Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Alstroemeria
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Alstroemeria

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 24>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2013 u 02:17
Predivne su alstromerije..Lani sam ih prvi puta imala u vrtu..Posadila sam mix boja iz vrećice i rizome roza od drage frendice. Uglavnom od mixa su bile samo žute.
Roza su bogato cvale, pa sam imala mix od dvije boje...Ove godine sam dobila crvene, a kupila sam u Pordenonu narančastu..Trebalo bi biti lijepo šarenilo. Jedva čekam...
sutra je novi dan
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2013 u 20:28
jesu li vam počele cvijetati, u mene pomalo kreću!

jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2013 u 20:34
WooW kako je lijepa. Moja još ni pupove nema, no nikla je i to je za sada najvažnije, znači bit će i cvjetića.
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2013 u 09:21
Ova tvoja je posebna i jako lijepa.
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2013 u 09:57
Preljepa je Antonija!!!!
Pitanje za znalce! Ovog proljeća sam dobila dva pakovalja mix alstromeria. Dok su stigle do mene već je bilo jako kasno i one su počele rasti u vrećici.
Posadila sam ih u vrt i tek trije nekih desetak dana počele su mi izbijati iz zemlje i to jako šture i jako sporo rastu. Da li one tako inače sporo niču ili su moje jako zakasnile da sadnjom????
Na vrh
matilda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 540
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje matilda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2013 u 11:17
antonija smile55, kod mene tek proviruju listići.
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2013 u 15:29
tikvić, ja ti nisam neki znalac ali pokušati ću ti nešto savjetovati.
najvažnije je da su ti se uhvatile i da niču. i moje koje sam posadila na proljeće su jako sitne i mizerne. ja sam dobila savjet da ih previše ne zalijevam, u stvari da ne stoje u blatu. zalijevaj ih tek kad se zemlja osuši. ako su ti blijede prihrani ih malo. ja sam ove moje male prihranila i već se vidi napredak.
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2013 u 20:40
Draga Antonija hvala ti na brzom odgovoru, učinit ću tako.
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2013 u 12:19

Ove godine mi prvo počele sa cvetanjem ove crvene.
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
marta78 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 285
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje marta78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2013 u 13:08
Voki prekrasne su, moje tek formiraju pupoljke, presretna sam što su mi prezimile i u teglama i one koje sam ostavila u vrtu.
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2013 u 13:25
Prošla zime nije bila jaka, tako da je pogodovala biljkama. Ja alstroemerije gajim u saksijama, lakše ih rasađujem i manje im se oštećuje zadebljao koren koji je jako lomljiv.
Za koji dan će biti i drugih boja.
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2013 u 13:28
voki, predivna im je boja!

Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2013 u 13:32
Antonija, svaka je lepa na svoj način. I meni se ova veoma sviđa. Proletos su mi ispred kuće nestale dve saksije alstroemerija... Ne znam za koje su me boje olakšali, ali se nadam da mi je ostala žuta, pošto sam je imao u dve saksije.
Na vrh
marta78 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje marta78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2013 u 13:35
Voki čini mi se da su tvoje niske, ja imam jedne koje su dosta visoke i mislim da nebi bilo dobro da su u tegli.Presretna sam da sam ih uspjela sačuvati ove duge Međimurske zime, sad samo čekam da procvatu jer još neznam kakve su boje.
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2013 u 14:43
Jeste Marta, moje su patuljaste, ne rastu visoko.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2013 u 15:34
sve su jako lijepe i niske i visoke
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2013 u 20:46
voki, žao mi je! i meni bi se to dogodilo, odnijeli bi ih da nisu posađene u zemlju. ovako samo lome grane.

Na vrh
JEKA FRA View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 710
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JEKA FRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2013 u 09:38
JELENA FRANIC
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2013 u 12:36
Jelka tvoje su niske zar ne, baš su lijepo rascvjetaneThumbs Up
Na vrh
marta78 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marta78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2013 u 14:11
Jekafra predivna boja, kao da svaka grančica cvate.
Moje-tvoje su uspješno prezimile vani u vrtu, jedna je veliki grmić,a druga mali obadvije imaju po jedan pupoljak i jedva čekam da vidim koje su boje.   
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1415161718 24>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,204 sekundi.