Jesenske lukovice |
Odgovori | Stranica <1 1415161718 22> |
Korisnik | |
mirna
Već proklijao Pridružen: 07 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 231 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno hvala svima na pomoći.
Javim se na proljeće s izvještajem kako je sve prošlo.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Silvestra
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam kupila u Konzumu lukovice narcisa koje više nemaju ni lišća samo je lukovica u tegli,bile su na forsiranoj zimskoj cvatnji.Lukovice su lijepe debele i jedre,pa si razmišljam kako ću ih većeras tutnuti u frižider zamotane u papirnate vrečice i ostaviti u frižideru jedno 2 tjedna ,onako kako Voki radi sa amarilisima i baš me zanima hoće li nakon toga kad ih posadim u vrt cvasti ovo proljeće.
|
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvestra i ja sam kupio tekođer takve lukovice narcisa samo su imale još po neki cvjetak,ali sam ih ja poslje cvatnje odmah posadio u vrt te se nadam da će u proljeće procvjetati.Isti slućaj mi je bio i sa šafranima koji su mi cvjetali u tegli pa poslje u vrtu mislim na ono malo vrta ispred balkona.Evo ovako su izgledali moji narcisi.
|
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam u Lidlu kupila teglice sa procvjetalim narcisama al one visoke iz vrta su mi nekako ljepše pa ih više nisam uzimala...ali i ove iz Lidla su isto bile ljepe i lukovice su izgledale zdravo...
|
|
antun007
Odrastao grm Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zanima me kako održati lukovice u glinenim posudama, negdje sam vidio da se posude zakopavaju u zemlju tako sam ja danas napravio, valjda je dobro...
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Antune nije mi jasno zašto ih zakopavati sa posudama,ako imaš vrt zašto ih ne posaditi u vrt odmah pa si poslje bez brige.
|
|
antun007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zato što su to veoma rijetke vrste biljaka a već mi je par takvih vrsta stradalo u vrtu...zato sam sad na većem oprezu...
|
|
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da nije rijeć o nekim osjetljivim lukovicama još nisam čuo takav primjer.Jel znaš možda o kojim je lukovicama rijeć?Možda ih u vrtu nešto pojede?
|
|
antun007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne znam ali lukovice jednostavno ne niknu, uglavnom se radi o vrstama kockavica, tj, fritillaria..
|
|
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Antune baš me čudi fritilarie u proljeće viđam u mnogim vrtovima čak kažu da rastjeruju krtice.Neznam zašto ti neniknu jer mislim da je to višegodišnja biljka kao i većina lukovica.Jedino možda da je nešto pojede,a u loncima niosam čuo da je neko gaji,a u svakom slučaju probaj ih sačuvati kako si mislio.
|
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Antun probaj sa onim košaricama u koje se stavljaju recimo ljiljani jer ih vole papat krtice.Ako ih stvarno želiš sačuvat te košarice služe baš za to.Životinje im ne mogu ništa u tome.Jedino ako je problem do propadanja zbog klime, tu nemožeš ništa neg ih sklonit na toplije mjesto,recimo na balkon ili negdje u podrum zavisi o kojem doba godine se radi...
Jesi ti provjerio šta se točno dogodi s njima?Dali nestanu odnosno propadnu ili samo ne niču? |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
emka
Nedavno posijan Pridružen: 07 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 82 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jel ima netko iskustva sa lukovicama (tulipani i slično) iz baumaxa ili su kvalitetniji oni iz rasadnika mbm-a ,zrinjevca i slično. Da li se nakon nekoliko godina rašire pa ih treba vaditi i razdvajati. Nemam iskustva. Početnik sam.
Hvala unaprijed i pozdrav.
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
emka ja ti osobno predlažem da rađe uzmeš tulipane i slično u poljoapoteci. Ja sam uzela dvije lukovice ljiljana iz baumaxa i jedam mi nije uopće cvjetao a drugom je jedan pup otpao...ja osobno više ne želim uzimati u baumaxu, za pevec znam da je dobar ali najsigurnije mi je u poljoapoteci, pogtovo ako ne uzimaš enormno velike količine...to su moja iskustva
|
|
|
|
morena
Već proklijao Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Emka moj savjet je da kupiš lukovice poljoprivrednoj apoteci!!Ja sam par puta kupila šafrane i tulipane u baumaxu i emezzeti,šafran mi NIKADA nije nikao a tulipani svaka 3-4 lukovica.Uzalud bačeni novci!!
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
morena imamo slično iskustvo, nažalost...Baumax, Emezzeta i sl. više nikako
|
|
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije bitno gdje ćeš kupiti lukovice, već kvaliteta istih. Osobno sam kupovala u svim trgovinama koje si navela i nisam uočila nikakvu razliku. Ako izabereš kvalitetne, zdrave lukovice, ako ih posadiš kako treba, onda ćeš sigurno imati veliko zadovoljstvo kada procvjetaju. Inače, lukovice možeš, ali i ne moraš vaditi svake godine. Najbolje ih je izvaditi nakon 3 - 4 godine i posaditi ponovo u kvalitetnu, ali ne previše pognojenu zemlju. Kod vađenja lukovica odvoji sitne mlade lukovice i posadi ih negdje u prikrajku vrta. Nakon 2 - 3 godine te će lukovice "odrasti" i moći ćeš ih posaditi na gredicu među cvijeće. |
|
Klimatis
Odrastao grm Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno lukovica koje smo mi sadili ove godine nije uopće cvalo. Neke od prošlih sezona su cvale sezonu,i onda jedva neke. Tako da po meni puno toga ovisi o njihovoj kvaliteti. Stare bakine lukovice ni nakon 20 godina ne prestaju cvasti. Kako se forsira što brži uzgoj kvaliteta je sve lošija, ima ih u izobilju, kako izabrat dobre, kad sve naočigled, bar u mojim rukama izgledaju zdravo?
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja mogu potpisati jako loše iskustvo s lukovicama iz baumaxa - kao prvo, preskupe su, a kao drugo - ako i izađu, ono što izraste nema veze s onim što piše na pakiranju ili je na slici
i ne mislim na njihovu marku - ok, nego na drugu, puno skuplju marku lukovica - florex, proizvođač je, dakako, nizozemksa |
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
natalija,meni se znalo dogoditi da lukovice iz baumaxa uopće ne cvijetaju ili da je cvatnja loša odnosno da pupovi propadaju a s lukovicama kupljenim u cvjećarni mi se to nije događalo.. |
|
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
stvarno bi se trebala uputiti neka "kritika" proizvođaču,
očito nas ima prekonekoliko sa istim iskustvom konkretan primjer - lani sam kupila lukovice duple visibabe, 10 komada u pakiranju, cijena preko 60 kuna od tih 10, mislim da je samo 5 komada bilo zdravo, a izniknulo je 3, možda 4 visibabe, ne da nisu imale dupli cvijet, nego su bile puno sitnijeg cvijeta od ovih običnih preklani sam tamo uzela plavi afrički ljiljan - gomolj, cijena preko 40 kuna ovo mu je bilo drugo ljeto, izbacio je par tankih listića, od cvijeta ni traga (a nedugo nakon što sam ga uzela tamo, naiđem u jednom rasadniku teglu krcatu rascvjetanih agapantusa po 40 kuna, ali novci su već bili uloženi u gomolj pa sam se nadala da ću do kraja ljeta i ja ugledati taj cvijet u svom dvoru, moš misliti |
|
Odgovori | Stranica <1 1415161718 22> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |