Adam - alocasia odora |
Odgovori | Stranica <1 1314151617 26> |
Korisnik | |
Ksan
Odrastao grm Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
Sponzorirani linkovi | |
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ljepi adami ali meni nikako neidu
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ni meni, uvijek ima 2-3 lista i divan je sve do zime, a onda na proljeće sve iz početka, pa pošto ga imam već sigurno 8 godina, počeo mi je ići na živce
|
|
belica,zagreb
|
|
kenji
Novo sjeme Pridružen: 04 Travanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja imam problema sa svojima.
Listovi se iznova suše i otvaraju, ali ne vidim neke druge promjene, npr. da rastu u visinu ili da im stabljika postaje deblja i čvršća. Voljela bih da mogu nekako utjecati na to, ne mogu ustanoviti u čemu je problem s obzirom na to da sam proučila uvjete koje zahtijeva ova biljka i da ih se pridržavam. |
|
Ksan
Odrastao grm Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prije dva mjeseca dobila sam na poklon Adam star 17 godina. Kako na slici vidite, sada je to samo "balvan" s jednim listićem, dok ostali listovi pripadaju mladim novim izbojima iz zemlje. Cvijet je poklon moje svekrve mome mužu i oboje ga jako vole, a njega i pažnja je moj posao. Rado bih ugodila oboma, ali ne znam što da radim. Čini mi se da je sve ovo skupa previše za jedan kalj, pa molim vas s iskustvom da mi savjetujete što i kako da napravim da bi biljka lijepo rasla. Držim ga u stanu jer se plašim da mu sunce ne sprži listove.
ps. Kamen u saksiji služi da se posuda ne prevrne od težeine "balvana" (ne znam kako da nazovem ovo sablo). |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zribal veoma ljep adam i možeš ga rasaditi i to svaku biljku posebno,a od starog panja možeš napraviti nekoliko novih mladica i to da ga isječeš na nekoliko djelova,ako na vrhu nema nisšta,Ovako češ dobiti nove biljke,a imaš vidim i nekolko novih pelcera.
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ksan....super je napredovao
Zribal....tvoj adam je prekrasan...meni se baš sviđa ovakav kakav je, ima neku svoju posebnost, no to je stvar ukusa, sigurno da bi bio lijep i razdvojen, no da je moj, ja ga nebih razdvajala nego samo presadila u veći cvijetnjak da se još više širi i raste i svakako bih ga preko ljeta iznijela van, naravno u zasjenjeno, da se ne "sprži" dok se ne privikne, maknula bih mu podložak i redovno ga zalijevala.
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Adami su ljepi,ali i zahtjevni,osjetljivi su,sve moraju imati u granicicama(adam)
Draga Zribal, tvoj je lijep takav,kakav je snaći će se on već,a ti i mi ćemo uživati u njegovoj raskoši.
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala djevojke, nisam vidjela vaše odgovore. Da, adam je zaista lijep upravo zato i tražim način da ga takvim održim. Samo, danas sam primjetila kako ovo staro stablo postaje spužvasti i mlohavo. Počelo se opuštati kao dehidrirani list. Ostali listovi su uredni.
|
|
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zribal
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Onaj stari dio adama kojeg sam nazvala "balvan" jutros je jednostavno puknuo. Sad imam oko 50 cm tog debla. Čitala sam da se to da iskoristiti za uzgoj novih adamića, pa molim, ako tko zna neka mi opiše posutpak.
|
|
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zribal
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dmirce12 hvala ti na objašnjenju. Molim te samo mi još napiši kako treba "posaditi" taj komad biljke. Okomito ili vodoravno i koliko duboko. Oprosti, pitanja su glupa, ali zaista ne kužim.
Ja sam onaj dio na vrhu koji je imao list posadila zajedno s dijelom debla i već je dobio novi list. |
|
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dmirce...lijepo niću
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zribal to je samo pitanje i nije glupo a ljepo je kad tražiš savjet ja sam ih sadio okomito a mislim da se mogu i vodoravno bitno je samo da su pod zemljem.Naravno nemoraju biti duboko samo da ih prekriješ ja još očekujem mladih adama jer mi nisu svi nikli.Želim ti sreču da ti uspiju eto kako sama kažeš da ti je od vrha već istjerao list pa se nadam da će i ovi drugi.
|
|
dmirce12
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moon da kako bii ja rekao napokon jer sam ih stvarno želio imati u svojoj kolekciji.Hvala.
|
|
diegoines
Nedavno posijan Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 50 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moj adamić je konačno pustio listove, borbu vodimo od zime kad je stablo strulo do pola,ja sam ga odrezala dio, pa ništa pa sam ga pred mjesec dana ponovno zrezala i presadila i pustil je malo zelenog, otišla sam na more kod frendice je bil na čuvanju uz velikog adama, i sad se vratim doma a ono list veći od moje ruke, kako su ti malci izdržljivi i hrabri, baš sam sretna jel mi je bila želja imat ga i tolko sam se grizla jel mi se nikak nije primao i dobila sam u međuvremenu mlada dva adama koji su ogromni sad, ali mi je ovaj malac nekako posebno drag :) sretno s pomlađivanjem
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
Odgovori | Stranica <1 1314151617 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |