Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Cimbidijum - Cymbidium
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Cimbidijum - Cymbidium

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 26>
Korisnik
Poruka
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2012 u 15:44
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

To je taj isti cymb, samo što je razvio još tri nove, snažne bulbeThumbs%20Up

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2012 u 15:48
Cymbići ludujuApprove

..u hladovini pod kiwijom

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3958
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2012 u 16:07
Uz takvu brigu i njegu naravno da luduju,svaka čast
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 01:07
Dugo mi je trebalo dok im nisam opipala pulsLOL nisam znala šta im godi a šta škodi, ali sad je zahvaljujući netu sasvim druga priča. Znam kad ih treba zaliti, kad prihraniti i kad ih treba pustiti na miru. Ova im vrućina smeta, baš kao i svim biljkama pa i nama samima, ali zato je uvijek spreman šlauf s mlakom kišnicom da ih orosi, baš kako oni to vole. Svaki toliko malo pročačkam zemlju da vidim stanje korijena, ali ono je zrdavo, jedro, baš onako kako bi trebalo biti. Nadam se da ću sljedeće zime uživati u brojnim stapkama tih lepoticaEmbarrassed
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 12:07
Bebi kad ih zaljevas?

Ja se nadam da ce moja dva procvasti na zimu...
Per aspera ad astra.

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 15:00
Originalno poslano od člana Zvjezdana Zvjezdana napisao:

Bebi kad ih zaljevas?

Ja se nadam da ce moja dva procvasti na zimu...
Potopim ih jednom tjedno u kišnicu s dodatkom gnojiva za dejice, na samo nekoliko minuta, plus ih svaki dan malo pošpricam kišnicom, ali samo malo da ih malo ohladim po ovoj paklenoj vrućini. Svaki ih tjedan potapam samo zato jer su posađeni u mješavinu komposta i kore, a ta se mješavina jako brzo isušuje...
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 22:18
Uf moji su onda žedni :D ja svoje zalijem svake prijestupne :D dobro sad ih i pošpricam malo jer sve špricam koje su vani zbog vrućine
Per aspera ad astra.

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 20:34

Uf moji su onda žedni :D ja svoje zalijem svake prijestupne :D dobro sad ih i pošpricam malo jer sve špricam koje su vani zbog vrućine
Možda je kod tebe veća vlaga u zraku, možda im ni netreba češće zalijevanje. Bolje manje nego više
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2012 u 14:29
Ljubitelji cymbića, ne zaboravite cymbiće prije jesenjih kiša sklonit na sigurno. Neka budu vani dok se temperatura ne spusti do +5, samo nek ne budu mokri, neka im korijen ostane zdrav.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 18:40

izbacio dvije cvjetne stapkesmile213

Na vrh
Jaca123 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1482
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jaca123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2012 u 20:32
Ako imaš koji mali cimbić ove žute viškasmile143
Na vrh
Jaca123 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jaca123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2012 u 20:57
EVO MOJA teorija da cvate na hladnome ,,,,nešto kod mene nije u redu cvala ja na terasi na 40,bebolina ako nemaš takvu rado ću ti poslati
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2012 u 21:32
Originalno poslano od člana Jaca123 Jaca123 napisao:

EVO MOJA teorija da cvate na hladnome ,,,,nešto kod mene nije u redu cvala ja na terasi na 40,bebolina ako nemaš takvu rado ću ti poslati
Jaco, jesi li ti sigurna da je ovo cymb??? Ajde poslikaj cijelu biljku da je vidimo...pleaseEmbarrassed
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2012 u 21:36
Originalno poslano od člana Jaca123 Jaca123 napisao:

Ako imaš koji mali cimbić ove žute viškasmile143
Nema malih cymba dok se ne presađuje, a to znaći za nekoliko godina. Kad bi sad počela odvajat bulbe, niti bi moj godinu do dvije više cvao, niti je jedna bulba tebi dovoljna za start.
Žao mi je.
Na vrh
Jaca123 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jaca123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Listopad 2012 u 23:26
Baš ti hvala na savjetu,a ja sam htjela rasaditi bulbe puna ih je tegla,a ovu ću poslikati cijelu,pa stavim sliku,mislim da sam totalni neznalica moram ih proučiti.
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2012 u 18:07
ja nemam kišnicu, zalijevam ih janom. je li to ok!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2012 u 18:09
Originalno poslano od člana antonija antonija napisao:

ja nemam kišnicu, zalijevam ih janom. je li to ok!
Može i s odstajalom ili prokuhanom vodom iz sustavaWink
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2012 u 22:04
ono gore nije cimb već cambria

od mojih cimba ništa ove godine :( baš sam u bedu jer neznam šta im radim krivo... bili su na suncu ful nisu dobivali vode previše..neznam živcira me to :D
Per aspera ad astra.

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Listopad 2012 u 22:31

ono gore nije cimb već cambria

od mojih cimba ništa ove godine :( baš sam u bedu jer neznam šta im radim krivo... bili su na suncu ful nisu dobivali vode previše..neznam živcira me to :D
Nisi ih valjda pospremila u kuću??? Ako ih zima ne dohvati zaboravi na cvjetne stapke!!
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2012 u 08:47
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Može i s odstajalom ili prokuhanom vodom iz sustavaWink

bebolina, hvala!
noćas je sipila neka kišica, ja ih iznijela na kišu.
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 26>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.