Isusova kruna - Passiflora |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 38> |
Korisnik | |
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo moje passiflore na ogradi, desno na slici. Raste mi u velikoj posudi i zimi ju pospremam u podrum.
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Počela je cvjetati..
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Lilly ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1503 |
Prekrasna je!!! Moja ljubičasta ima samo jedan pupoljak.
|
|
![]() |
|
nichll =) ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 718 |
blago vama...moja samo raste...a od pupovima ni traga...
![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
ni ja svoju nikako da nagovorim da procvate...
Anaida ova tvoja je super ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Kontee, da - porežem ju negdje na 50 cm i tako ju pospremim u podrum.
|
|
P.Bosmans |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
tek sad vidim da je ta ista kao i moja za koju sam na prethodnoj stranici govorila da se smrzla, ali sam tek prije tri tjedna vidjela da je biljka potjerala ponovo i baš me razveselila (stigla je od Triše prošle god)...znači, uspjela je preživjeti -20
![]() evo je ![]() i sad imam pitanjce....koliko treba proći vremena nakon sijanja pasiflore da počne cvasti? |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Konte, i ja imam Trišinu, ali to nije ova sa slike nego druga, jako mala. Isto mi je tako tek nedavno potjerala (kao i ti i ja sam bila uvjerena da je smrzla i porezala ju do dna). Ova koja mi je u tegli cvala je i lani i ove godine. A Trišina mije lani rasla, rasla, rasla i bila je jako velika ali nije imala cvijet.
|
|
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Bilogorka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 27 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 20 |
Imam je godinama, raste uza zid da ga ukrasi. Kad imam vremena orezujem zaperke i vežem je da raste kuda želim. Sada lijepo cvate.
Ostavim je i preko zime jer zna biti dugo zelena, sve dok vani nema jakog mraza. U proljeće je orežem i ona ponovo potjera kad joj paše ![]() Rasadila sam je na nekoliko mjesta tako da uvijek negdje potjera ![]() |
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Ako si je sijala ove godine, iduce ce ti cvjetati.Cvijetala bi ove godine ako si je rano posijala i zasadila u vrt.Ja imam u saksiji nekoliko i gledam da su napupale da cvjetaju a ove stara jos nje.
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
cveta mi i incarnata
![]() i quadrangularis ![]() ![]() do sada mi cvetaju cerulea, allardii, amethist, victoria, incense, incarnata i quadrangularis, a bez pupoljaka su mi edulis, jedna vrsta cerulee, ligularis, maypop incarnata, morifolia, coriacea i vitifolia. |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Quadrangularis , prekrasna je i posebna
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
i meni se sviđaju passiflore sa crvenim cvetovima quadrangularis, vitifolia i alata.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
na mene uvijek veći dojam ostavi crveni cvijet nego plavi, a još dok je ovako neobičan i prekrasan, svašta je priroda stvorila, a tebi hvala što mi ta mala čuda pokazuješ |
|
![]() |
|
voki, stvarno su predivne
![]() |
|
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Voki prekrasno!
![]() Mojoj plavoj se skupljaju i mlohave listovi.
Do sada je cvjetala a sada je odjedanput smlohavila sva.
Mislila sam da je od vode ,prestala sam je zaljevati a ona ista ??????
Može li mi tko pomoči
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Da joj nije nešto popapalo korjenček, ne vjerujem da je od vode.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Voki šta drugo reći nego
![]() ![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Na očigled mi vene u ova dva dana A od njihove mame sumnjam da če što biti kako je krenila propadati
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Pozdrav! evo malo šećem po tuđim vrtovima dok ne stavim svoje skromne biljčice i konačan rat sa uređenjem veelike okučnice. Ja obožam cvijeće, ovo je tvoje sve tako krasno da nemam riječi, a ja šašavica jedna tek nedavno skužila kako su ""isusove krune " krasne i dekorativne. Veliki bravo za sve!
![]() |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 38> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |