Rijeka |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 58> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Opet sam prošetala s bakom riječkim ulicama, a danas vi prošećite malom izložbom starina u Mjesnom odboru Banderovo.
Jako zgodna izložba, učinjena u suradnji s mještanima Banderova prisjetila nas je vremena naših nona i stvari koje su zaboravljene.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
godinama nisam bila u Rijeci pa mi je sad virkanje u vaše slike, došlo kao šetnja
![]() Lora, slike tvog prijatelja su fenomenalne, ali drago mi je da tad nisam bila u Rijeci jer izgleda opako ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
rose ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
Triša,Lora,Otok,slike su fantastične! svaka vam čast!
![]() |
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Triša jest da je inventar naših baka ali onu peć bih ja i danas koristila. Imam savršeno centralno, ali ništa nije kao živa vatra.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
![]() Ova me slika bacila utugu. Ono stakleno stubište u pozadini pripada mojoj bivšoj firmi. Sad je tamo Zagrebačka banka. Dobili su je tako da su dali neki kredit mudroj upravi pokojne firme. Kredit nije vraćan i kamata na kamatu... |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Blago rečeno mene cjeli stari grad baca u tugu. Kad vidim koliko je zgradaa porušeno, koje su se još mogle spasiti, pa to sada tumače, kao spoj starog i novog. Malo morgen, te staklene grdosije samo nagrđuju, nemaju dušu. No da netko ne reče da smo stare babe, pa ne volimo moderno, jer baš se mi ne uklapamo u to. Ja obožavam modernu arhitekturu, ali tamo gdje joj je mjesto.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Potpisujem to. Masu starih zgrada se moglo spasiti i biti za dušu, ali ne bi nosile profit. A tek koliko sam se čudovišta nagledala po obali. Betonski cirkusi sa 5-6 katova, sa svim vrstama stupića i arkada koji postoje. A u centru toga stidljivo stisnuto staro mjestašce. Jedino nisam vidjela na Šipanu ta čuda. Kad sam ih pitala kako to rekli su "ne prodajemo nikome. Nama je i ovako dobro"
|
|
|
|
![]() |
|
mare-nostrum ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
Trša ti si zaista neumorna u slikanju po gradu.Obećala sam da ću danas poslikati malo s ove strane ali vrijeme je ....bljak.Bit će još sunčani dana pa ću aparat u ruke i škljoc,škljoc.
Slažem se s vama u vezi tih čudnih stakleno-betonskih tvorevina,niču na čudnim mjestima.Ova staklena zgrada u starom gradu mi nikad nije legla.
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Gledajući izložbu neke su me stvari nasmijale jer su "predmeti naših nona" a ......
![]() Daska za pranje veša i kabal (za neprimorce, ona duguljasta kanta s dvije ručke) me podsjetila na djetinjstvo kod none, jer se tako tada prao veš.
A ona manja rifljača(daska sa naboranim limom, zagrebački izraz jer sam u to doba živjela u Zg) je možda muzejski primjerak al' sam ja još na to prala već kao odrasla.
![]() Da ne spominjem drveni ribež od moje mame koji sam bacila nakon njene smrti 2002 a ona se njime marljivo služila do tada!
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
A ja sam tako mlada da sam naučila pisati na baš takvoj pisaćoj mašini
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Eto ti ga na, zaboravila sam reći da je i moj barba imao takvu i da smo svi na njoj kuckali....
![]() |
|
![]() |
|
Sada sam se sjetila da smo mm ija jedan dan prošetali novim riječkim šetalištem - evo prošetajte i vi
Muolo luongo - neka ispravi onaj tko zna
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Triša
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Odmah sam dobila gušt odšepesati do tamo, sjesti na zidić i uživati u moru.... što je nama Riječanima totalna nepoznanica, jer do sad nismo imali takvu šetnicu!
Mislim da je samo molo lungo (dugačak), ali... ima ih koji su doma s talijanskim bolje od mene!
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Nakon dugo, dugo vremena bila sam na Trsatu, prelijepo je
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
kako je prekrasno -svaka vam čast cure -predivno nemam riječi
|
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
dobri duh ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 10 |
Pozdrav svim Riječanima sa ovog foruma.Ja sam na kastvu i nadam se da ću uhvatiti vremena za slike sa Kastva ,još samo da skontam kako ih prebaciti.Pozdrav
![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Pozdrav tebi dobri duh,baš super izabrano ime
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Otok slikice Trsata su super, davno smo ih imali, ali lijepog Trsata nikad previše.
dobri duh tebi dobrodošlica, ima u tvojoj blizini Mikica, a nismo ti ni mi iz Rijeke daleko. Klikni ovdje i pridrući nam se
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |