Otpadni Bio Enzim - Novi život za vaše biljke |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 51> |
Korisnik | ||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Hehehehehe, vidim da slijediš moj tempo... ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
magadan ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 16 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 141 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Evo mojih enzima. Desni je vec gotov, a lijevi u pripremi (jos mu je ostalo mjesec dana).
![]() |
||
![]() |
||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() Samo bih ti još rekla, povremeno kadkad promućkaj to, čisto da ti se ne stvaraju ove bijele naslage gljivične plijesni... ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
magadan ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 16 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 141 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ovo su rajcice koje su na jesen u vrtu krenule same iz sjemena. Bilo mi ih je zao pa sam ih piknula u tegle i unijela u sobu uz prozor preko zime (kao eksperiment). Slikano je 11. 1.; tada sam ih zalila prvi put enzimom.
![]() A ovo je slikano danas kad su zalivene enzimom vec treci put. Malo jesu izduzene (na slici se bas ne vidi), al to je zbog manjka svjetlosti. ![]() |
||
![]() |
||
magadan ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 16 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 141 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Prelagano je napraviti enzim:)...treba samo paziti da ga otvaras prvi mjesec dana.
|
||
![]() |
||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Bome vidi se da im uopće nije loše ! ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Eto malo truda, malo volje, nešto kuhinjskog otpada i malo šećera.....uloženi trud je minimalan, a dobiješ kvalitetno ekološko univerzalno gnojivo ( gnojivo za sve biljke ) bez dodatnih novčanih izdataka za ovaj ili onaj preparat iz poljoapoteke... ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
magadan ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 16 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 141 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Fikus koji je doslovce imao jos samo nekoliko listova na granama. Dugo su ga napadale usi, mislila sam da ce propasti. Porezala sam mu mnoge suhe grane. Zalila sam ga tri puta enzimom i evo vidite kako se oporavlja. Usiju vise nema...valjda je biljka stekla bolji imunitet.
![]() |
||
![]() |
||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Super ! ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
jagoda, tvoji omjeri su dobri, tako da je i količina šećera prema formuli koja je navedena na početku teme ok (ti si osnovne omjere samo poduplala i to je ok) Da li će ti biti dobro to što je smjesa za izradu vani - ako ti temperatura pada ispod 10°C, bolje ga stavi na toplije jer će ti se zaustaviti proces fermentacije i s tim produljiti vrijeme izrade enzima, a i moguće ostale nus pojave kao promjena mirisa i sl. Sve se to može ispraviti, no bolje je spriječiti nego liječiti ![]() Koliko sam čitala na stranim forumima, spominju se neke okvirne temperature koje bi se trebale poštovati da bi proces fermentacije tekao nesmetano. Navode se temperature od 10°C do 28°C.
|
||
![]() |
||
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Hvala Monstera i Moon na savjetima. Najbolje će biti da mm prebaci posudu u konobu, jer za mene je preteška da je nosim. Danas sam pronašla još jednu posudu za novu turu od 10 litara...Kad krene proljeće i sadnja biti će potrebno puno te čarobme tekućine.
![]() ![]() ![]() Magadan pa ti već imaš sadnice rajčica, bravo!!
![]() ![]() |
||
sutra je novi dan
|
||
![]() |
||
macorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 02 Travanj 2012 Lokacija: Koprivnica Status: Offline Bodovi: 512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Važem sve sastojke,pa i vodu, na digitalnu vagu.Zanima me da li bi bilo dobro otpad usitniti u multipraktiku. Hvala
|
||
![]() |
||
magadan ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 16 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 141 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Smilila sam im se na jesen kad su poceli samoniklo rasti iz sjemena kao da je proljece. Nadam se da im je dobro. Nije kao ljeti, ali ne mogu se pobuniti da imaju los zivot :)...jos ako nesto rode, ja zadovoljna:). |
||
![]() |
||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ja sam to kasnije skužila i svakako bi bilo dobro dok se jedno ocijedi imati opet spremno za novu turu ( ili već napravljeno u nekoliko posuda u različitim vremenskim razmacima ) ..tako se zapravo nikad ne može potrošiti sve jer se stalno vrti u krug..
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Prije procesa nikako ne tako jako usitnjavati! Sve što treba je usitniti nožem komade voća ili povrća na manje dijelove. Poslije se naravno može i to iskoristiti i tek onda smiksati u kremu ili gel ( emulzija ). Spremiti u neke plastične posudice ili kantice s poklopcem i kao takvo isto koristiti za zalijevanje biljaka. |
||
![]() |
||
![]() |
||
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Podnosim raport: moj prvi voćni enzimčić je na toplome, oko 22 stupnja
![]() |
||
![]() |
||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Bugice teško je to reći, ako je dosta toplo, počne pjeniti u roku tri,četiri dana, a nekad to zna potrajati pa počne pjeniti u roku od tjedan dana... |
||
![]() |
||
![]() |
||
tačkaćica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 245 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Jako korisna tema. Hvala Mons.
Probala bi u ovakvim bocama kao magadan moram li otvarati bocu?
|
||
VG
|
||
![]() |
||
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Stvarno , pohvale vrijedna !
![]() |
||
![]() |
||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Bez obzira u čemu je spremljen, enzim se mora provjetravati....osim ako ne želiš da ti sve eksplodira i ode po zidovima ili nedaj Bože ako se tko nađe u blizni još nekoga i ozlijedi....Ljudi rekla sam vam već po stoti puta Nemojte se s time igrati ! ![]() I ponavljat ću skroz dokle to bude potrebno, za vaše dobro! |
||
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1415161718 51> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |