Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vrtlarenje kroz moje oci
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vrtlarenje kroz moje oci

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617>
Korisnik
Poruka
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2012 u 22:43
pocele su cvijetati i patuljaste perunike

Iris pumila Lilie Bright

Iris pumila

Brunnera Jack Frost

Heuchera Beauty colour

Lamium galeobdolon

jedna od ovogodisnjih novosti - Convallarija majalis Albostriata - satirana durdica

medu mocvarnicama prva cvijeta Menyanthes trifoliata sa vrlo neobicnim cvijetovima

Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2012 u 22:45
Od grmova trenutno cvijetaju surucice medu kojima i Spiraea arguta

cvijeta i mirisna udikovina
Viburnum x burkwoodii

Na vrh
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2012 u 22:53
lijepo je vidjeti nešto novoga i nepoznatogaClap
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2012 u 23:15
Dado, lijepo je nakon vrtova punih tulipana i narcisa, vidjeti i novitete.

Durdica sa satiranim listovima je stvarno neobicna.
A cvjetic, gdje je ?
Ove durdice, na koje sam ja navikla, odmah sa liscem tjeraju i cvijet.
I Heuchera ima predivno obojane listice.
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2012 u 07:00
predivno je...kod mene pada trenutno snegUnhappy
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2012 u 10:19
Originalno poslano od člana Carol Carol napisao:

Dado, lijepo je nakon vrtova punih tulipana i narcisa, vidjeti i novitete.

Durdica sa satiranim listovima je stvarno neobicna.
A cvjetic, gdje je ?
Ove durdice, na koje sam ja navikla, odmah sa liscem tjeraju i cvijet.
I Heuchera ima predivno obojane listice.

Hvala Carol :)
satirana durgica nece cvijetati ove godine jer sam kupio izboj sa jednim pupom a durdice inace cvijetaju na dvogodisnjim/trogodisnjim pupovima. Cvijeto kod ove sorte su kao i kod normalne durgice.
Na vrh
panda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 852
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje panda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2012 u 10:30
dado svaka cast toliko raznolikosti a sve tako lijepo , pno biljaka tek prvi put vidim jos jednom svaka cast
Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 00:14
Eto vidiš, zato stalno žicam nove slike. Svaki puta staviš slike bilja za koje nisam ni znala da postoji. Npr Epimediumi s prekrasnim cvjetićima, pa đurđica ispruganog lišća, a i Menyanthes sa stvarno neobičnim cvjetom.
Nek ti kiša pada i probudi još više cvjeća da ga možeš slikati i pokazati nam.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 12:02
Originalno poslano od člana anabistrica anabistrica napisao:

Eto vidiš, zato stalno žicam nove slike. Svaki puta staviš slike bilja za koje nisam ni znala da postoji. Npr Epimediumi s prekrasnim cvjetićima, pa đurđica ispruganog lišća, a i Menyanthes sa stvarno neobičnim cvjetom.
Nek ti kiša pada i probudi još više cvjeća da ga možeš slikati i pokazati nam.

Zato su i trajnice zanimljive, ima ih toliko da saki dan mozes nesto novo otkriti :)
Na vrh
rosa2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2168
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rosa2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 17:10
predivan vrt sa puno raznolikog cvijeca,vidjela sam i tvoju mocvaru pa me zanima koje su ono trave posadene unuta ja imam jezerce pa bi htjela malo noviteta za nutra ,a opet da nisu previsoki i da se jako ne razrastu .
cvijet za cvijet=buket
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 21:19
Originalno poslano od člana rosa2 rosa2 napisao:

predivan vrt sa puno raznolikog cvijeca,vidjela sam i tvoju mocvaru pa me zanima koje su ono trave posadene unuta ja imam jezerce pa bi htjela malo noviteta za nutra ,a opet da nisu previsoki i da se jako ne razrastu .

Velike ili male mocvare? Uglavno su to razne sorte Acorusa - idirota. lijepa i nekomplicirana biljka, zimzelena pa tako jezerce nije golo tjekom zime.
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 07:40
navratila malo da i moje oči  nagledaju se    ljepote Clapsmile64
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 07:44
dado prekrasni noviteti, nisam znala da postoji više vrsta bergenija... divne su
crespin mi je presladak, a tek irisi, Menyanthes trifoliata (ovome sam morala kopirati naziv LOL),
ali heuchera mi je wow!!! ljepotica dana, sprema li i ona pupoljke?

baš mi je žao što je kod mene tako suho i što ne mogu imati lijepa močvarna stvorenja

osim komaraca, njih imam ko da sam u osijeku Dead

Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 08:40
@natalija heuchera sprema cvijetni pupoljak a to me veseli jer to potencijalno znaci da ce biti i sjemenka a s time i mozda novih sorti heuchera ;) I kod mene je u zadnje vrijeme suho ali eto kisa je u zadnji cas nesto spasila.  Ako mocvara uspjeva u mojim susnim uvjetima ne vidim razloga zasto nebi i kod tebe :). Sta se komaraca tice imat ces ih jos manje sa mocvarom. Svi se boje tih komaraca cim cuju za vodu a zapravo njih ima jako malo, manje nego na travnjaku koji se svakodnevno zalijeva. Razlog je taj sta se u mocvaru nasele razna stvorenja koja pozdiru komarce - ribice, zabe, vilinkonjici, razni vodeni predatori, vodeni insekti itd
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 09:15
do lani sam imala samo par heuchera, cvjetale jesu, nisam se ni trudila sakupiti sjeme... sad ih imam prekonekoliko,
sumnjam da bi mi uspjelo sijanje, ali ako ga ove godine škapulam, znam kome ću ga slati

Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 10:38
moj naklon i Clap kolika raznolikost.....utopila sam se u bojama :)
Neka se sve zeleni
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2012 u 19:39
Dado ni sama ne znam kako mi je promaknuo tvoj vrt,očito više nista ne stignem.Nakon svake slike duboko sam udahnula,da se ne srušim.Ne znam od te ljepote što bih posebno izdvojila jer imaš biljaka koje nikad nisam vidjela,a da ne govorim o gredicama.Predivno.
Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2012 u 21:17
jedan od vrtova u koje sam zaljubljena!
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2012 u 22:30
krasno Clap
Na vrh
nuna View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 812
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nuna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2012 u 22:06
Originalno poslano od člana dado_84 dado_84 napisao:

Belamcanda chinensis ili Iris domestica

Dryopteris erytrosora

Astilboides tabularis - miris cvijeta je nesto posebno...

Iris ensata hybr

Kerria japonica "Plena" i Stipa tenuissima

Sve sam pregledala i oduševljena sam,međutim ova slika sa kerijom posebno mi se sviđa.Podsjeća me na kosu ukrašenu šnalom od kerije.Prekrasno!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.