Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Decoupage tehnika – salvetna tehnika > Decoupage uputstva i savjeti
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zamjenski materijali za decoupage
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Zamjenski materijali za decoupage

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 26>
Korisnik
Poruka
Mima35 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1485
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mima35 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2011 u 14:46
Isprobala sam nanijeti kit za drvo na crackle lak. Evo sličice da vidite kako je ispalo:

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
lollipop View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 122
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lollipop Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2011 u 11:41
Baš dobro izgleda.. totalno starinski štih!! :)
Na vrh
buga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 12
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 11:59
   bok! nova sam na ovom forumu i nova u decoupage tehnici no neke stvari sam otkrila čisto slučajno pa bi ih željela podijeliti s vama i uštedjeti vam koju kunu. naime za ljepljenje salveta odlično je librokol ljepilo malo razrijeđeno s vodom. kad se osuši premaz na salveti namažete cijeli uradak sa librokolom i dobijete lagani sjaj. da bi zaštitli cijeli rad pošpricate sa bezbojnim akrilnim lakom i to je to. ne brinit  zbog boje ljepila, bijelo je ali na kraju je prozirno. imam i upit...   kako napraviti lijepi rad na tamnoj podlozi? aki neko ima iskustva molim da mi objasni bila bi mu zahvalna....sve salvete se stpe s tamnom pozadinom i efekat je nula, nikakav....pomoć!
Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 12:19
Kao prvo, draga Buga - dobro došla na forum!
Ako ti je podloga tamna, moraš onaj dio gdje ti ide salveta obojati u bijelo ili neku svijetlu boju, ali najbolje bijelo! Isto tako možeš i savetu s donje strane obojati u bijelo, ali je to dosta teže pa bih ti preporučila prvu varijantu. Samo pitaj što te zanima....tu smo....
A kakvo je to librokol ljepilo - gdje to kupiš i koja je cijena?
Na vrh
buga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 12:23
 hvala na dobrodošlici! librokol  je ljepilo za papir koje koriste profesionalci za uvez i izradu blokova i slično. ima ga za kupiti u gotovo svim kemobojama i prodavaonama boja i lakova i cijena mu je 37 kn 1 kg.
Na vrh
SandraST View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 90
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SandraST Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 10:45
Evo savjet za decoupage na tamnoj podlozi. Ovo ti važi za salvete i rižin papir. Kad ljepiš na tamnoj podlozi obavezno odaberi motiv koji se može izrezati. Čupkanje dolazi u obzir samo ako ti je podloga salvete iste boje kao i podloga na kojoj ćeš lijepiti: npr. motiv sa salvete koji je tiskan na crvenoj salveti možeš čupkati samo onda ako ćeš lijepiti na podlogu iste crvene nijanse. U protivnom ćeš dobiti ružni oblak oko motiva.
Važno je da salvetu izrezuješ prije nego odvojiš slojeve. Tek kad izrežeš odvoji slojeve i jedan bijeli sloj zalijepi decoupage ljepilom tamo gdje želiš motiv i pazi da ne zalijepiš naopako. Posuši i dobila si područje koje treba obojati bijelom bojom. Kad bojaš, pazi da ne prelaziš rub, bojaj bar 1mm unutar obrisa i neka bude ravnomjerno, samo pazi da ti sloj boje nije predebeo. Možda će ti biti malo teško vidjeti rub, ali okreći podlogu prema svjetlu i neće bit problema. Kad se osuši, zalijepi motiv i to je to...
Kad ti je motiv na rižinom papiru nema viška slojeva, ali u tom slučaju ocrtaj obris motiva na podlogu. najbolje ti je koristiti fantom flomaster koji će nestati kad dođe u doticaj sa ljepilom...
Na vrh
SandraST View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 90
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SandraST Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 10:53
E, i hvala za informaciju o ljepilu
http://hobbyboom.blogspot.com/
Na vrh
buga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 16:17
smile180u međuvremenu sam provjerila stanje u našim kemobojama i trgovinama boja i lakova i nije baš ohrabrujuće.naime librokol se više ne prizvodi u hrvatskoj nego u bih. karbon je nekad bio tu u zg a sad je u bih. no ljubazni gospodin kojem sam poslala mail kako bi saznala gdje se može nabaviti u hrv reko je da ga se može kontaktirati i dogovoriti slanje. Evo pejstala sam cijelo njegov mail pa da svi znate kako do ljepila.

Poštovana G.Vesna,

Od 2008 g.proizvodimo ljepila LIBROKOL 1u BiH.Nismo još uvijek te proizvode izvozili u RH,međutim ako budite ljubazni pa nam kažete Vaše mjesećne ili godišnje potrebe pa će mo naći modus da Vam dostavimo u RH.U međuvremenu možete ako ste fizičko lice naše proizvode kupiti u Sarajevu,Mostaru,Banjaluci.

Ako Vam treba mala količina(par kg.) možemo Vam dostaviti u RH npr.Autobusnom linijom....

Lijep pozdrav,

Huseinbegović Hajrudin,dir

možda bi se dalo naći još u nekim manjim kemobojama ili trgovinama boja i lakova. ja sam kupila u kemoboji u bakačevoj ulici pa treba pitati hoće li još naručivati jer sam upravo sina poslala po zadnju kilu koju su mi ljubazno sačuvali.
broj telefona prodavaonice u bakačevoj je 014816051, a mail karbona je info@karbon.ba.
ne znam koliko sam vam pomogla sa svim tim informacijama no ljepilo je daleko najbolje i najjeftinije.smile64
pozdrav svima i uspjeh u radu!Smile

Na vrh
buga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 16:22
smile64i naravno hvala sandraST na iscrpnom objašnjenju kako naljepiti salvetu na tamnu podlogu. to je za sada najbolji postupak za koji sam imala prilike čuti jer ovi drugi su malo teži za izvast , a ja baš i nisam tako spretna. pozdrav svim ljubiteljimalijepog cvijeća i decoupagea.Smile
Na vrh
buga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 20:49
smile64evo mene opet, nadam se da vam nisam dosadila, no imam friške informacije o librokol ljepilu. sin mi je donio piksu ljepila iz kemoboje iz bakačeve i na moje iznenađenje proizvođač nije karbon nego BERNARDA d.o.o., email je   bernardadoo@gmail.com, tel je  091 2063698, 013351469, 013354796, adresa je J.Draškovića 42
 Zaprešić

eto cure, sve informacije su tu i nema više potrebe da kupujete skupa ljepila u hoby art trgovinama.ovo je pakiranje od 1 kg, a mora se malo razrijediti pa ispadne i više. koliko ćete razrijediti isprobat ćete same ali na deci ljepila jedno petinu vode otprilike, nisam nikad točno mjerila pa isprobajte dok ne dobijete potreban omjer.. cijenu sam vam rekla, oko 37  kn, ne znam točno jer je sin zgubil račun.Tongue
lijepi pozz svima smile106
Na vrh
Mima35 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1485
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mima35 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2011 u 15:38
Bugo pitanje, je li taj lubrikol vodootporan?
Na vrh
buga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2011 u 20:03
mima 35 evo da ti odgovorim. librokol je na bazi vode. moše se koristit kao završni premaz za stvari koje neće biti u doticaju s vodom jer će ljepilo lagano rastopiti. da bi se to spriječilo jednostavno na gotovi rad pošpricaš sa prozirnim akrilnim sprejem mat ili sjajnim već po želji i to dva tri sloja za one stvari koje su u doticaju s vodom.smile64
Na vrh
snalica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje snalica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2011 u 19:50
Pozdrav svima Smile
Nova sam ovde, a i u decoupage. Embarrassed Procitala sam dosta na forumu (koji je odlican) i imam nekoliko pitanja, pisete da lepak za drvo (drvofix) razredite sa vodom - koji je odnos? Koji lepak koristite za plastiku?
Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2011 u 09:40
Bok Snalica - dobro nam došla! Wink
Drvofix razrijediš otprilike, ne smiješ staviti previše vode, otprilike 5 dijelova ljepila i 1 vode. Ja radim otprilike u tom omjeru, no vidjet ćeš i sama kada kreneš raditi. Nemoj raditi s velikom količinom ljepila, za početak uzmi malu kutiju (npr.  od kreme za lice) i tu si miksaj tako da uvijek možeš dodati malo ljepila ili vode.....
Za plastiku je ista priča!
Na vrh
jimikina View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 15
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jimikina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2011 u 10:52
trebam pomoć!!!stare staklenke od kave želim urediti kao božićne poklone!salveta imam!!pročitala puno savjeta al ne znam od kuda krenuti??znači fasadna boja??na nju salveta(CIJELA ILI KOMAD??SVEJEDNO?)PREKO AKRIL LAK ILI LAK ZA ???HELP!!!UNAPRIJED HVALAConfusedWink
Na vrh
Nena3110 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 98
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nena3110 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2011 u 21:45
I ja imam pitanjeQuestion
Lazurni premaz za drvo, bezbojni na bazi vode...može li se to koristiti kao završni premaz na dekupaž radovima od drveta?
Hvalasmile78
http://nena3110.blogspot.com
Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 08:49
Bok curke!¨
Nena- ja koristim bezbojni na bazi vode, za lazurni ne bih znala odgovor!
Jimikina - skoro si sve sama odgovorila: dakle, akrilna boja, na nju salveta, može dio, može cijela - ovisi koliki dio ti se dopada (ili rižin ili decoup. papir ili print - svejedno). Ali budi oprezna - ovo se odnosi samo na to ako si početnik, radije kreni s malim dijelovima salvete jer će ti se veliki dio teže lijepiti, odnosno moraš imati malo više prakse! Na kraju premazati akrilnim lakom i to je to!
Nadam se da sam vam pomogla i sretno!
Na vrh
buga View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 09:25
cure, molim malu pomoć! kako pobojati prozirnu staklenku a da se boja ne skine s nje? jel potreban primer za staklo ili će držati i bez njega? probala sam sa akrilnom bjom na staklo ali nije baš nešto držalo. ako neko ima iskustva sa staklom molim da mi pomogne. hvala unaprijed!smile106
Na vrh
jani View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jani Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 09:32
Buga - ja sam dosada bojala zamjenskim akrilnim bojama (fasadna akrilna boja) bez primera i sve je bilo ok. Ako želiš gustu boju prebojaš dva puta i to drži garantirano! Na kraju prelakiraš i slobodno ručno pereš...Wink
Na vrh
Tatjana_bg View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 268
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tatjana_bg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 13:57
Originalno poslano od člana Mima35 Mima35 napisao:

Isprobala sam nanijeti kit za drvo na crackle lak. Evo sličice da vidite kako je ispalo:

kako si postigla efekat tamnije boje,bas lepa fora
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 26>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.