Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 153154155156157 407> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kupujem ga u Vetisi- klikni
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
hej Pinus, dobrodosao nazad :)
super su ti malci, jako zdravi i veliki. vidim presadio si ih u propusni supstrat. jesi pincirao kojega na kraju? moj čelonja je dobro, poceo pustat grancice sa strane, i iz pazusaca listova. presadila sam ga nedavno opet u malo bolji supstrat, i da poslozim korijen kojeg je rasirio od kraja do kraja teglice od 14 cm :D jadnik sluzi za eksperimente, ali nis mu ne fali za sad (osim glave hahah). odlucila sam iskoristit ljeto i sunce te posijati jos jednu turu sjemenki, zadnju za ovu godinu, nema mi smisla sijati po zimi kad nema sunca. ovi ce ojacati do kraja ljeta taman da u miru prezime nadam se. prodavac mi je poslao jedno desetak sjemenki extra sjemenki djabe, rekao da je germinacija tih bila tak tak pa da probam. mislim da je od tih samo jedna ili dvije izasla za sad. eto, sijano 9.7. ovako kako su poslozene tako sam ih i ostavila, samo pokrila plasticnim poklopcem tog klijalista: ![]() ovo je cini mi se 12og slikano. prva sjemenkica je proklijala odmah iduci dan,ostali onda polagano za njom: ![]() i danas: ![]() svidja im se toplina, jako brzo su klijali. spricala sam ih fungicidom i na kraju pincetom skinula opnice cim su poceli izlaziti jer se na njima jako vole uloviti plijesni koje onda uniste klijanca. |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Miss M. prošlu godinu sam kod svojih prvih Adeniuma koristio drobljenu ciglu (Bio granule MBM Lučko) kao dio supstrata. Bio sam više nego zadovoljan kako su rasli i cvjetali. No u MBM-u je drobljene cigle nestalo početkom jeseni. Nisu je imali u prodaji sve do ovog proljeća. To je bio razlog da sam počeo koristiti plavučac. Osobno mislim da ne treba raditi paniku i kupovati nešto što se teško da nabaviti. To su sve jednako vrijedne komponente supstrata, bar ja tako mislim. Kupujem ono što mi je lagano dostupno. Meni je sve jedno je dali upotrebljavam perlit ili vermikulit, plavučac ili drobljenu ciglu, kupljeno tekuće gnojivo ili ga sam otopim. Glavno mi je da razumijem zašto nešto upotrebljavam.
Wolfsbane, nisam još pincirao niti jednog ali hoću sigurno. Moram prvo izabrati par adeniuma koji će se žrtvovati za napredak. Krasno da tvoj pincirani lijepo napreduje. Vrijeme je sada idealno za sijance u pravu si. Topline i sunca koliko hoćeš. Ali od listopada na dalje kad krenu magle i oblačno vrijeme tada ćemo imati probleme. |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Kod kog se u Hrvatskoj mogu naručiti sjemenke adeniuma, ili samo izvana preko e-bay ? Pokušal bih sa sjemenom ? zaraza ha,ha, ha......
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
aukcije.hr, cvjetno društvo...
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Wolfsbane, zavrtilo mi se u glavi od brojanja
![]() 51 kom???? Aralija, stavi post u oglase za potražnju sjemena,možda se javi netko s foruma. Evo moje reznice. Do sad sam velike vidjela samo na slikama tako da konstantno buljim u njega. Liči mi na dečka pa je on ![]() malo sam ga odmah izdigla, bio je u zemlji skoro do grana ovdje će pretpostavljam nove grančice gdje su pupovi a ovo ne znam jesu cvjetni pupovi ili će to samo novo lišće |
|
![]() |
|
marsha, bravo za dizanje.
![]() Što više grana (pupova) to više cvijeća. ![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
dadinica,malac ti je krasan
![]() ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Hvala Tea
![]() ![]() Sad mi je srce na mjestu! |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Pinus, sijanci su ti prekrasni
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
dadinica tvoj malac je OK. Sunce, voda i toplota to je čarobna formula za adeniume.
Bebolina, tvoje duple i troduple adeniume možemo samo sanjati. Mislim da je rezanje vrhova grana nakon zimske izdužene, nepravilne rasti pomoglo ovolikom broju cvjetnih pupova. Ovako žestoko još nije bio pripravljen za cvjetanje. Ako se svi otvore biti će „ludnica“. |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Bit će to lijepa ludnica
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
uh neću više ni gledati ovu stranicu-razboljet ću se od ljepote.a prije 6 mj. nisam ni čula za adeniume
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Potpisujem ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
dora ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 27 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 125 |
Moze pitanje?
Gdje nabavljate sjeme? |
|
![]() |
|
@Pinus, nadam se da ćeš pokušati s kalemljenjem sijanaca s grančicama mojih kultivara?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Bebolina, imam četvrtog bijelog kojeg sam obrezao ono skoro totalka. Njega baš i ne slikam jer za sada nemam što pokazati. Taj bi bio pripremljen za kalemljenje. Ako ćeš imati viška koju reznicu ovih duplih kada se razgranaju javi.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 153154155156157 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |