wiz povrtnjak u malom |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 68> |
Korisnik | ||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Za sve postoji prvi put, ali kad jednom kreneš i kad te mi povrtlarci "zarazimo" savjetima nećeš moći odustati od vrta !
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
freya0506 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
|
Pa evo, molim odmah pomoć, polako se pripremam za proljeće..
zemlja koju sam kupila je potpuno prazna, ali potpuno..nijednog drveta, ničega, posadit ćemo voćnjak i ja bih napravila vrt. Ono što me muči je upravo nedostatak ikakve sjene. Kakva je bila pržiona i suša ove godine, bojim se da ništa u mom vrtu ne bi preživjelo ako nastavi suša i sljedeće.
Šta mislite, s obzirom da imate puno iskustva u vrtlarenju, da li bi bilo dobro da napravim neku sjenu, recimo da stavim onu bijelu prozračnu foliju iznad vrta, na nekoj konstrukciji, a da bude na malo većoj visini tako da ne izgleda baš kao plastenik? Da li bi to imalo ikakvog smisla? Vidjela sam vrtove susjeda i stvarno je bilo tužno vidjeti kako im propada urod zbog suše i velike vrućine..
Lijepi pozdrav!
|
||
![]() |
||
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
|
vizardica je pisala da je ove godine sijala kopar koji pravi sjenu biljkama i zadrzava tako vlagu.ima jos raznih nacina malciranje biljaka i td.
|
||
![]() |
||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
|
Freya, ta folija ti ništa ne znači, ja u svom plasteniku stavljam onu zelenu mrežu i tako zasjenim plastenik. Inače da nema toga biljke unutra bi izgorjele od sunca.
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
|
freya,sve što je monstera navela je tako..ako se potrefi suša ovolikih razmijera kao ove godine...hmm..teško da če ikakva sjenica pomoći jer tu štetu ćini i vruči suhi zrak koji doslovno biljke osuši ko bakalar
![]() Sve moje povrče je prepušteno sebi, pružim mu sve od gnojiva, vode koliko ima u cisterni, štitim od bolesti prirodnim pripravcima, a nema me na grunti sve do pola subote i nedjelje, vrt daje plodove za nas 7 i još podijelim nešto prijateljima i susjedima, znaći, naučiti biljku da se sama izbori i nađe uvjete da se razvije, to je moje viđenje kroz 9 godina vrtlarenja, naravno, krastavci, tikvice, buće mahunarke nemogu opstati na ovaj način jer ih treba redovno zalijevati.Nadam se da sam bar malo pomogla u tvojem budućem vrtlarenju
![]() |
||
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
||
![]() |
||
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
|
||
|
||
![]() |
||
|
Wiz kakva je ta muškatna tikva? Ja dobila muškatnu tikvu, butternut i ne mogu reći da je loša, ali ništa posebno...s obzirom koliko ju mnogi hvale....Meni bolja turkinja....
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() DVIJE SORTE |
||
|
||
![]() |
||
|
..grašak"telefon" rodan i fini, slatki, bilo ga za 10-ak kila
![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Obožavamo ovaj grašak " Telefon". Ja taj i sijem svake godine i još neke sorte.
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() rastao u grožđu, fino zaštičen od vručine.. ..ovo je neka vrsta paprike...ljuta ki sam pakao, izrasle mi ove 3 i ostavila za sjeme
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
..iiii jaaaaa, mljac, mljc
![]() |
||
|
||
![]() |
||
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
|
Telefon grašak.... ide na listu za nagodinu, nisam ga još imala, ali vama vjerujem.
Mene je oduševio grašak "RONDO". Stvarno krupan, rodan i ukusan. |
||
Pozdravi iz Baranje!
|
||
![]() |
||
|
![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
|
tacno da krastavcima nema spasa ako se nije zalijevalo dan-noc na onom urnebesu od temperature.moji se dobro brinuli mislim roditelji pa ih bacali koliko je bilo previse,evo ja se sladim ukisaljenih.
viz.tu repu isto imaju moji,kako je kiselis ? |
||
![]() |
||
|
..njega nisam sadila, ali sam imala sugar snap, jedva nabavila i sunce ga spržilo...to je jedan od fantazija graška..nadam se da ću ga uspijet opet nabaviti:( |
||
|
||
![]() |
||
|
E da i taj Rondo uvjek sijem! I nekad uzmem Čudo Kelvedona, te vrste su kod mene već postale tradicija. ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
i ja pa da se utjesim odem na slike parim oci ![]() |
||
![]() |
||
|
..klasika..naribam slažem red repe, biber u zrnu, lovor list i ovlaš posolim i tako redom, ostavim dva dana da odstoji pa osijedim sok koji se nakupio i stavim poklopac, jer ako ostane sok onda nastaje vrenje i kipi iz staklenke, ovu godinu sam kiselila u onim največim flašama jer sam kacu uzurpirala turšijom
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
...meni već ispariše, bogami, odoše oći ko na federe
![]() |
||
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 68> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |