Pachypodium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 32> |
Korisnik | |
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Neprestano naletim na cvjetke gdje mi okice |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
zelenokosa ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Evo uslikala sam malog smežuranca. Pa ako itko zna kako da ga oporavim, please help
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
zelenokosa, pomoglo bi da si napisala u kakvom supstratu raste tvoj pahić , koliko dnevno dobi direktnog sunca i kako ga zalijevaš.
Da bi pahić bio zdrav i lijepo rastao mora dobiti bar 5 - 6 sati direktnog sunca svaki dan. Tvoj je dovoljno velik da ga 3 – 4 dana držiš vani u svijetloj sjeni nakon toga na puno sunce sa njime. Kada ga najesen uneseš u kuću najbolji položaj za pahića je južna prozorska polica. 30 cm je max dozvoljena udaljenost od prozora, sve druge položaje u kući zaboravi. Tvoj je iscrpljen i dormaciju ne bi preživio. Voda. Pahipodi moraš izvaditi iz ukrasne tegle. U ukrasnoj tegli voda ostane nakon zalijevanja. Ta stajaća voda i slaba cirkulacija zraka oko korijena je glavni uzrok za razvoj gljivičnih i bakterijskih bolesti truljenja korijena. Dok su temperature dovoljno visoke a pahić raste na punom suncu i poroznom mineralnom supstratu zalijevati možeš i 2 puta dnevno. Po zimi zalijevaš u ovisnosti o suncu. Ako nema sunca ne zalijevaš i po 10 dana. |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
mememe, ako je za vjerovati to što Hrovatin piše na svojim stranicama pahić sa slike je stari 6 godina. Pogledaj ovdje. Kod mene je proveo samo jednu zimu. Platio sam ga 6,4 €. Bio je jedini razgranati p. lamerei u ponudi od 15 tak ponuđenih koliko ih je tada imao u prodajnom salonu. Sada ih prodaje po 8 € (odobri ti 20 % popusta ako potrošiš preko 50 €)
|
|
![]() |
|
zelenokosa ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
Pahić nije bio do sada u ukrasnoj tegli i bio je skroz do prozora tako da je imao dosta sunca. No očito ga je to došlo glave ;) jer ja nisam prilagodila zalijevanje vrućini koju je trpio ovih par mjeseci. Naime danas sam ga prvi put zalila u ovoj ukrasnoj tegli (prvi put da je uspio popiti sve što sam mu dala jer nije samo prošlo kroz zemlju) i misteriozno se oporavio kroz par sati. Ne mogu vjerovati da je par mjeseci trpio nedostatak vode (jer su meni rekli da ga se ne smije često zalijevati). Sad je uspravan, puniji i lijepše izgleda :) Ova biljka je najveći borac ikada (a i ja najgori vlasnik :( ). Ali od sad ću bolje paziti na njega :)
|
|
![]() |
|
pachypodium saundersii raste u 9 cm tegli, pachypodium rosulatum u 8 cm. Sijani su sredinom svibnja u isto klijalište, rasli su u istim uvjetima a razlika u veličini je više nego očita. mememe, pitaš kako pahići reagiraju na gnojenje ? Mislim da vrlo različito. Upotrebljavam uravnoteženi NPK kojega sam otapam i dodajem mu mikro elemente. Za saundersi bi mogao reći da dobro reagira, deblja se i raste na očigled. Za sve ostale sijance koje imam u uzgoju mislim da slabo. Izgledaju zdravo ali su prave minijature. |
|
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Evo nekih vrsta:
Pachypodium in bloom: ![]() ![]() ![]() Pachypodium lamerei var. lamerei: ![]() ![]() Euphorbia trigona, Crassula, Aeonium, Pachypodium (skroz desno, pored Aeonium-a) and Opuntia in white pots indoors: ![]() ![]() Pachypodium, Crassula, Aeonium, Rhipsalis cassutha, Sansevieria, Kalanchoe, Echeveria and Opuntia: ![]() Pachypodium amongst orange Osteospermum - Cape Daisies: ![]() |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
još kad bi ovo bilo sve u mene doma
![]() |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
vesna277 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 134 |
![]() |
|
Nestati ne znači i izgubiti
|
|
![]() |
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Šteta što mi nije proklijalo sjeme densifloruma, jako mi se svida ova biljka.
|
|
![]() |
|
Od 80 sjemenki raznih vrsta pahića proklijalo mi je samo 13. Sijao sam i p. densiflorum, niti jedna sjemenka mi nije proklijala. mememe, hoćeš probati na proljeće još jednom ili odustaješ ? Kako se drže tvoji sijanci ? Evo moj sijanac p. saundersii stari oko 4 mj. Kod mene još uvijek ima dovoljno sunca i sijanci pahića mi za sada dobro napreduju. |
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Odlično ti izgleda saundersii! Ja sam imao namjeru sad posijati horombense pa si pomagati s lampama pošto taj sistem funkcionira ali carina mi je zaplijenila sjeme pa neznam hoću li dobiti to sjeme ikad, javio sam koehresu da mi ponovo pošalju to isto sjeme kad im vrate. Sad sam zadovoljan sa 4 succulentuma i dva saundersiia koji su puuno manji od tvojih, imaju samo dva para listova, ali su i dva mjeseca mlađi. Onaj lamerei što sam probao zakorjeniti je skroz propao, a onaj drugi što ga prihranjujem kao i adeniume (svaki puta kad zalijevam u vodu dodam četvrtinu preporučene doze gnojiva za kaktuse) raste ko blesav, prije dva i pol mjeseca sam ga prebacio u dosta veću teglu nego u kojoj je bio a već mu je korjen provirio kroz rupe na dnu a narasao je nekih 6-7 cm.
Jesi pokušao ipak šta sa vegetativnim razmnožavanjem pachya kako smo onaj put raspravljali? Posebno me zanima succulentum i njegovo razmnozavanje iz komada korijena i da li bi takav klon mogao caudex razviti. Vidjet ćemo što ćemo u proljeće. |
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
kak ti je carina zaplijenila sjeme moj prijatelj stalno kupuje kod Koehresa pa nikad nije imao problema.
|
|
![]() |
|
neznam koji im je vrag i ja sam od njih prije narucivao i sve ok nikakvih problema sa carinom.
|
|
![]() |
|
Lamereii i meni brzo rastu osim Hrovatinov koji kao da je sa drugog planeta. Evo da nastavim sa slikama svojih pahiča. Ovo je Pachypodium succulentum: |
|
![]() |
|
Super je! Je li istina da nema razlike između succulentuma i bispinosuma osim u cvijetu? primjećuješ li razliku?
Kako amborgense? |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Ne budi prestrog prema sebi Pinus,kod tebe sve izgleda besprijekorno!
![]() |
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 32> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |