Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 161162163164165 243>
Korisnik
Poruka
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2013 u 23:43
divan je!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2013 u 13:12
cure jel ovo clivia?

pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2013 u 14:03
Ja bih rekla da je to ipak ornitogalum dubium (sunčeva zvijezda), ali... znalci će ipak dati konačni ID.

Usput... prekrasni primjerci!
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2013 u 14:11
aaaa jedva sam nasla svoj post ....hehehhehe setate me ko malo dijete.....grrrr
hvala dadinice....da ti nabavim jedan?

Ljutnja je nepotrebna, treba pisati postove gdje im je mjesto i nećeš se osjećati kao malo dijete.
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2013 u 22:40
prepoznaje li netko ovu biljku:

...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2013 u 00:55
U šetnji po potoku Topličica o čemu sam pisala tu

vidjela sam neke cvjetiće kojima ne znam nazive pa molim identifikaciju ako netko zna
1. Na jednom štapiću širi se buketić, a cijela je biljka visoka oko 40 cm.

2.

3.

Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
FLORAMYE View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1321
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FLORAMYE Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2013 u 11:14
Anabistrica, možda je na drugoj slici neka vrsta corydalisa, ali nisam baš sigurna.
Javit će se već naši znalci.
I mene zanima, baš je sladak cvjetić.
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2013 u 12:12
Ovo sam pronašla u prirodi, potpuno suho. Koristila sam u nekom aranžmanu, kad sam ulila vodu, ozelenilo je. Od tada je u vrtu.

Lošinj

Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna
Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja...
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2013 u 16:40
Hvala Floramye, preciznije, to je Corydalis bulbosa ili šupaljka
1. je Daphne laureola ili lovorasti likovac, a 3. je Carda,ome emmeaphyllos - deveterolisna režuha.
U identifikaciji mi je puno pomogla Baka Bea. Hvala BB

Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2013 u 07:16
Molim Anabistrica i ti si se potrudila pa sad znamo i hrvatske nazive. Hvala usput i na lijepoj reportaži s izleta
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2013 u 12:47
zicam pomoc pri ID ovog grmica
dakle, biljcica je oko metar visoka i drzi se na toj visini, normalno prezivljava zimu, lisce je krasno perasto - kad je hladnije vrhovi su crvenkaste boje a kad je toplo svijetlo zeleni, cvijet se vidi na slici. grmic se jako lako zakorjenjuje, a pokazao se otporan na susu i vrlo nezahtjevan. jedan je od prvih koji olista u proljece (vec je poceo pustati listice). snijeg mu je ove godine potrgao par grana koje sam stavila zakorijeniti i mozda napravim kao zivicu od njega, pa me zanima ime da mogu malo detaljnije istraziti o njemu.
hvala!!
velika gorica
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2013 u 14:26
Wolfsbane to je Sorbaria.Ja ju također imam i vrlo je zahvalna biljka.
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2013 u 15:29
hvala!!
velika gorica
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2013 u 11:27
Kako se zove...?
 Hvala trva to je ta  - Washingtonia filifera

Rijeka

Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 657
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2013 u 19:58
Washingtonia,možda filifera?
Na vrh
Paranoid View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Paranoid Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2013 u 20:38
Pozdrav, može li mi tko reći ime ovog cvijeta (ovog većeg)? :)

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2013 u 22:18
paranoid, strelizia - rajska ptica
Na vrh
Paranoid View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Paranoid Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2013 u 16:49
Hvala puno! :)
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Travanj 2013 u 14:51
od jeseni mi je u jednoj maloj teglici stajao sumjivi tanki štapić, oko 5cm visine, naravno, nisam zapisala kaj sam upiknula, a bilo mi ježao baciti iako je izgledalo jadno i bijedno, kad najednom u veljači vidim dva pupića, mini minijaturna iz kojih je izraslo ovo...kaj bi to moglo biti, prepoznaje li netko:

u ovoj teglici mi je bila heuchera koja mi je zbog moje gluposti uginula, a niknulo ovo...jel to neki korov ili?:

...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
lana1 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 11
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2013 u 10:04
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 161162163164165 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.