Proljeće- moj dnevnik radova |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 19> |
Korisnik | |
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Silvek, kako mislliš ocvale?
Oni koji su ocvali i posušili se njih redovito maknem, ne misliš valjda da moram i ove cvjetove koji nisu uveli maknuti???
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Ma onda sam krivo vidjela, sad sam još jednom pogledala onu sliku ljubičaste s bijelim verbene, činilo mi se da je ocvali cvjet, a može biti da je i pupoljak...ups...(inače, treba mi malo jača dioptrija, stvarno
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Ma i sama sam ti takva, i mene nekada diptrija zeza!!!
Ali sve ok, budem ja nešto našla na Flori i onda ću ili ubaciti među njih ili ću ih jednostavno maknuti, moram si to još zgruntati...
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Vidim da ćete morati nabaviti "progresiv" oćale - onda vas dioptrija ne može zezati - takvu imam ja - spasila sam se. Ma zezam vas cure malo, ustvari sam shvatila da svakoj cvjetajućoj biljki treba odstraniti uvele cvjetove, pa tako i ja radim.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Triša, to radim redovito...
Ali sada idem u grad poslovno pa ću skoknuti do placa i počastiti se nekom lijepom biljčicom da se malo nagradim, jer moram po ovoj sparini još u grad!!!
Jučer sam na Flori kupila ukrasne papričice, baš su štosne!!!
|
|
![]() |
|
Malo ću pisati kako mi je jučer bilo na Flori...
Poslije posla sam otišla na Floru, vidjeti "u miru" šta se sve nudi, a osim toga našla sam se sa Shashom.
Fino smo malo pročavrljale na kavici pa onda prošetale.Shasha je to sve poslikala a meni se nije dalo jer sam bila preumorna da bih bilo što drugo radila osim gledala...Ja osobno nisam oduševljena viđenim, ali to ne mora značiti da Fora ne valja! Možda će netko biti oduševljen, no vidjet ćemo...
Moja zamjerka je najviše u tome da su prodajni dio postavili pregusto a izložbeni mi i nije nešto bogat...
Od cvijeća, ponuda nije loša, ali netko je već spominjao da su iskoristili priliku isprazniti skladišta, što je djelomično točno, po onome što sam ja vidjela.Mišljenja sam da za isti novac na placu kod mojih kumica dobijem ljepši i bolji cvijet!!!
A kako rekoh na našem povratku su ti štandovi bili tako puni da i ono što sam htjela vidjeti nisam imala volju, jer u cvijeću uživam ali jučer to nije bilo moguće...
Ali ipak da ne pokvarim tradiciju, a i imam u planu napraviti jednu veću teglu sa začinskim biljem, kupila sam si ukrasnu papričicu koje budu u "svim" bojama!!!!
|
|
![]() |
|
A kada sam došla doma, novo oduševljenje, moja draga mamica sve sredila ručak skuhala i pazila i mazila moga sina.
Nisam morala ništa raditi nego se počastiti jednom pivom, jer sam se bila nahodala, a osim toga morala sam mami prepričati šta sam sve vidjela.
Ali taj užitak je fenomenalan kada dođeš a sve na svome mjestu, a ne kao kada mama nije tu. Onda dođem doma i ne znam što bih prije napravila... ali ovo može trajati vječno (mislim da mama živi kod mene)...
|
|
![]() |
|
Danas sam išla u grad i nisam mogla odoliti, mislim se, kada već moraš ići onda ideš i na plac i malo se počasti...i tako i bi....
Normalno da nisam mogla odoliti bijelom ostiću, a osim toga u planu mi je napraviti mini vrtić sa začinskim biljkama, pa sam si vlasac kupila!!!
Od jučer imam i ukrasne papričice, tako da se uskoro bacam na novi projekat a to je začinsko bilje....
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
poznato mi je to sakrivanje od nevremena, samo dok ja sve sklonim mene najčešće led izubija
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opet se divim ovim kolicimaakako su mi dobra
![]() |
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Stvarno ti je lijepa terasa i red je da sa lijepe terase uživaš u lijepom pogledu!
|
|
![]() |
|
Franjice hvala na komplimentu, i točno je da imam jako lijep pogled.Meni je gušt izaći na terasu, zapaliti jednu i gledati po bregima, ali i po dvorištima, sada se ima svašta za vidjeti.
|
|
![]() |
|
Evo da malo napišem šta sam zatekla doma kada sam se vratila sa godišnjeg.Nešto me oduševilo, nešto razočaralo ali tako je to u životu...
Bacope i bidensi su mi onako baš jadno izgledali, znači moram u akciju što prije sve dovesti u red.Prihrana već večeras, nema druge!
Ostići se super drže i narasli su da sam se jako iznenadila, begonija je sva u žutim cvjetovima- prelijepa je.
A ona gilardia od Shashe je najviše stradala,tako jadno izgleda...
![]() Interesira me da li one jadne cvjetove mogu otkinuti, jer možda mi onda potjera još cvjetova???
Ma ja ću jednostavno probati otkinuti, pa šta bude...
Ali sve noćne frajle su mi super, ogromne su, pravi mali grmići, baš su me oduševile - sada samo čekam da procvjetaju...
Surfinije i pelargonije su se također rascvjetale pa izgledaju prekrasno.A milionbels ide ali ne onako kako sam mislila da će napredovat.
Sve u svemu, imat ću puno posla dovesti terasu opet u red, ali taj posao obožavam, dapače uživat ću!!!
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Sve u svemu više lijepog nego ružnog te dočekalo.
Gilardiju možeš porezat,cvjetove,dapače tako će se više raširiti i više pupoljaka potjerati.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ej proljeće dobro došla, nadam se da je bilo dobro na g.o. Vidim nije se ništa strašno dogodilo, a posebno mi je drago za noćne frajle, sada će one početi i moje su počele u Rijeci, ali tu u vikendici još su male.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Proljeće, pozdrav!
Odmorna i puna energije...sad ćeš ti to srediti!
![]() |
|
![]() |
|
Hej pozdrav svima!
Vratila sam se u ovu svakodnevnicu.
Jučer sam si odmah dala truda i Gilardiju posjekla, zatim ocvale verbene, pa pokidala suhe cvjetove sa begonije,surfinije, pelargonije, ostića...sve u svemu, počistila sam ono što je ocvalo i ružilo mi cvijeće.
A onda svečano uzela i zalila sa tekućim željezom, tako da smo bili zadovoljni i moje cvijeće i ja!!!
A da vas pitam: kako često se smije zaljevati sa tekućim željezom- negdje sam pročitala čak i dva puta tjedno???
Eh, da...
Jasmina su mi napale neke uši.
E baš mu se zanedalo kod mene, ali sredit ću ja to!!!
Da li mi netko može dati neki prijedlog s čime da ga prskam, da bih ga očistila od njih???
Za sada toliko, slike ću staviti sutra, jer nisam stigla poslikati...
Pozdrav svima
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 19> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |