Zamjenski materijali za decoupage |
Odgovori | Stranica <1 1415161718 26> |
Korisnik | |
Mima35
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1485 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sponzorirani linkovi | |
lollipop
Upravo klijam Pridružen: 30 Listopad 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 122 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš dobro izgleda.. totalno starinski štih!! :)
|
|
buga
Novo sjeme Pridružen: 26 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 12 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bok! nova sam na ovom forumu i nova u decoupage tehnici no neke stvari sam otkrila čisto slučajno pa bi ih željela podijeliti s vama i uštedjeti vam koju kunu. naime za ljepljenje salveta odlično je librokol ljepilo malo razrijeđeno s vodom. kad se osuši premaz na salveti namažete cijeli uradak sa librokolom i dobijete lagani sjaj. da bi zaštitli cijeli rad pošpricate sa bezbojnim akrilnim lakom i to je to. ne brinit zbog boje ljepila, bijelo je ali na kraju je prozirno. imam i upit...
kako napraviti lijepi rad na tamnoj podlozi? aki neko ima iskustva molim da mi objasni bila bi mu zahvalna....sve salvete se stpe s tamnom pozadinom i efekat je nula, nikakav....pomoć!
|
|
jani
Odrastao grm Pridružen: 21 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 1559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kao prvo, draga Buga - dobro došla na forum!
Ako ti je podloga tamna, moraš onaj dio gdje ti ide salveta obojati u bijelo ili neku svijetlu boju, ali najbolje bijelo! Isto tako možeš i savetu s donje strane obojati u bijelo, ali je to dosta teže pa bih ti preporučila prvu varijantu. Samo pitaj što te zanima....tu smo....
A kakvo je to librokol ljepilo - gdje to kupiš i koja je cijena?
|
|
buga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala na dobrodošlici! librokol je ljepilo za papir koje koriste profesionalci za uvez i izradu blokova i slično. ima ga za kupiti u gotovo svim kemobojama i prodavaonama boja i lakova i cijena mu je 37 kn 1 kg.
|
|
SandraST
Nedavno posijan Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Gabon Status: Offline Bodovi: 90 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo savjet za decoupage na tamnoj podlozi. Ovo ti važi za salvete i rižin papir. Kad ljepiš na tamnoj podlozi obavezno odaberi motiv koji se može izrezati. Čupkanje dolazi u obzir samo ako ti je podloga salvete iste boje kao i podloga na kojoj ćeš lijepiti: npr. motiv sa salvete koji je tiskan na crvenoj salveti možeš čupkati samo onda ako ćeš lijepiti na podlogu iste crvene nijanse. U protivnom ćeš dobiti ružni oblak oko motiva.
Važno je da salvetu izrezuješ prije nego odvojiš slojeve. Tek kad izrežeš odvoji slojeve i jedan bijeli sloj zalijepi decoupage ljepilom tamo gdje želiš motiv i pazi da ne zalijepiš naopako. Posuši i dobila si područje koje treba obojati bijelom bojom. Kad bojaš, pazi da ne prelaziš rub, bojaj bar 1mm unutar obrisa i neka bude ravnomjerno, samo pazi da ti sloj boje nije predebeo. Možda će ti biti malo teško vidjeti rub, ali okreći podlogu prema svjetlu i neće bit problema. Kad se osuši, zalijepi motiv i to je to... Kad ti je motiv na rižinom papiru nema viška slojeva, ali u tom slučaju ocrtaj obris motiva na podlogu. najbolje ti je koristiti fantom flomaster koji će nestati kad dođe u doticaj sa ljepilom... |
|
SandraST
Nedavno posijan Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Gabon Status: Offline Bodovi: 90 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E, i hvala za informaciju o ljepilu
|
|
http://hobbyboom.blogspot.com/
|
|
buga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
u međuvremenu sam provjerila stanje u našim kemobojama i trgovinama boja i lakova i nije baš ohrabrujuće.naime librokol se više ne prizvodi u hrvatskoj nego u bih. karbon je nekad bio tu u zg a sad je u bih. no ljubazni gospodin kojem sam poslala mail kako bi saznala gdje se može nabaviti u hrv reko je da ga se može kontaktirati i dogovoriti slanje. Evo pejstala sam cijelo njegov mail pa da svi znate kako do ljepila.
Poštovana G.Vesna,
Od 2008 g.proizvodimo ljepila LIBROKOL 1u BiH.Nismo
još uvijek te proizvode izvozili u RH,međutim ako budite ljubazni pa nam kažete
Vaše mjesećne ili godišnje potrebe pa će mo naći modus da Vam dostavimo u RH.U
međuvremenu možete ako ste fizičko lice naše proizvode kupiti u
Sarajevu,Mostaru,Banjaluci.
Ako Vam treba mala količina(par kg.) možemo Vam
dostaviti u RH npr.Autobusnom linijom....
