Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Argentina
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Argentina

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 47>
Korisnik
Poruka
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2011 u 12:30
...sve je već rečeno i zaista se nema što novoga dodati...prelijepa svečanost....
     Dragi Držislav, zahvaljujem na tvojem trudu i vremenu koje si uložio da  na ovaj način povežeš dvije prekrasne zemlje, Argentinu i Hrvatsku i da upoznavši Seku, Davora, Hrvoja, Mabel, Gabi, preslatku Natali, Ljiljanu i ostale postanemo dio jedne velike virtualne obitelji.

sretan ti put, pazi se i čuvaj se, a mi nestrpljivo očekujemo vidjeti ljepote Anda kao jedan od tvojih božićnih poklona nama forumašima.

sretnoSmile!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2011 u 13:12
slavljenici Natali želim sretan rođendan i svu sreću svijeta! jako mi je lijep taj običaj ulaska u društvo odraslih! čitajući ovo zapitala sam se imaju li i dječaci ovakvu proslavu.
sa nestrpljenjem očekujem Ande a tebi želim dobar provod!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2011 u 18:30
Natali iskrene cestitke

sa nestrpljenjem iscekujem nastavak
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1117
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2011 u 22:50
Stigao sam u Ande. Put je trajao 21 sat, za koje vrijeme smo prešli gotovo 1.600 km, koliko je San Martin de los Andes udaljen od Buenos Airesa. To je otprilike ista udaljenost kao od Zagreba do Barcelone!
Zbog vulkanskog pepela avioni u ovaj dio Argentine ne voze ili voze neredovito, željeznice nema, tako da je jedina mogućnost putovanja autobusom. Svi autobusi koji voze su na kat i ima ih jako puno na ovoj ili sličnim relacijama. Sjedala u autobusu su drugačija nego kod nas i omogućuju ti da se dobro ispružiš, a da pri tome ne ometaš suputnika koji sjedi iza tebe. Razmak između sjedala je širok, a svaki putnik osim toga ima ispred sebe dodatak sjedalu na koje staviš noge. Možeš birati tri vrste sjedala; semi-cama koje se najmanje može ispružiti, ali to je još uvijek puno više nego u našim autobusima, cama je sjedalo koje ti omogućuje da si gotovo u ležećem položaju, i tutto leto je ustvari sjedalo koje se pretvara u krevet. U autobusu ti služe večeru, doručak i ručak, sokove, vodu, kavu i čaj. Toalet je prostran i vrlo uredan. Na TV-u se vrte popularni filmovi. Putovanje takvim autobusom je vrlo ugodno, a moja jedina zamjerka je to što smo prvi puta stali tek nakon 14 (četrnaest sati) puta. Bilo je kraćih zaustavljanja tijekom puta radi ukurcaja i iskrcaja putnika te promjene vozača, ali to nije trajalo više od minutu, a mi ostali putnici nismo mogli izlaziti iz autobusa.
Kreuno sam iz Buenos Airesa u pola osam navečer i vrlo brzo je pao mrak tako da nije bilo ništa od očekivanog gledanja krajolika. Jedva sam čekao jutro da promatram i slikam okoliš. Nisam očekivao da nas put vodi kroz pustinju, koju mjestimice prekidaju oaze.

Ovako izgleda večina puta od Buenos Airesa do San Martin de los Andes

Povremeno se pojavi koja oaza.

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2011 u 22:56
Već slutim da će ovo biti posebna reportaža. Glavno da si sretno stigao! Pozdrav!
život je more
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2011 u 23:08
Što smo bili bliže Andama krajolik se počeo mijenjati. Prvo su se pojavile rijeke.

Zatim prvi susret s Andama.

Ova planina je ugasli vulkan Lanin. Visoka je 3.770 metara, a čim sam je vidio znao sam da se moram popeti na nju. Postoji procedura oko prijave za penjanje i obavezna oprema koju moraš imati, jer te čuvari pregledavaju prije nego te puste na planinu. Nadam se da ću moći posuditi potrebnu opremu i dobiti dozvolu za uspon, ali to je već druga priča koja će, nadam se, uslijediti na ovim stranicama.

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2011 u 23:15
Napokon sam stigao na odredište. Dočekala me sestrična Ljiljana, njezin muž (moj kunjado - ovdje se isto kaže kunjado) Andrija i moja ljubimica Emilija. O Ljiljani i njenoj obitelji biti će kasnije više riječi, a ovo je tek početak.

U kakav sam raj došao neka vam dočara ovih par slika grada.

Na vrh
mabel View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mabel Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2011 u 23:27
Gracias a todos por los saludos a Naty!!!!!!!! Realmente estamos muy felices de poder estar con Drza, es una persona excelente, y la verdad hizo un trabajo hermoso con Nati, sus fotos, sus videos y todos los preparativos de la fiesta. Realmente lo hizo con todo el carino, y con mucho profesionalismo. Es un placer para mi haberlo conocido!!!!!! De parte de Nati y todos nosotros Gracias Drza!!!!!!!!!!!
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2011 u 23:30
Kakav je dojam ovo mjesto ostavilo na mene najbolje će ilustrirati to što sam već u više navrata spomenuo: Tamo u Argentini (misleći pritom na Buenos Aires), jer se ovdje osjećam kao da sam došao kući u Gorski kotar. Osim slične klime i prirode ovdje me dočekao motor, ne motor nego motorčina Kawasaki Tengai, enduro od 650 kubika. Ne silazm s njega. Zaista pravi raj.
Neću sada pisati o San Martin-u de los Andes. To ćete još morati pričekati dok prikupim materijala, a ostalo je još puno toga iz Buenos Airesa za opisati.

