Zamioculcas |
Odgovori | Stranica <1 14151617> |
Korisnik | |
vijolica
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Temzi,pa ovaj je kapitalac
Tooo,kaćunak,takvu te volim Ja volim spašavati biljke pa to ćesto izgleda ovako |
|
Sponzorirani linkovi | |
temzi
Odrastao grm Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zagreb,Croatia Status: Offline Bodovi: 1316 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drago mi je da smo te uvjerile,jer kad krene bit češ presretna,a svaka grana biti će veća od one prethodne.Samo se ravnaj prema gomolju,mora mu biti tijesno u tegli.Sretno! i puno vam hvala na pohvalama.
|
|
|
|
kacunak
Odrastao grm Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Curke, ja juce izvadila jednu grancicu kad ona pri dnu malo posvijetlila i zadebljala, mozda se to stvara gomoljcic, i ima tanke korjencice i to guste
|
|
vijolica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odlično!
Vidiš da se strpljenje isplati |
|
temzi
Odrastao grm Pridružen: 01 Travanj 2013 Lokacija: Zagreb,Croatia Status: Offline Bodovi: 1316 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo Kacunak, a ja sam prije godinu dana stavila dva lista pelcati, i sada su gomoljčići veličine oraha.Listovi su se osušili i počele tjerati grančice.Stvarno treba strpljenja dok krene, a onda dalje ide brže.
|
|
|
|
kacunak
Odrastao grm Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Temzi,
Vijolica!!! Ja jos cekam... A dvije grane sa po 6 listica na sebi posadjene su 23 marta (ozujka)! To je nekih 135 dana otkako se baskari! 4,5 mjeseca. Baraba nikud ne zuri. |
|
miska
Cvjetni guru Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kacunak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neznam ni ja otkud mi strpljenje, inace ga nemam. Mogu to da zahvalim Vijolici i Temzi, one mi nisu dale da odustanem. A toliko mi je mocna i nekako gospodska ova biljka da cu biti tvrdoglavija od nje i cekati koliko treba. Kazu kad krene jedna grana, onda relativno brzo idu za njom i druge, kad nastupi ta faza rasta.
|
|
vijolica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kaćunak,bravo za tvoje strpljenje!
U ovim slučajevima je najbolje zaboraviti na vrijeme. Evo ja sam neki dan ugledala malo zadebljanje i korjenčić na jednoj stapki bez lista koji stoji u vodi Bog te pitaj otkad. Povremeno dolijem vode i to je to..... |
|
vijolica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zaboravila sam napisati da onaj sa prethodne stranice je još u zemlji i ne mrda,ali sam karakter pa ga nisam dirala |
|
kacunak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drage moje curke, juce kad se nisam slogirala!
Vidim po povrsini zemlje mog zamija na oziljavanju neke sitne brzojurece bubice kako vrsljaju po zemlji. Mislim ja sad cu konacno i da zavirim ima li uopste gomolja na te dvije grane i da presadim iz te zemlje. Pet mjeseci je proslo, da vidim bar sta se desava... Kad sam izvadila onako sa zemljom- gomila tanjih glista vrslja po zemlji!!! A gomoljiiii... Da ljepsi ne mogu biti, bijeli, jedri, velicine ping pong loptica, korijenje super... Presadila sam to pothitno, dezinfikovala saksiju, gomolje pod mlaz mlake vode i pravo u najbolju zemlju-Florabellu. Zato drage moje curke ako ikad primijetite da i pored ciscenja i odrzavanja u tacni od vaseg cvijeca uvijek ima svjeze narovljene zemlje, znajte da su tu sigurno gliste! Posle sam sve sto je u toj losijoj zemlji bilo posadjeno morala roviti i vaditi jadno cvijece, i nadjem jos dvije gliste u fikusu. Naradila sam se... |
|
hrvojemikanovci
Novo sjeme Pridružen: 06 Studeni 2014 Lokacija: stari mikanovci Status: Offline Bodovi: 17 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja zamioculcas dobro raste,u polusjeni je, rijetko se zaljeva.
|
|
kacunak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A moje zapelcane grane jos mudruju, nove grane ne izlaze otkako je posadjen, sedam i po mjeseci!
Do sada se i ljudsko bice razvije i spremno je izaci vani, ne znam odakle mi strpljenje. |
|
miska
Cvjetni guru Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kacunak
Imaš pravo!Jedan moj već ima 3 bebe drugi stariji ljenčari i ništa se ne događa nekih 7-8 mj. Imaju iste uvjete
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moj mudruje, proljetos istjerao dvije grane i od onda ni makac.
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
kacunak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I dalje cekam da pusti neku grancicu
Za 6 dana bice tacno devet mjeseci otkako pelcam zamiju! |
|
kacunak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Temziiiiiiii, Vijolicaaaaaa!!!
Docekala i ja! Izasla nova grancica, nakon 9,5 mjeseci Ostaje vam da mi vjerujete na rijec, dok ne stigne slika. |
|
temzi
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravooooo Kacunak!!!!! Baš mi je drago da si ustrajala u strpljenju, isplatilo se...i moji gomoljčići dobiveni iz lista rastu sporo ali sigurno, prošle su 2 godine i baš me zanima kada će potjerati granu...
|
|
|
|
vijolica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo Kacunak!
Kod mene još ništa,ali gomoljčići su još živi(ipak sam morala malo čačkati) |
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja tjera dvije grančice
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
Odgovori | Stranica <1 14151617> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |