Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Isusova kruna - Passiflora
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Isusova kruna - Passiflora

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 38>
Korisnik
Poruka
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2010 u 16:34
Evo moje passiflore na ogradi, desno na slici. Raste mi u velikoj posudi i zimi ju pospremam u podrum.

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2010 u 09:55
Počela je cvjetati..

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Lilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1503
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2010 u 10:29
Prekrasna je!!! Moja ljubičasta ima samo jedan pupoljak.
Na vrh
nichll =) View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 718
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nichll =) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2010 u 16:36
blago vama...moja samo raste...a od pupovima ni traga...
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2010 u 10:58
ni ja svoju nikako da nagovorim da procvate...
Anaida ova tvoja je super Thumbs%20Up kad ju spremaš po zimi jel ju porežeš?
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2010 u 12:27
Kontee, da - porežem ju negdje na 50 cm i tako ju pospremim u podrum.
P.Bosmans
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2010 u 15:40
tek sad vidim da je ta ista kao i moja za koju sam na prethodnoj stranici govorila da se smrzla, ali sam tek prije tri tjedna vidjela da je biljka potjerala ponovo i baš me razveselila (stigla je od Triše prošle god)...znači, uspjela je preživjeti -20 Confused ali sam ju ja odrezala skroz pa joj je zato možda dugo trebalo da potjera...pojma nemam

evo je

i sad imam pitanjce....koliko treba proći vremena nakon sijanja pasiflore da počne cvasti?

Zagorski bregi
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2010 u 17:29
Konte, i ja imam Trišinu, ali to nije ova sa slike nego druga, jako mala. Isto mi je tako tek nedavno potjerala (kao i ti i ja sam bila uvjerena da je smrzla i porezala ju do dna). Ova koja mi je u tegli cvala je i lani i ove godine. A Trišina mije lani rasla, rasla, rasla i bila je jako velika ali nije imala cvijet.
P.Bosmans
Na vrh
Bilogorka View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 20
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bilogorka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2010 u 11:42
Imam je godinama, raste uza zid da ga ukrasi. Kad imam vremena orezujem zaperke i vežem je da raste kuda želim. Sada lijepo cvate.
Ostavim je i preko zime jer zna biti dugo zelena, sve dok vani nema jakog mraza.  U proljeće je orežem i ona ponovo potjera kad joj paše Smile
Rasadila sam je na nekoliko mjesta tako da uvijek negdje potjera  Clap
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2010 u 21:10
Ako si je sijala ove godine, iduce ce ti cvjetati.Cvijetala bi ove godine ako si je rano posijala i zasadila u vrt.Ja imam u saksiji nekoliko i gledam da su napupale da cvjetaju a ove stara jos nje.
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 09:47
cveta mi i incarnata

i quadrangularis

do sada mi cvetaju cerulea, allardii, amethist, victoria, incense, incarnata i quadrangularis, a bez pupoljaka su mi edulis, jedna vrsta cerulee, ligularis, maypop incarnata, morifolia, coriacea i vitifolia.
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 09:51
Quadrangularis , prekrasna je i posebna
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 09:53
i meni se sviđaju passiflore sa crvenim cvetovima quadrangularis, vitifolia i alata.
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 09:56

na mene uvijek veći dojam ostavi crveni cvijet nego plavi, a još dok je ovako neobičan i prekrasan, svašta je priroda stvorila, a tebi hvala što mi ta mala čuda pokazuješ

Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 10:08
voki, stvarno su predivne Clap

Zagorski bregi
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 17:45
Voki prekrasno!smile227
Mojoj plavoj se skupljaju i mlohave listovi.
Do sada je cvjetala a sada je odjedanput smlohavila sva.
Mislila sam da je od vode ,prestala sam je zaljevati a ona ista ??????
Može li mi tko pomoči smile226??????????????
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 18:17
Da joj nije nešto popapalo korjenček, ne vjerujem da je od vode.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 20:57
Voki šta drugo reći nego smile120 smile227
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2010 u 21:45

Na očigled mi vene u ova dva dana smile220 uzela sam danas dvije grančice i stavila u vodu s vrbom možda bude  što od njih ...

A od njihove mame sumnjam da če što biti kako je krenila propadatismile220
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2010 u 19:29
Pozdrav! evo malo šećem po tuđim vrtovima dok ne stavim svoje skromne biljčice i konačan rat sa uređenjem veelike okučnice. Ja obožam cvijeće, ovo je tvoje sve tako krasno da nemam riječi, a ja šašavica jedna tek nedavno skužila kako su ""isusove krune " krasne i dekorativne. Veliki bravo za sve!smile141
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 38>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.