Gorski vrt |
Odgovori | Stranica <1 1516171819 58> |
Korisnik | |
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasne snježne slike!
|
|
život je more
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Doći ću opet kad snijeg okopni, a u tvoje predivno mjesto dođe proljeće - vidimo se petak na kavi.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Nataly
Trajnica Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baka - nije meni problem zbog snijega, nego predugo to traje. Iako ga još ima, više me nervira hladnoća (odmah se sjetim BlankeC)
Lantana - hvala, ali nakon što stavim zimske slike, dođem se ugrijati kod vas na more... Triša - evo kava je popijena, hrana pojedena i jedva čekam neku drugu kavu.. Amarilis se još drži, no polako mu donji cvjetovi gube na ljepoti... |
|
Fany54
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2946 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
10 za amarilis predivan je nataly
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kolko cvjetova iz jedne lukovice
a i begonija pokraj amarilisa je predivna |
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nataly nije me duže bilo kod tebe pa sam pogledala dosta postova unazad...Hvala ti za ime čepljez, koji je posađen u novom vrtu...Drago mi je da se oleanderi dobro drže, možda i puste korjenčiće...
Snježna idila je prekrasna kad je gledaš iz toplog doma a ne moraš nikamo ići, ali kad moraš prestaje biti idila....Nadam se da je sda manje snijega i da je situacija manje idilična....Amarilis je prekrasan....
|
|
sutra je novi dan
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Amarilis je taaako nježan.. Baš je "prozračne" boje. Puno ti ugodno toplih pozdrava šaljem - nadam se da će i kod tebe ovi dani biti toplije!! Malo proljetne oaze uvijek nam dobro dođe
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
Nataly
Trajnica Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fany54 - hvala na tako velikoj ocjeni za amarilis. No, kod ove biljke postoji za mene nedoumica. Čitajući temu Hippeastrum, Voki me zbunio sa informacijama da iako pripadaju istoj porodici, Hippeastrum i Amarilis nisu iste biljke. Kad ocvate možda ću najbolje po stabljici skužiti što sam ustvari kupila (za sad mi se čini da je to ipak Hippeastrum). Na pakovanju je pisalo i jedno i drugo.
Mari5510 - došla sam do zaključka da će idući amarilis (hippeastrum) kojeg budem kupovala morati biti rascvjetan a nikako samo lukovica. Razlog je taj što očito kad kupuješ lukovicu ne možeš biti siguran da će cvijet biti one boje koja je na slici na pakovanju.A za begoniju se moram potruditi da je uspijem održati u cvatu i ljeti Jagoda - čini mi se da će oleanderi uspijeti prebroditi zimu, zaista mi za sada dobro izgledaju. Za onaj ilex što sam ti jučer dala sam u svojim šalabahterima pročitala informaciju da je to dvodomna biljka, što znači u u blizini moraš imati posađeni muški i ženski primjerak. Oba cvatu ali samo ženski ima plodove. I to je zaštićena biljka. Anaida - čim si mi poslala tople pozdrave, kod mene je zasjalo sunce... Dragi moji, kod mene je danas prekrasan sunčani dan. Ne znam koja je sad temperatura ali jutros je bilo -5°C. Ipak sam za vas napravila par snimaka: čempresa, pupavice - rudbeckie i kineske vrbe - salix matsudana (ja mislim da se tako zove). |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivne slike. Zar je kod tebe još uvijek snijeg?
Amarilis pravi ljepotan Znači da vrba salix može u tim krajevima? Htjela sam je kupiti za 100 kn na sajmu u jesen , ali su me odgovorili kao možda ne bi uspjela. A možda ne bi prebrodila zimsku prilagodbu i onako mi je agronom preporučio samo proljetnju sadnju |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Nataly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Smrcko, meni je tako čudno kad čitam da su pojedine cure bile u vrtu, kopale, čistile, sadile.... Ja u vrt mogu jedino sa lopatom.
Nisam baš sigurna 100% u točan naziv biljke, ali ako ti se sviđa ovo što vidiš na slici , u proljeće ću ti dati reznice. Meni su dosta brzo pustile žile, pa sam ih onda i posadila. Neke biljke zaista je kod nas bolje posaditi u proljeće, bez obzira na pravila. |
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Amarilis je prekrasan. Ali ove snježne slike su č a r o b n e, očaravajuće. Uvijek sam obožavala snijeg, pa još po sunčanom danu...Predivno.
|
|
Nataly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bakica, opet smo se mimoišle. Ja sam se baš vratila iz tvog vrta - tamo je rascvjetano, a kod mene......
Svejedno mi je drago da ti se sviđaju i snježne slike.... |
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepe snježne slikice,iako mislim da je dosta snijega za ovu zimu,a amarilis je tako nježan
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš su krasne slikice, kad je sunčano. Valjda će se i snijeg otopiti, a onda ćemo mi tek vidjeti što se ispod njega skriva.
E sada sma skužila koliko tu ima materijala za tvoju metlu - vau
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predivan amarilis a snjeg mi je dodijao
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Konačno sam se i ja prošetala Gorskim vrtom i moram ti reći da ti zavidim ( pozitivna zavist, naravno) kada vidim koliko imaš prostora, jer ja sa nijedne strane kuće nemam koliko ti imaš ispred kuće. Zimska idila mi je prekrasna i u tvome i u sestrinom vrtu. Iznenadili su me božuri koji več tjeraju... jesu to drvenasti? Ja imam zeljaste koji po zimi nestanu i nisam još primjetila da tjeraju.
Amarilis je prekrasan, iako si ti razočarana što nije crveni, no meni je on za čistu 10-ku. No zato imaš begoniju u svojoj omiljenoj boji...
|
|
Nataly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mali kaktus , Enrikova nona - sinoć na kavi sve cure su pričale o radovima u vrtu, što su taj dan napravile, posadile.... Što mislite koliko sam ja sudjelovala u tom razgovoru
Triša - za mene materijala ima dovoljno, ali vidim po sinoćnjim slikama da kandidata za metle ima koliko hoćeš. Svima vam pristaje ona vještica.... kat.rea - okućnicu imam zaista veliku i to lijepo za vidjeti, ali vjeruj preko ljeta ne stignem sve održavati. Možda ti neću točno odgovoriti, ali mislim da su moji božuri zeljasti. Nestali su preko zime i počeli su nicati jako rano. Kakva je sad situacija nemam pojma jer ih je prekrio snijeg.. |
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bravo za "smrznute" slike, ali lijepe
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ajme kako ti je fin amarilis, nekako mi je cijeli romantičan! koliko ja god ne volila snijeg moran priznati da su ti ove snježne slike lijepe!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma hvala Nataly , ne želim da si nagrđuješ biljku kad naletim kupim si sama.
I ja sam mislila da ću lopatati nešto u tvom kraju ali ne snijeg, ništa od radova |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Odgovori | Stranica <1 1516171819 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |