Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj novi dom
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj novi dom

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 151>
Korisnik
Poruka
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2010 u 08:30
Originalno poslano od člana baka baka napisao:

Živiš u prekrasnom okružju! Mir za dušu i oči. A mogu zamisliti kako mirišu akacije.....Big%20smile
Možeš zamisliti kako su mirisale meni koja sam ih vidjela prvi put! Uvijek sam mislila da nema mirisa koji se može usporediti s mirisom murtile i mora u ljetno predvečerje. Sada znam, svaki kraj ima svoju "murtilu" LOL!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2010 u 09:58
Tvoj pogled na sve nijanse zzlenog baš je odmor za oči, jer i sama obožavam zelenu boju.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2010 u 19:42
Originalno poslano od člana lucy lucy napisao:

Miris akacije vratio me u djetinjstvo, do moje bake koja je ipred kuće imala puno akacija, mirisala je cijela ulica. A i mi smo se djeca sladila slatkim sokom.
Drago mi je da je pošiljka stigla, a kad bude bijelih karanfilića... tu sam Embarrassed.

Zbilja iskreno cijenim to što si samnom podijelila svoje karanfiliće, ali mislim da sam se ja već izviještila u krađi Embarrassed pa sam tvoj poklon nadopunila LOL
Dobili su svoju žardinjeru da se ne stiskaju s drugim cvijećem Smile

Bijeli jednako mirišu, samo im je cvijetić dvostruko krupniji  LOL

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2010 u 08:40
Originalno poslano od člana lucy lucy napisao:

Prva jutarnja kavica s pogledom na razbujali vrt... hmmm... divota.
Draga lucy, onaj bokorić karanfilića koji si tako nesebično podijelila samnom završio je u maloj žardinjeri ispod balkona. Jučer sam išla po kruh i iz jednog dvorišta ukrala ( Embarrassed ) još nekoliko rascvjetanih bokora karanfilića, uglavnom lila, ali i jedan bijeli. Ti bijeli su nešto krupniji, a jednako zanosno mirišu, čim se bude moglo, odvojit ću komadić za tebe Smile
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2010 u 10:31
Originalno poslano od člana Medvjed34 Medvjed34 napisao:

Misty, razmisli o mogućnosti uporabe auto laka u spreju. Ja sam se nekad igrao istim i radio neke slike u toj tehnici. Uglavnom sam radio na tvrdom kartonu, ali sjećam se da sam jednom na faxu radio neku "skulpturu" za scenografiju jedene predstave od tanjeg papira pa sam istu oblikovao, a nakon toga lakirao. Treba mu dan-dva da se dobro posuši, ali onda postaje čvrsto i vodonepropusno. Samo savjet, ako i kreneš u takvu igru, obavezno na usta i nos medicinsku masku, na ruke medicinske rukavice i ispod lakiranog predmeta obilje novinskog papira. Znam da nije ekološki, ali možda je jedno od rješenja pa ti vidi...
Sad sam se nasmijala kad sam zamislila sebe s maskom i rukavicama, ali ovo je dragocjeni savjet jer mi baš treba materijal koji mogu lako saviti i formirati u tuljke, a da na kraju bude vodootporan i čvrst. Hvala ti Medo, uvijek si pun ideja LOL
A ovakve ideje je dobro podijeliti, pa kad svatko doda neku vlastitu ideju na onu početnu, možemo dobiti pravi unikat Wink
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2010 u 19:47
Moja gošća donijela mi je desetak reznica različitih ruža, nisam sigurna jesam li trebala još nešto napraviti s njima osim što sam im uglavnom podrezala sve osim vršnih listića i zabola ih u zemlju? Trebam li napraviti još nešto?

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2010 u 08:51
Kiša još pada, ali mislim da prija mom vrtu, a kad već sama ne mogu u vrt, vaše posjete me veselei kiša odmah izgleda drugačije Smile
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2010 u 10:38
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Tvoj pogled na sve nijanse zzlenog baš je odmor za oči, jer i sama obožavam zelenu boju.

Zeleno je boja srčane čakre Triša, smiruje i opušta i svatko tko se okruži zelenim počne intezivnije osjećati ljubav. Pa već i liječnici savjetuju bolesnicima da se rehabilitiraju šetnjama u prirodi, mada neznaju da je to baš zbog djelovanja zelene boje Wink LOL
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2010 u 08:45
Originalno poslano od člana Anaida Anaida napisao:

Što god napravila - podijeli u slikama s nama!
Naravno da hoću, već znam i kako ću, jedino moram nabaviti neki plastificirani papir za te tuljke i pričekati da se pokošena trava malo posuši da je mogu lijepiti Smile LOL
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2010 u 10:34
Originalno poslano od člana Lantana Lantana napisao:

U prirodi se uvijek nađe tako interesantnih komada od kojih se može napraviti ukras, kod mene često more izbaci debla ili komade drva koje je more već uglancalo, a sad čekamo kako ćeš ti oplemeniti ovo drvo Clap

Sjećam se takvih naplavina draga, može ih se iskoristiti na puno maštovitih načina, iako su prelijepe i bez da ih se ukrasi LOL
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2010 u 07:30
Što god napravila - podijeli u slikama s nama!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Medvjed34 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1640
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medvjed34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2010 u 09:36
Misty, razmisli o mogućnosti uporabe auto laka u spreju. Ja sam se nekad igrao istim i radio neke slike u toj tehnici. Uglavnom sam radio na tvrdom kartonu, ali sjećam se da sam jednom na faxu radio neku "skulpturu" za scenografiju jedene predstave od tanjeg papira pa sam istu oblikovao, a nakon toga lakirao. Treba mu dan-dva da se dobro posuši, ali onda postaje čvrsto i vodonepropusno. Samo savjet, ako i kreneš u takvu igru, obavezno na usta i nos medicinsku masku, na ruke medicinske rukavice i ispod lakiranog predmeta obilje novinskog papira. Znam da nije ekološki, ali možda je jedno od rješenja pa ti vidi...
Živi svaki dan kao da ti je prvi
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2010 u 19:37
Originalno poslano od člana minimode minimode napisao:

zadnje vrijeme ne mogu bez zelene boje u bilo kojem obliku, dakle bilo da se radi o kućanskim  potrepštinama ili vrtu, u kojem uživam da je u nijansama zelene, to je to! MIsty a što označava lagano crvena?Smile

Crvena je boja korijenske (prve) čakre koja označava sve ono u čemu uživamo i/ili ugađamo svom tijelu.
Kad se okružujemo tom bojom, pa i tom bojom cvijeća, intenzivnije uživamo u svemu, glazbi, ljepoti, nekim tjelesnim užicima.. Mnogi koji koriste svjetla crvene boje (na pr, vlasnici noćnih barova) možda i neznaju točno kako ta svjetla djeluju, ali sasvim sigurno znaju da njihovi gosti više uživaju, više piju, više troše Tongue LOL
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2010 u 09:08
Originalno poslano od člana Anaida Anaida napisao:

Plastificirani papir bi ti možda mogli dati u dućanu (ponegdje na suhomesnatom odjelu imaju takve papire)..
Mislila sam na na nešto malo tvrđe, ali ni ovo nije loša ideja, hvala ti draga
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2010 u 15:34
Miris akacije vratio me u djetinjstvo, do moje bake koja je ipred kuće imala puno akacija, mirisala je cijela ulica. A i mi smo se djeca sladila slatkim sokom.
Drago mi je da je pošiljka stigla, a kad bude bijelih karanfilića... tu sam Embarrassed.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2010 u 08:53
Plastificirani papir bi ti možda mogli dati u dućanu (ponegdje na suhomesnatom odjelu imaju takve papire)..
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1418
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2010 u 12:20
zadnje vrijeme ne mogu bez zelene boje u bilo kojem obliku, dakle bilo da se radi o kućanskim  potrepštinama ili vrtu, u kojem uživam da je u nijansama zelene, to je to! MIsty a što označava lagano crvena?Smile
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
Na vrh
renn View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 435
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje renn Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2010 u 08:39
divim se tvojoj toplini i energiji. kod tebe je pravo "lječilište" 
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2010 u 10:04
U prirodi se uvijek nađe tako interesantnih komada od kojih se može napraviti ukras, kod mene često more izbaci debla ili komade drva koje je more već uglancalo, a sad čekamo kako ćeš ti oplemeniti ovo drvo Clap
život je more
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2010 u 19:46
Snimak u predvečerje odozgo s balkona (bez blica - namjerno), čini mi se da su još ljepši na tamnoj pozadini Very%20Happy

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 151>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.