Da ne bi baš sve bilo idealno ovdje je taj vulkanski pepeo. Vulkan koji se aktivirao nalazi se u Čileu, a od našeg mjesta udaljen je oko 60 km zračne linije. Kako će o pepelu i dalje neizbježno biti govora, vjerujem da ću ovim slikama uspjeti dočarati što taj pepeo ovdje predstavlja.

San Martin de los Andes smjestio se na jezeru Lacar i ovako izgleda kada nema pepela.

A ovako to izgleda kada se koncentracija pepela poveća.

Ovo je taj pepeo kojega ima posvuda, na svu sreću u ovim krajevima njegov sloj je vrlo tanak. U najugorženijim dijelovima ima ga na desetke centimetara i potpuno je prekrio zemlju.

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2011 u 23:45
Hvala svima koji su se javili nakon moje reportaže o proslavi Natinog petnaestog rođendana. Ovaj put vas neću poimenice pozdravljati, samo ću odgovoriti na dva pitanja.
Dječaci nemaju takvu, a niti sličnu proslavu. Njima se ponekad napravi uobičajena, ali malo veća rođendanska svečanost kada navrše 21 godinu i steknu potpunu punoljetnost.
Svadbene običaje nisam upoznao, pa vam o njima ne mogu pisati u detalje. Nedavno se ženio jedan od Ljiljinih sinova, a svadba je sličila našoj.

Vidio sam sada da se javila Mabel, odnosno Nati, te da se svima zahvalila na čestitkama. Vjerujem da ćete razumjeti što je napisala (Drza, es una persona excelente), a ako ne razumijete oglasite se putem foruma pa ćemo prevesti.
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2011 u 01:00
Glavno je da si ti sretno stigao na odredište, dragi naš dr.žislave,
o pepelu - ima vremena. Pomalo, uživaj na 650 kubika (a i ja bi Wink)

Predivno mjesto San Martin de los Andos uz jezero Lacar, i pravi raj i odmor za dušu.

Odmori se, pa čekamo predivne slikice mjesta, a i vulkana na koji se namjeravaš popeti Tongue
Puno pozdrava i pusa sestrični Ljiljani, kunjadu i njihovoj djeci  smile79.
Što samo ovaj prijevod <Drza, es una persona excelente>?Wink
To naravno razumijem.

Mabel, Nati, drago mi je da ste se ipak javile. Sve sam razumjela, samo ne znam pisati.
Nema na čemu, ipak je Držislav profesionalac za slike, snimke, a i ostalo kako vidim Wink.

Javite nam se opet. Lijepo je čuti - vidjeti malo španjolskog - samo naprijed!
smile141 cure i puno pusa iz kišnog Omišlja.

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2011 u 08:21
Gracias Drza,
Lijepa reportaža koja mi ispunjava želju,vidjeti Ande.
Hvala ti ,putujem sa smile113tobom,sretno!
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2011 u 10:58
I ja i ja! Put putujem.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2011 u 11:30
Ne znam jesi li svjestan kakvo si nam bogatstvo pružio svojom reportažom?
Ljudi, običaji...  zemlja prekrasna i tako raznolika.
Što reći, nego hvala za svako slovo, svaku sliku!
Na vrh
hamara View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3204
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hamara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2011 u 17:11
i samo naprijed! nestrpljivo iscekujemo!
Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 842
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Prosinac 2011 u 19:25
Jako mi se svidja priroda...posebno cvece, izgleda da im vulkanski pepeo i ne skodi..LOL
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2011 u 01:04
Originalno poslano od člana baka baka napisao:

Ne znam jesi li svjestan kakvo si nam bogatstvo pružio svojom reportažom?
Ljudi, običaji...  zemlja prekrasna i tako raznolika.
Što reći, nego hvala za svako slovo, svaku sliku!

Potpisujem baku Clap
Rijeka

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2011 u 09:25
i meni se polako ispunjuje san,vidjeti Argentinu
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Prosinac 2011 u 16:45
Za njegovu darežljivost, što nas je tako nesebično nadijelio s prelijepim slikicama njegove reportaže iz Argentine, i odveo mene i mnoge od vas (koje nikada u životu nećemo ni imati takvu priliku) kada se vrati, trebamo održati jednu veliku feštu za Dr.žislava!!!   Hip-hip hura...za našeg odličnog putopisca!!!

Veliki pozdrav, iz malog Međimurja, svim našim dobrim ljudima iz Argentine, koje smo upoznale putem Dr.žislavove reportaže ali i onima sa kojima ćemo se tek još upoznati!!!smile218
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Prosinac 2011 u 18:04
Jedva čekam nastavak putovanja u Ande
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 47>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.