receptu
|
|
hoya
Opcije poruke
Hvala(0)
|
anči, to u meni ruje onaj mali slavonski gen. Još samo da kulen počnem raditi!
smrcko, glicinije i pekmez - čekam te!
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala za recept Hoyček, iduće godine možda i ja krenem u avantusu s pekmezom..
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
probati ću tvoj recept, mislim da je odličan, valjda će negdje biti za kupiti šljiva! |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
hoya
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sarajka, ja često znam reći: "Što me ne ubije - to me ojača." Ne odustajem ja tako lako, samo se pritajim .
Anaida, antonija - treba probati!
|
|
Odgovori | Stranica <1 169170171172173 272> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |