Krasula - Crassula |
Odgovori | Stranica <1 1516171819 84> |
Korisnik | |
Kiki-ko?
Cvjetni guru Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
Sponzorirani linkovi | |
White
Već proklijao Pridružen: 23 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 207 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kako razmnožiti krasulu?i kada?
teta mi ima jednu veliku,preljepu pa bi da imam i ja |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje iskustvo je da se ova crassula može razmnožiti tijekom cijele godine
trebaš samo uzeti grančicu i staviti je u teglu sa zemljom zalijevanje kao i ostalim sekulentima tj. ne prečesto stvarno nije zahtjevna |
|
poplar
Novo sjeme Pridružen: 12 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok. Prvi put sam ovdje pa se ispricavam ako sam pogriješila temu.
Trebam pomoć s prepoznavanjem jednog sukulenta, mozda bi mogao biti
crasulla? Dobila sam ga nedavno, pa nisam sigurna kako da se brinem za
njega...
U kasno proljece cvjetao je sitnim rozo-crvenim cvjetovima među donjim, većim listovima: ako nisu dobra slike recite pa ponovno uslikam hvala |
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kiki-ko?
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
dzomba
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kiki-ko, trebala si sve staviti u zemlju,sve ovo sto si odsjekla ..i ja imam ovu vrstu Crassule,jako je lijepa..a tvoja je vidim bas lijepa,zdrava!!
|
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ajmee u smeću kiki ne to raditi...zapikneš u zemlju pa će se već naći dobre duše da udome mladice
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo je moja krasula, ustvari više sam ih pobocala...pomalo raste, ali dobro, valjda bude nešto od nje...
Uploaded with ImageShack.us |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedna moja poznanica iz Dalmacije posadila je krasulu u vrt. Ima ju puno godina i danas je to pravo drvo, visine do 1,5 m.
|
|
Kiki-ko?
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve moje krasule u Zd su se smrzle.I u lođi i u kamenjaru.Odustala sam.Jedino ta stara na otoku živi,ali je dosta zaštićena.
|
|
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Crassula zaista ima puno vrsta, ova mi je jako draga jer jako dugo cvjeta
Crassula schmidtii |
|
anči39
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nekoliko godina sam bio sretni vlasnik velike (pola metraske) Crassule ovate. Izdržala je moj loši tretman iz godinu u godinu i usprkos tomu lijepo napredovala. Ovu zimu sam ju prekasno sklonio na toplo i mraz je napravio svoje. Ostali su mi njeni potomci koji za sada lijepo napreduju. No zahvaljujući mojoj susjedi moja kolekcija Krasula brzo raste. Na prvoj slici su Krasule koje sam dobio kao reznice od moje susjede (šteta što ju ne zanima forum, imala bi nam što reći). Preko zime Krasule držim na južnoj prozorskoj polici, zalijevam jednom tjedno i sve su u vegetaciji. |
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasne su ti!
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus, jesi li već sve od susjede preselio sebi ?
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasne su ti crasule,i ja imam dvije velike crasule ovate,stoje mi u hladnom hodniku.Imam i nekoliko drugih,neke sam kupila neke dobila,drugi tjedan ću imati više vremena pa ću ih poslikati.Zaista šteta što tvoju susjedu ne zanima forum,ali zato imamo tebe da nam preneseš njezina iskustva i naravno slikneš.
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Otok ,hvala Bogu nisam. Moja susjeda ima kolekciju sukulenata da vam se zavrti u glavi.
Prošlu godinu sam držao kaktuse i sukulente na hladnim prozorskim policama. Ove godine imam puno veću kolekciju i hladne prozorske police su rezervirane za pustinjske kaktuse. Sve sukulente ove godine držim na svijetlim južnim prozorskim policama i redovito zalijevam. Za sada je sve OK. Mali kaktus napisala si da svoje krasule držiš u hladnom hodniku.I ja sam bio u dilemi kamo sa njima: hladno i tamno ili svijetlo i toplo. Odlučio sam se za ovu drugu varijantu. Dali je ispravna nisam siguran. Vidjeti ču u proljeće. Potražio sam na netu što znače imena mojih krasula. Pa koga zanima evo prijevodi na Hrvatski za dva najčešća: Crassula je deminutiv od latinske riječi crassus što znači debeo. Ovata – u obliku jaja Arborescens - u obliku drveta Ovo je Crassula arborescens Silver dollars moje susjede. Zbilja krasan primjerak Krasule. Visoka je oko pola metra. Sa nje sam dobio reznicu. |
|
Semira
Pustio korijenje Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Naravno, i od mene pohvale.
Imam i ja neke vrste koje držim na hladnom i nisam ih još od unošenja zalila. Već odavno želim i crasulu morgans beauty i falcatu. One imaju zanimljivu boju koja upada u oči. A falcata me nekako podsjeća na morskog psa, ne znam zašto :) |
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica <1 1516171819 84> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |