Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 136> |
Korisnik | |
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Magister vitae, nema na čemu |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
![]() |
|
![]() |
|
Markos1 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 13 |
Evo ja sam također zaljubljenik u clematise (pavitine), otkad sam ih "otkrio" prije 4 godine. Naime puno jednostavnije su mi za održavanje od npr. ruža penjačica. I nemaju bodlje ! Vidim da se ovdje spominju ponude clematisa u nekim vrtnim centrima. Pa eto da i ja podijelim s vama svoja iskustva glede nedavne nabave istih. Ono što sam ovaj tjedan vidio povoljno u Zg-u, bilo je u Baumaxu- Jankomir, snizili su ih na oko 40kn, tako da je na kraju ispalo 14kn jeftinije po komadu nego npr. u Bauhausu. U MBM su bili po 36kn, a u Gramatu su osim po 60kn imali i sa strane neki stalak sa clematisima s jednom do dvije grančice, po 38kn. |
|
![]() |
|
Magister vitae ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
aha ja sam mislio da im smeta zima pa da cu ih morat unositi. ajme koji sam ja neznalica
![]() |
|
![]() |
|
Magister vitae ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 685 |
onda kad se u tramvaju deru- npr. djeca s mobitelima koji su 10 puta skuplji od mojeg nafrlje narodnjake, a stara se dere na njih- Memsude (jedno tipicno za njih ime
![]() |
|
![]() |
|
Oriares ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 14 |
Ja nažalost nisam iz Zagreba pa sam svoj clematis platila 70kn,i još sam sretna da sam ga uopće našla.
|
|
![]() |
|
Neznam od kud si, ali ako si u blizini Zagreba, u MBM imaš svakakvih boja, vrlo kvalitetnih po samo 36,00 kn! Imaju vrtne centre u Lučkom i kod Mandija na Žitnjaku (šator). Tamo sam ja kupila Madame LeCoultre - ima slika na prethodnoj strani, ali sam danas prvi put stavljala sliku sa Photobucketa, pa mi je umjesto na kraju posta ispala na početku
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Da......nemreš vjerovat, ali to je tako i nitko to nikad neće promjenit!. Ajd javi nam kad "ubodeš" neki primjerak clematisa!
![]() |
|
![]() |
|
Markos1 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 06 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 13 |
Na sreću clematise možemo i sami razmnožavati tako što npr. polegnemo drvenastu granu i malo ju zatrpamo zemljom dok ne pusti korijenje.
|
|
![]() |
|
Korijenko, ako imaš vrt, bez razmišljanja ga seli. Klematis ima duboko korijenje i njemu bolje odgovara zemlja od tegle. Samo pazi da mu je gornji dio na suncu, a donji dio u hladu, a kako si opisala ti imaš idealno mjesto za njega. Imam ja nešto slično tvojoj Dorothy Walton. Taj je primjerak kupljen pod Rouge Cardinal - baršunasto crveni, ali je ispao ovako nešto slično tvome, ali ima samo 4 latice. Vidjet ću ove godine, možda se kaj "popuni" u broju latica!.
![]() |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
clematis polako popunjava ljestvice novim grančicama
![]() |
|
![]() |
|
da u zg-u sam i jucer sam bio u konzumu (zivim pored superkonzuma) i kad sam vidio da je 70 kn
![]() ![]() |
|
![]() |
|
digitalna ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 62 |
ja sam svoj clematis ljubičasto plavi dobila sa derutnom kućom koju smo kupili prošlo ljeto
![]() ove godine je počeo lijepo puštati listiće po starim suhim granama i vidim da mu paše jer mu je korijen u hladu. prvo sam mislila...gle kako lijepi ljubičasti slak a ondak sam skontala da je to clematis :). kuću smo uredili, ima još posla ali i to ćemo polako ...a ja imam mali vrtić...premali za sve ono kaj bi htjela zasijati i posaditi. al taj clematis mi je najdraži jer je niknuo doslovno iz trnja i drača . |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
pred niti tjedan dana MM mi je kupio toliko željeni clematis "Dorothy Walton" visine cca 70 cm sa dvije grane. Posadila sam ga vazu promjera cca 30 cm. Ne znam da li sam dobro napravila jer ne mogu vjerovati da tako brzo napreduje sa rastom. U par dana narastao je 5-10 cm. Raste na očigled. Da li mu treba puno zemlje jer ako ga budem morala seliti u vrt, mjesto koje sam mu namjenila malo je skučeno ali puno više nego ova vaza u kojoj je sad sigurno. Cijeli bi dan bio na suncu ali mjesto sadnje je ispod malog zidića tako da je taj najdolnji dio u hladu i mislim okolo posaditi kadifice niske. Što mislite? Ovo je prva godina što ga imam i ne bi htjela fulati. Valjda ću uspjeti staviti sliku s neta.
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
bas za mene! super. sad mi je drago (ovo mi je rijetko drago) da zivim na pescenici-svi koji zive u zg znaju po cem je poznata pescenica
![]() |
|
![]() |
|
Dobro nam došla! I ja se nadam da nece biti jedini tako da sto vise uzivamo u ljepoti ovog cvijeta
![]() |
|
![]() |
|
Sutra se navodno otvara i novi vrtni centar Kalia na Žitnjaku, možda ne bi bilo zgoreg da se i tam zaletiš?
![]() ![]() |
|
![]() |
|
evo kupio sam ga- snow queen. flavia odi pogledat pod dnevnik- malo smo se ponovili, pa prokomentiraj
![]() ![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Preselit ću ga stvarno ovaj vikend, ima žicu po kojoj će se penjati jer je na drugoj strani već ruža penjačica puno godina, pa da si prave društvo
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Oriares ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 14 |
Predivni su mi svi clematisi,na ovom forumu sam i vidjela najljepše slike.
Sad kad sam napokon kupila jednog,odlučila sam se i registrirati,iako vas pratim kao gost već neko vrijeme.. Moj clematis je Margaret Hunt i nadam se da mi neće biti jedini. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |