Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj prvi vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj prvi vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 184>
Korisnik
Poruka
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 00:49
Danas sam tražila mali mali pelcer , a dobila sam ovo. Posadila sam sve drugi pu slikice. Nisam uspjela ništa slikati.

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 09:22
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 10:04
Pazi se pazi, teglu čuva papagaj Šmrcko, koji puno psuje!LOLLOL
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 00:46
Kao prava vrtlarka imam torbicu i rukavice, mada mi danas nisu ništ koristile sva sam se zablatnjavila rasađujući susjedine pelcere.

I ovo ću da zguram u vrt.

Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 09:19
Šta to je to, a ja mislila da je to neki običan bijeli crv smile42 sad znam što mi ždere barbarože. Zemlju u lončanicama kad takvo što nađem obavezno bacim u nekakvu šikaru.
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 10:00
Smrcko, pa ti si čudo, tegle na kat su fantastične, već sam rekla da ću ih ukrasti, ili bar ideju, priča o bubama za svaku pohvalu, uvijek nešto novo naučim, a tvoje biljke će biti na ponos cjelom tvojm kraju, a još slika čekamo.
Kod tebe treba saditi sve što može podnijeti debele minuse, pa uživaj - ima toga puno.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 01:38
Nisu ni moje saksije za odbaciti, Triška. Platila sam ih 4 eura na sniženju, a bile su 8 eu u nekom BAU_ mau, sve im je na bau.
Poslije sam vidjela u cvjećari da ih prodaju za 17 eu.
Na 3 kata su i viseće su, ali mogu i ovako stajati.

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 09:27
Korijenko izgleda da imaju dvije vrste. Ova zlatna buba i hrušt. S obzirom da sam imala štetu od tog bijelog crva sva sam u panici.
Mislim da zlatna buba neide u pitare i nemože se zavući gdje hrušt položi jaja , do damog srca korijena. Pravo sam bijesna popaprila sam kameliju.Angry

Hvala na pohvali za saksiju. Eto ti Triška sadEmbarrassed!! Nitko mi nebi oteo te saksije, našla bi ga.  Kupila 4 komada, 2 poklonila. Ne pitajte di mi je stalo sve u auto, i kako sam neprimjećeno prošla granicuLOLLOL.
Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 10:21
smrcko vrt ti je odlican,ove posudice na kat za cvjeće su super,a i kamelija je prekrasna smile169
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 04:35
kakve super tegle!!!!!!!!!!! I cvijeće........ lijepo a sad mi šapni di je tema o uzdignutim gredicama-ne mogu je naći-hvala
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1418
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 09:33
smrcko stvarno svega u tebe, saksije su I. liga i jeftine. Da li znaš kako se zovu oni pelceri što su ti gore na prvoj slici-što si pitala za jedan a dobila mnogo?
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 09:00
Originalno poslano od člana hana hana napisao:

kakve super tegle!!!!!!!!!!! I cvijeće........ lijepo a sad mi šapni di je tema o uzdignutim gredicama-ne mogu je naći-hvala

Hanče tema ti je tu.
Cvijet.info FORUM : Ostale biljne vrste - Forum o biljkama : Povrće

<>http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3041&PN=4   Wink
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1418
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 09:48
ni to drugo nisam znala da je karanfil- mislila sam da je neka trava.smile148
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 09:07
Sve sam vidjela, i sadnju i tulipane mini, i novu kameliju - predivna je !!!!!
i novu vazu na tri kata - opasna konkurencija Trišinoj vazi Wink, i hruštova jaja - nikad vidjela ( tu ću svašta naučiti) i da ne nabrajam sve u svemu - famozno!!!! Tongue

(zgora Opatije)
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 09:53
A čuj ni ja pojma nemam . Kad sam tržila kažem "Hoću ono tamo".
Pokušavam nabaviti domaće biljke koje su godinama tu, i toleriraju klimatske uvjete klimatske. Najviše uspijevaju niske biljke, vjetrovito je. Trenutno su tamo mrzevi. Još neću ozbiljnije saditi.Embarrassed
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 07:35
Da jednom ne hvalim biljke!Big%20smile Šmrcko hvala na slici hruštovih jaja. Znači to kod mene nije to Moje je nešto gadno, debelo bijelo, što se miče. I preko zime se useli u zemlju i to ne svugdje!Confused 
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 09:38
Znam za ono zeleno da je karanfil, neka vrsts koja tolerira mraz i snijeg.
A ono šareno pojma nemam. Možda će netko prepoznati.Wink
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 00:34
Ovako izgledaju jaja od hrušta . Ako nađedete uklonite, očistite zemlju i stavite novu steriliziranu. Bijesna sam našla sam najmanje 20 jaja. Sutra temeljiti pregled cvijeća.Angry

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 09:12
Originalno poslano od člana baka baka napisao:

Da jednom ne hvalim biljke!Big%20smile Šmrcko hvala na slici hruštovih jaja. Znači to kod mene nije to Moje je nešto gadno, debelo bijelo, što se miče. I preko zime se useli u zemlju i to ne svugdje!Confused 

Bako iz tih jaja i izađe debeli bijeli crv. Udeblja se papanjem korijena biljke.To je upravo to.
I ja sam primjetila da neide svugdje.
Evo slike odrasle bube icrva. Kad ovo vidite u vrtu, skačite po njemu dok ne bude gotov. I tekst je jako korisno pročitati.

<>http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.vinogradarstvo.com/slike/900.jpg&imgrefurl=http://www.vinogradarstvo.com/index.php%3Fs%3D646&usg=__X8ACnDdkLWsPKFAM6nRplEtDa1k=&h=150&w=200&sz=15&hl=hr&start=6&sig2=e6sQMVIjD-X776LE5vdzhg&tbnid=3TSUMIau9Ds6kM:&tbnh=78&tbnw=104&prev=/images%3Fq%3Dhru%25C5%25A1t%26gbv%3D2%26hl%3Dhr%26sa%3DG&ei=_Z3dSaWUEI-PsAbYsqitDA

Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2009 u 09:56
Šmrcko hvala na obavjesti, koliko sam skapirala to su dva različita crva i treba razlikovati koji je dobrica a koji je hrušt štetočina. Mislim da je kod mene ovaj dobrica

(zgora Opatije)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 184>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.