Lijep pozdrav,
Huseinbegović Hajrudin,dir
možda bi se dalo naći još u nekim manjim kemobojama ili trgovinama boja i lakova. ja sam kupila u kemoboji u bakačevoj ulici pa treba pitati hoće li još naručivati jer sam upravo sina poslala po zadnju kilu koju su mi ljubazno sačuvali. broj telefona prodavaonice u bakačevoj je 014816051, a mail karbona je info@karbon.ba. ne znam koliko sam vam pomogla sa svim tim informacijama no ljepilo je daleko najbolje i najjeftinije. pozdrav svima i uspjeh u radu! |
|
buga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i naravno hvala sandraST na iscrpnom objašnjenju kako naljepiti salvetu na tamnu podlogu. to je za sada najbolji postupak za koji sam imala prilike čuti jer ovi drugi su malo teži za izvast , a ja baš i nisam tako spretna. pozdrav svim ljubiteljimalijepog cvijeća i decoupagea.
|
|
buga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo mene opet, nadam se da vam nisam dosadila, no imam friške informacije o librokol ljepilu. sin mi je donio piksu ljepila iz kemoboje iz bakačeve i na moje iznenađenje proizvođač nije karbon nego BERNARDA d.o.o., email je bernardadoo@gmail.com, tel je 091 2063698, 013351469, 013354796, adresa je J.Draškovića 42
Zaprešić eto cure, sve informacije su tu i nema više potrebe da kupujete skupa ljepila u hoby art trgovinama.ovo je pakiranje od 1 kg, a mora se malo razrijediti pa ispadne i više. koliko ćete razrijediti isprobat ćete same ali na deci ljepila jedno petinu vode otprilike, nisam nikad točno mjerila pa isprobajte dok ne dobijete potreban omjer.. cijenu sam vam rekla, oko 37 kn, ne znam točno jer je sin zgubil račun. lijepi pozz svima |
|
Mima35
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1485 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bugo pitanje, je li taj lubrikol vodootporan?
|
|
buga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mima 35 evo da ti odgovorim. librokol je na bazi vode. moše se koristit kao završni premaz za stvari koje neće biti u doticaju s vodom jer će ljepilo lagano rastopiti. da bi se to spriječilo jednostavno na gotovi rad pošpricaš sa prozirnim akrilnim sprejem mat ili sjajnim već po želji i to dva tri sloja za one stvari koje su u doticaju s vodom.
|
|
snalica
Novo sjeme Pridružen: 30 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima
Nova sam ovde, a i u decoupage. Procitala sam dosta na forumu (koji je odlican) i imam nekoliko pitanja, pisete da lepak za drvo (drvofix) razredite sa vodom - koji je odnos? Koji lepak koristite za plastiku? |
|
jani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok Snalica - dobro nam došla!
Drvofix razrijediš otprilike, ne smiješ staviti previše vode, otprilike 5 dijelova ljepila i 1 vode. Ja radim otprilike u tom omjeru, no vidjet ćeš i sama kada kreneš raditi. Nemoj raditi s velikom količinom ljepila, za početak uzmi malu kutiju (npr. od kreme za lice) i tu si miksaj tako da uvijek možeš dodati malo ljepila ili vode.....
Za plastiku je ista priča!
|
|
jimikina
Novo sjeme Pridružen: 07 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 15 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
trebam pomoć!!!stare staklenke od kave želim urediti kao božićne poklone!salveta imam!!pročitala puno savjeta al ne znam od kuda krenuti??znači fasadna boja??na nju salveta(CIJELA ILI KOMAD??SVEJEDNO?)PREKO AKRIL LAK ILI LAK ZA ???HELP!!!UNAPRIJED HVALA
|
|
Nena3110
Nedavno posijan Pridružen: 18 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 98 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja imam pitanje
Lazurni premaz za drvo, bezbojni na bazi vode...može li se to koristiti kao završni premaz na dekupaž radovima od drveta? Hvala |
|
http://nena3110.blogspot.com
|
|
jani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok curke!¨
Nena- ja koristim bezbojni na bazi vode, za lazurni ne bih znala odgovor!
Jimikina - skoro si sve sama odgovorila: dakle, akrilna boja, na nju salveta, može dio, može cijela - ovisi koliki dio ti se dopada (ili rižin ili decoup. papir ili print - svejedno). Ali budi oprezna - ovo se odnosi samo na to ako si početnik, radije kreni s malim dijelovima salvete jer će ti se veliki dio teže lijepiti, odnosno moraš imati malo više prakse! Na kraju premazati akrilnim lakom i to je to!
Nadam se da sam vam pomogla i sretno!
|
|
buga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cure, molim malu pomoć! kako pobojati prozirnu staklenku a da se boja ne skine s nje? jel potreban primer za staklo ili će držati i bez njega? probala sam sa akrilnom bjom na staklo ali nije baš nešto držalo. ako neko ima iskustva sa staklom molim da mi pomogne. hvala unaprijed!
|
|
jani
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Buga - ja sam dosada bojala zamjenskim akrilnim bojama (fasadna akrilna boja) bez primera i sve je bilo ok. Ako želiš gustu boju prebojaš dva puta i to drži garantirano! Na kraju prelakiraš i slobodno ručno pereš...
|
|
Tatjana_bg
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje Pridružen: 19 Ožujak 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 268 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kako si postigla efekat tamnije boje,bas lepa fora |
|
Odgovori | Stranica <1 1415161718 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |