Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 243>
Korisnik
Poruka
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2009 u 22:04
Ovo sam danas kupila za 10 kn. Dlakavi debeli listovi - što je

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2009 u 00:49
psst,nadam se da ce nam oprostiti.. ..nisam mogla odoliti a da ti ne pokazem Kako izgledaju u dvoristu..

Izvinite!! ..

shasha
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2009 u 22:50
Trisa,ovo ti je Kalanchoe Tomentosa...imam je i ja ..samo sto je tvoja malo manja,ali rijec je o prelijepom cvijetu !!

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2009 u 07:14
Imam i ja, kupila jednu, pa kad je malo narasla razdijelila, sada imam 3 i naravno sve su vani cijelu zimu.
Na vrh
tropi View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 745
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tropi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2009 u 22:13
Mogla bi biti Melaleuca....Čajevac.sigurno neki od pripadnoka Australske flore
Kad se odlomi listić ima oštar miris.Leptospermum ili tako nešto
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2009 u 22:56
Lantana,bila sam brza za 1 minutu,hehehehe...ja sam prezadovoljna s njom Trisa..ako pronadjem opet ovu biljku kupit cu sebi jos jednu.. ....ja sam cak pronasla jedan list,koji je otpadao,i koji je imao male zile na sebi pa sam ga posadila pored biljke majke pa cemo vidjeti Da li ce uspjeti !!

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2009 u 13:49
Prekrasna je!!!! Kod mene nebi vani prezimjela no mogla bi je seliti u kućuTongueSupeeer,sad je samo kupiti trebamsmile213
Triša,otvori temu o njoj pa se bude javio netko ko zna nešto više o njoj.Ma,kod tebe bu ona rasla ko luda iako ništa o njoj ne znaš,imaš ono šta je bitno -ljubavismile71i to joj je dostasmile79 
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2009 u 13:15
O bože, sad kad sam ovo vidjela bit ću tužna ako mi ne nikne niti jedna sjemenka. Hvala Lantana, idem opet  gledati !
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2009 u 00:23
Pssst,da nas ne vide kako zachatavamo temu....LOL
Hvala džombasmile79
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2009 u 22:28
tropi ti si stvarno sveznalica  Clap hvala puno
išla sam odlomiti listić i stvarno ima jak miris ali meni se sviđa

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2009 u 23:21
Bravo Dzomba bila si brža, ali ovo sam stvarno zapamtila, ta rijec tomentosa mi je bila interesantna pa sam je zapamtila.
život je more
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2009 u 09:04
MPK sa putovanja meni donosi biljčice ili slike biljaka. Ovo je donjela prije par godina.
Zna li netko naziv ovog grmića?

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2009 u 12:24

Ima li negdje opis te biljke? Ja sam dobila sjemenke leptospermuma i pretražila čitav net da bih znala nešto o njoj?

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2009 u 23:37
Pa tu se identificiraju slike tolikom brzinom da ih jedva stignu ljudi stavitismile79
Zanimljiva biljkica,ne znam zašto no nikad me nije asocirala na kalanhou...(iako mi asocijacije nisu jača stranaWacko)Znači,ona nebi prezimjela vani u vrtu?
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2009 u 10:01
Euonymus fortunei (E. radicans, Japan) kurika

Vazdazeleni grm, nema posebnih zahtjeva prema tlu. Stanište sunčano, naročito za šarenolisne kultivare 'Emerald Gaiety', 'Emerald'n Gold', 'Silver Queen'. Zelenolisni podnose polusjenu.
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2009 u 12:56
život je more
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2009 u 00:15
Shasha,zovu je jos cvijet Panda ... sto se tice temperatura, u proljece je mozete iznijeti napolje ali tek kad su temperature preko 15 stepeni...posto pripada familiji Sukulenata,moze prezivjeti i temp. od 5 stepeni ali samo ako joj je zemlja suha,suha .. a sto se tice zaljevanja,podnosi vrlo dobro suh teren, tako da u zimskom periodu je i nemoramo zaljevati ali treba je smjestiti u malo hladnije prostorije...Ima se jos dosta toga reci o njoj,ali nije tema o tome ,pa ne bih da me kritikuju ..

PS.SVE ovo sto je napisano,vazi za sve nas koji Kalanchou imamo u vazni!!

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2009 u 11:46

ovaj grmić sam dobila od Jelse na splitskoj kavici i zaboravila kako se zove
zna li netko ?
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2009 u 22:51
Kalanchoe tomentosa (ha,ha, i ja nešto naučila). Ima je i Dzomba, jednu stranicu iza na ovom postu.

život je more
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2009 u 09:09
Cure, predivne ste, a Džomba ti si moja inspiracija, vidiš, a i kad neću kupim biljčicu koju imaš i ti. Predivna je ova vani, nadam se da će i moja narasti.
Dobro sam joj odredila mjesto u kući, a par riječi bi mi netko mogao o njoj negdje napisati.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.