Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Gorski vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Gorski vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 58>
Korisnik
Poruka
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2011 u 22:25
Prekrasne snježne slike! Clap
život je more
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2011 u 22:28
Doći ću opet kad snijeg okopni, a u tvoje predivno mjesto dođe proljeće - vidimo se petak na kavi.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2011 u 22:30
Baka - nije meni problem zbog snijega, nego predugo to traje. Iako ga još ima, više me nervira hladnoća (odmah se sjetim BlankeC)

Lantana - hvala, ali nakon što stavim zimske slike, dođem se ugrijati kod vas na more...

Triša - evo kava je popijena, hrana pojedena i jedva čekam neku drugu kavu..

Amarilis se još drži, no polako mu donji cvjetovi gube na ljepoti...

Hug
Na vrh
Fany54 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2946
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fany54 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2011 u 23:21
10 za amarilis predivan je natalysmile79
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2011 u 23:54
smile227 kolko cvjetova iz jedne lukoviceClap
a i begonija pokraj amarilisa je predivnasmile120
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2011 u 01:20
Nataly nije me duže bilo kod tebe pa sam pogledala dosta postova unazad...Hvala ti za ime čepljez, koji je posađen u novom vrtu...Drago mi je da se oleanderi dobro drže, možda i puste korjenčiće...
Snježna idila je prekrasna kad je gledaš iz toplog doma a ne moraš nikamo ići, ali kad moraš prestaje biti idila....Nadam se da je sda manje snijega i da je situacija manje idilična....Amarilis je prekrasan....smile78
sutra je novi dan
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2011 u 06:15
Amarilis je taaako nježan.. Baš je "prozračne"  boje. Puno ti ugodno toplih pozdrava šaljem - nadam se da će i kod tebe ovi dani biti toplije!! Malo proljetne oaze uvijek nam dobro dođe Smile
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2011 u 10:43
Fany54 - hvala na tako velikoj ocjeni za amarilis. No, kod ove biljke postoji za mene nedoumica. Čitajući temu Hippeastrum, Voki me zbunio sa informacijama da iako pripadaju istoj porodici, Hippeastrum i Amarilis nisu iste biljke. Kad ocvate možda ću najbolje po stabljici skužiti što sam ustvari kupila (za sad mi se čini da je to ipak Hippeastrum). Na pakovanju je pisalo i jedno i drugo.

Mari5510 - došla sam do zaključka da će idući amarilis (hippeastrum) kojeg budem kupovala morati biti rascvjetan a nikako samo lukovica. Razlog je taj što očito kad kupuješ lukovicu ne možeš biti siguran da će cvijet biti one boje koja je na slici na pakovanju.A za begoniju se moram potruditi da je uspijem održati u cvatu i ljeti

Jagoda - čini mi se da će oleanderi uspijeti prebroditi zimu, zaista mi za sada dobro izgledaju. Za onaj ilex što sam ti jučer dala sam u svojim šalabahterima pročitala informaciju da je to dvodomna biljka, što znači u u blizini moraš imati posađeni muški i ženski primjerak. Oba cvatu ali samo ženski ima plodove. I to je zaštićena biljka.

Anaida - čim si mi poslala tople pozdrave, kod mene je zasjalo sunce...

Dragi moji, kod mene je danas prekrasan sunčani dan. Ne znam koja je sad temperatura ali jutros je bilo -5°C. Ipak sam za vas napravila par snimaka: čempresa, pupavice - rudbeckie i kineske vrbe - salix matsudana (ja mislim da se tako zove).

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2011 u 13:00
Predivne slikeClap. Zar je kod tebe još uvijek snijeg?Shocked

Amarilis pravi ljepotansmilie_ga_041.gif

Znači da vrba salix može u tim krajevima? Htjela sam je kupiti za 100 kn na sajmu u jesen , ali su me odgovorili kao možda ne bi uspjela.

A možda ne bi prebrodila zimsku prilagodbu i onako mi je agronom preporučio samo proljetnju sadnjuSmile
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2011 u 16:46
Smrcko, meni je tako čudno kad čitam da su pojedine cure bile u vrtu, kopale, čistile, sadile.... Ja u vrt mogu jedino sa lopatom.
Nisam baš sigurna 100% u točan naziv biljke, ali ako ti se sviđa ovo što vidiš na slici Wink, u proljeće ću ti dati reznice. Meni su dosta brzo pustile žile, pa sam ih onda i posadila.
Neke biljke zaista je kod nas bolje posaditi u proljeće, bez obzira na  pravila.
Tongue
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2011 u 16:53
Amarilis je prekrasan. Ali ove snježne slike su č a r o b n e, očaravajuće. Uvijek sam obožavala snijeg, pa još po sunčanom danu...Predivno.Thumbs%20Up
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2011 u 16:56
Bakica, opet smo se mimoišle. Ja sam se baš vratila iz tvog vrta - tamo je rascvjetano, a kod mene......
Svejedno mi je drago da ti se sviđaju i snježne slike....Tongue
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2011 u 17:00
Lijepe snježne slikice,iako mislim da je dosta snijega za ovu zimu,a amarilis je tako nježanTongue
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2011 u 18:58
Baš su krasne slikice, kad je sunčano. Valjda će se i snijeg otopiti, a onda ćemo mi tek vidjeti što se ispod njega skriva.

E sada sma skužila koliko tu ima materijala za tvoju metlu - vausmile156
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2011 u 19:02
predivan amarilis a snjeg mi je dodijaosmile66
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2011 u 21:46
Konačno sam se i ja prošetala Gorskim vrtom i moram ti reći da ti zavidim ( pozitivna zavist, naravno) kada vidim koliko imaš prostora, jer ja sa nijedne strane kuće nemam koliko ti imaš ispred kuće. Zimska idila mi je prekrasna i u tvome i u sestrinom vrtu. Iznenadili su me božuri koji več tjeraju... jesu to drvenasti? Ja imam zeljaste koji po zimi nestanu i nisam još primjetila da tjeraju.
Amarilis je prekrasan, iako si ti razočarana što nije crveni, no meni je on za čistu 10-kuClap. No zato imaš begoniju u svojoj omiljenoj boji...
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2011 u 22:11
Mali kaktus , Enrikova nona - sinoć na kavi sve cure su pričale o radovima u vrtu, što su taj dan napravile, posadile.... Što mislite koliko sam ja sudjelovala u tom razgovoru Confused

Triša - za mene materijala ima dovoljno, ali vidim po sinoćnjim slikama da kandidata za metle ima koliko hoćeš. Svima vam pristaje ona vještica....

kat.rea - okućnicu imam zaista veliku i to lijepo za vidjeti, ali vjeruj preko ljeta ne stignem sve održavati. Možda ti neću točno odgovoriti, ali mislim da su moji božuri zeljasti. Nestali su preko zime i počeli su nicati jako rano. Kakva je sad situacija nemam pojma jer ih je prekrio snijeg..smile85

smile78
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2011 u 22:15
Clap bravo za "smrznute" slike, ali lijepe
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2011 u 22:39
ajme kako ti je fin amarilis, nekako mi je cijeli romantičan! koliko ja god ne volila snijeg moran priznati da su ti ove snježne slike lijepe!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2011 u 02:11
Ma hvala Nataly , ne želim da si nagrđuješ biljku kad naletim kupim si sama.

I ja sam mislila da ću lopatati nešto u tvom kraju ali ne snijegLOL, ništa od radovaCry
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.